Öppna dörrar.

Av: Jag

07 12, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, förfall, fordon, foto, foton, höst, natur, photos, rost, skrot

50 kommentarer

Bländare:f/3.3
Focal Length:4.3mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

 

 

 

50 kommentarer på “Öppna dörrar.”

 1. En underbar värld öppnar sig.
  Så härliga och inbjudande bilder.
  Det gör att jag blir sugen på att åka dit igen.
  Vackra bilder!!!

  Gilla

  • Tack, RC! Jag förstår att du blir sugen på att åka dit, det är jag också fast jag nyligen varit där. Det här är bara en liten del av alla bilder, det räcker till fler inlägg. Jag är glad att jag hittade ett tema med alla öppna dörrar.

   Gilla

   • Har man väl kommit dit, vill man ogärna åka därifrån. Det finns så mycket att plåta. Man skulle kunna tillbringa en hel dag med att bara ta närbilder.
    Det enda som gör att jag tvekar att åka dit, är vädret. Det får absolut inte regna. Men jag antar att man får chansa och hoppas på det bästa.

    Gilla

    • Det duggregnade på vägen från Oslo mot Båstnäs. Tack och lov höll det upp när vi körde slingerskogsvägen. Men det var mulet och ganska mörkt i skogen. Många av bilderna är fotade med väldigt höga Iso-tal och jag blev osäker på vad jag fick med mig hem. Det som skulle funka är om man tog in på vandrarhem eller liknande, då skulle man inte vara så stressad. Det är just närbilder jag skulle vilja fota i bättre ljus, gärna lite släpljus.

     Gilla

 2. Härliga bilder som tilltalar mig mycket.
  Dock tycker jag att det är svårt att se bilderna i ett bra flöde.
  Jag försökte det genom att gå in på din sida, men det blir att kolla en bild i taget och sen gå tillbaka och klicka på nästa.
  Det tar för evigheter att gå igenom alla bilder.
  Klickade jag på pilen hamnade jag direkt på Istiden. Så jag får ta min stora glasögon och nöja mig med att titta på de små bilderna.
  Men det är en upplevelse som jag avundas på. 🙂

  Gilla

 3. Det gick till slut.
  Favoriterna är bubblorna. Skulle jag köpa bil så skulle jag köpa en bubbla. Vackert in i förintelsen.

  Gilla

  • Tack, Antonia! Det är ett skönt förfall. Du kom alltså in fel första gången. 30 bilder i en bilserie tar inte så lång tid om man klickar sig fram med en pil, annars tar det för lång tid. Bubblorna är fina, min dotter gillar dem också. Bilarna hade mer distinkta former tidigare, nu ser alla lika ut.

   Gilla

   • Jag längtar tillbaka till 60-70-talet. + internet. Eller kanske inte.
    Pappa hade en Folka. Vi älskade den.
    Bilarna ser enformiga ut idag. Även om det finns mycket inuti som inte fanns då, men jag gillar inte allt det elektriska som kan kortsluta och börja brinna.

    Gilla

    • Bilar är väl i det närmaste omöjliga att laga själv nuförtiden med all elektronik. Pappas första bil var en bullig Simca men sen var det inte så mysiga bilar vad jag minns. Jo, den gröna Cittran förstå, som var som en sköldpadda, den kunde höjas och sänkas i underredet. Vår familj har köpt de bilar vi har haft råd med och det var två risiga Volvobilar och sen blev det Skoda.

     Gilla

 4. När t.o.m. gamla bilar blir dekorativa. Och på något sätt förmänskligade.

  Gilla

  • Det är ett härligt ställe att besöka, denna bilkyrkogård nära norska gränsen. Sen är det väl mitt sätt att umgås med det jag fotar, jag märker att jag gärna besjälar prylarna och naturen.

   Gilla

 5. Helt underbara bilder. Det var ett nöje att bläddra. Vilka fina ”beskrivningar” du har hittat på. Det gick bara att gilla en gång. Annars hade jag klickat ”gilla” två gånger.

  Gilla

  • Oh, tack, Kristallina! Det var allt lite jobb med att välja bland många hundra bilder och att fixa ihop bildserien. Ett tag tänkte jag för enkelhetens skull att jag skulle skippa benämningarna men de poppade upp trots allt, det blir roligare så. Jag höll på med detta i går, valde bilder m.m. och i natt vaknade jag av väldig värk i min opererade axel. Det lär bli en värknatt till eftersom det tog fler timma i anspråk idag. Får preparera mig.

   Gilla

   • Jag förstår. Vet precis hur det känns. I min halsrygg finns en inklämd nerv. Måste kännas åt det hållet. Usch….

    Gilla

    • Ja, usch. Men efter två års ständig och hemsk värk i bakhuvudet och axeln så har det blivit mycket bättre, nu är smärtan nästan uthärdlig genom att den inte är på hela tiden.

     Gilla

 6. Inte för att jag gillar att man skräpar ner i naturen men dessa bilder är ju bara såååå häftiga!!!!

  Gilla

  • Tack, Christina! Det är ju från början en bilskrot där två bröder har köpt och sålt bilar och bildelar, så bilarna är inte bara tippade hur som helst i skogen, utan uppställda inom ett område.

   Gilla

 7. Du har ju superfina bilder därifrån du också. Jag ser att plåten är lite fuktig i dina bilder också. Det ger en fin yta med mättade färger. Jag gillar ditt tema ”Öppna dörrar”

  Gilla

  • Tack, Willekarlo! Plåten är fuktig i en del bilder. Jag var orolig under färden från Oslo, för det duggregnade. Jag var glad när jag kom på temat, då visste jag vad jag skulle fokusera på när jag valde ut bilder.

   Gillad av 1 person

 8. Wow; Great location and excellent shots, Jag! (if zoom in, you’ll find some great abstracts).

  Gilla

 9. Wow! Vilka häftiga bilder. Gillar folkabussen lite extra men de matchande bilarna på varandra är också fräcka. Ja – alla bilderna. 🙂

  Gilla

 10. Oj oj oj! Nu blir jag alldeles ”sjuk”. Älskar såna här ställen och bilder. Underbara foton…jag är sååå avundsjuk nu 😉 Nu ska jag frossa =)

  Gilla

  • Tack, Lena! Ja, det är ett ställe där man verkligen kan släppa loss med kameran. Det enda är att man kan känna övermätthet efter ett tag så det bästa sättet att besöka bilkyrkogården vore att stanna några dagar i Töcksfors och ta det i små portioner, åka ut till Båstnäs några gånger och mellan gångerna åka till ett vandrarhem eller liknande och vila.

   Gilla

 11. För väldigt länge sedan, åtminstone 10 år sedan eller mer, hörde jag ett radioprogram där man någonstans ute i de värmländska skogarna hade besökt en bilkyrkogård dit gamla uttjänta fordon fraktades och sedan människor med behov av svåråtkomliga reservdelar till sina veteranfordon for för att söka hjälp. Reportagebilen hade vissa problem att komma därifrån på grund av den strida strömmen av besökare som de mötte på en smal väg. Det kan mycket väl ha varit det här stället. Många märken man känner igen och några har jag även åkt i eller kört.

  Gilla

  • Ja, det var Båstnäs, det är ca 25 km slingrig väg där mötesplatserna är få. Vi hade inga problem med trafiken, det var kanske två andra bilar där, men vid bättre väder och sommartid är det säkert många besökare. Om inte annat så är det roligt med igenkännandet, jag hittade vår lilla Austin där, men den bilden blev suddig.

   Gilla

 12. Superbes photos jag, on a envie d’adopter une voiture ;O)

  Gilla

  • Merci, W! Peut-être on pourrait le faire. Il faut y aller, le cimetière de voitures est situé près de la frontière norvégienne, une heure de route d’Oslo.

   Gilla

 13. Vilka läckra bilder! Jag slås av hur runda och mer estetiskt tilltalande bilarna var förr i tiden.

  Gilla

 14. Att skrot kan bli så vackert på bild 🙂

  Gilla

 15. […] Båstnäs bilkyrkogård – baraenbildavmig […]

  Gilla

 16. Lika fantastiskt och imponerande det här inlägget som det du la ut nyligen. Skulle jag hamna där själv med kameran skulle jag nog velat stanna kvar väldigt länge.

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket, Anita! Det var min första bilkyrkogård och min man gjorde en stor insats när han han gick med på att åka förbi där på väg hem från vår son i Oslo. Mina timmar där medförde nämligen sedan många timmars mörkerkörning för honom och han minns det med en rysning, han avskyr det.
   .
   Båtsnäs har så många bilar och det finns så mycket att se och fota så man skulle behöva ta det i omgångar, man orkar inte mer än några timmar, sen är man övermätt.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: