Drömmer om en istid.

Av: Jag

04 12, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, fordon, foto, foton, is, natur, photos, vatten

52 kommentarer

Bländare:f/3.4
Focal Length:12.2mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

Den här bilden känner kanske några av er igen. En annan bloggare visade den på sin blogg innan jag hade börjat blogga. Den är tagen med min lilla kompaktfavorit som jag saknar än i dag. Ja, jag längtar efter snö och is, vill att det ska vara lite skillnad på årstiderna. Det finns hopp, frost i morse och någon minusgrad.

För övrigt tycks det som om jag aldrig får tid över för mina bilder från Båstnäs, men den som väntar på nåt gott…

52 kommentarer på “Drömmer om en istid.”

 1. Ja, den ser ut som en riktig kollaps. Men den tiden kommer väl också.

  Gilla

    • Du får inte tolka det så bokstavligt. Eller så är det det du får göra: jag vill ha lite is och snö och inte nån mesig årstid där allt varken är varken eller eller.

     Gilla

     • Jag förstår.

      Gilla

      • Såg idag att naturfotografen Mattias Klum också efterlyste rejäla årstider.

       Gilla

       • Det är dock inget vi kan bestämma över. Inte ens Mattias Klum. Vi får gilla läget helt enkelt.

        Gilla

        • Jadå, jadå. Men jag gillar inte ens uttrycket” gilla läget”. Det ryser i mig när jag hör det. Jag är en sån där som vill förändra om jag finner något som jag inte gillar. Men du har rätt, här kan jag inget göra, vädret är som det är. Det jag skulle kunna göra är att röra på mig, åka norröver, till snön.

         Gilla

         • Det är nåt bra att göra. Där skulle jag gilla snön också.

          Gilla

          • En av mina bästa jular var vi i en stuga i Funäsdalen. Tio dagar i stillhet, borta från all julstress. Varje dag en långsam tur i skidspåret, helt ensam med träden och tystnaden. Allt klätt i vitt. Vackert, rofyllt, vilsamt.

           Gilla

          • Det lät ju fin. Något att längta till.
           Jag minns när det snöade massor i Stockholm en vinterdag. Det blev hel tyst i stan. Bilarna hördes inte i den höga snön.
           Det var häftigt.
           Men sen var inte så roligt dagen efter.

           Gilla

          • Där sa du nåt: snön dämpar ljuden. Det är underbart för känsliga nerver att ljuden mjukas upp.

           Gilla

 2. Kan tycka att cykeln är lite felparkerad. Men som fotoobjekt … skithäftig bild! Jag längtar också efter snö och is. Här är det 6 grader varmt.

  Gilla

 3. Varför gör du det? Verkar helsjukt.

  Gilla

 4. Jag tycker som du om snö och vinter då säsong är för detta. Detta kan mycket väl bli åtråvärt och dyrt att få uppleva i framtiden.

  Men vid första ögonkasten tyckte jag bilden var otäck. Ser ut som ett drunknat får med lamm. Huva!

  Gilla

  • Ojdå! Nu minns jag att någon hade liknande associationer förra gången bilden visades. Plötsligt ser jag det du ser och ja, det är otäckt. Men jag vet ju att det är en ihivad fastfrusen cykel och då gillar jag bilden.
   .
   Jag kom just på tanken att det kanske blir få förunnat att uppleva snövintrar framöver.

   Gilla

 5. Här har vi 2 minusgrader, fuktigt och dimmigt. Vill också ha lite snö. Det blir ljusare då om inte annat. Behöver ju inte bli 2m höga snövallar. Bilden är toppen men jag tänkte också på ett litet djur längst ned till vänster. Tur att det bara är en cykel.

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Snön lättar upp och gör barnen glada. Mycket ljusare blir det, nu äts det lilla ljuset upp av asfalten. Ja, tur att det bara är en cykel.

   Gilla

 6. Stelfrusen cykel! Jag gillar också is och snö, men kanske i måttliga mängder! 😉

  Gilla

  • Ja, stackars cykel! Eller rättare sagt ägaren till den. Jag gillar rejält med snö, har ju bott i Kiruna.

   Gilla

   • Ja ägaren var det ju naturligtvis mest synd om! ;P
    Oj, ja det var mer norrut än där jag bor. Kiruna är väl känt för att vara ett ”kallhål” på fjällkanten! 😉

    Gilla

    • Man tänker inte på det när man bor där uppe. Det är ju torr kyla. Jag har aldrig frusit så mycket som min första vinter söderöver. Fuktigt och kallt. Och vårvintern med sol på snö, det saknar jag nästan varje år.

     Gilla

     • Ja, våren är fin, även här även om jag bor lite längre ned i landet. Men snö och is har vi, tyvärr bor vi bredvid vatten så ibland kan det kännas väldigt kallt fast det inte är många minusgrader. Men det får man ta, älskar ju vatten också! 😉

      Gilla

 7. Jädrans vilket fränt fotot!! Naturen är finurlig 🙂 Grämer mig rejält att jag inte hade kameran med mig när jag var nere i Karlsborg när det stormat i kylan och allt intill strandvägen var helt fantastiskt skulpterade av tjock is med olika nyanser.

  Gilla

  • Tack, Lena! Jag minns att du skrev om de där isskulpturerna. Jag har alltid avundats dem som har haft lyckan att få fota sådana. Men det blir kanske fler tillfällen för dig.

   Gilla

 8. Ja nu tycker jag att hösten har gjort sitt och det är dags för vintern att börja visa sig på scenen. Den där ån har ett väldigt metallhaltigt vatten. 😉 Det är väl endast halten av p-pillerrester i vattnet som kan konkurrera.

  Gilla

 9. Jag efterlyser oxå lite större variation på årstiderna ..inte för att jag gillar vinterkylan utan för att det ska vara snö då det är vinter liksom det ska vara grönt och fint på våren.
  Hos oss ska det bli kallt i helgen men sen ska det åter bli milt..tråkigt! Vill ha lite snö som singlar fint ner och lägger sig som en vit matta på marken nu..ddet har varit gråtrist länge nog nu.
  Kram

  Gilla

  • Jag håller helt med dig. Men jag tycker också att det är lättare att skydda sig mot den torra kylan när snön har kommit än den här fukten som kryper in under kläderna.

   Gilla

 10. Vi hade bara tre timmar sol här i november. Snö skulle verkligen pigga upp, det är så tråkigt utan väderväxlingar. Tittade nyss på 10-dygnsprognosen. Nästa gnutta sol kommer inte förrän 12 december. Buhuuu…

  Gilla

 11. En vemodig lite sorgsen bild. Vem blev av med sin cykel, till någon som inte uppskattade den?
  Eller? Vem var så egoistisk att han bara vräkte ut sin avlagda cykel i vattnet där den ligger och skräpar?
  Jag älskar vatten, i nästan alla former, fryst eller forsande, och jag tycker mycket om Jags bilder!

  Gilla

  • Vad roligt att du gillar mina bilder, tant Grå! Ja, en cykel som ligger i vattnet är en förlorad cykel. Min dotter blev av med sin cykel på det sättet. Jag tror att det är förbipasserande påstrukna personer som roar sig och inte någon som hivar i sin avlagda. man får alltid en slant om man säljer en som man tröttnat på. Ja, vatten är härligt och nu väntar jag på att det ska frysa till.

   Gillad av 1 person

   • Jag har en särskild nerv för cyklar, och som den knaskork jag är har mina cyklar namn 😂
    Jo, jag gillar dina bilder, för de är filosofiska och får mig att tänka vidare.

    Gilla

    • Det är inte så dumt att döpa dem man tycker om. Det finns nog fler som namnger sina fordon. Det är härligt att höra att mina bilder väcker tankar och får dig att fundera vidare. Det gläder mig.

     Gillad av 1 person

 12. wow vilken fantastisk bild!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: