Tackturné

Av: Jag

19 12, 2014

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, fåglar, foto, foton, fruktobär, natur, photos, växter, vinter

24 kommentarer

Bländare:f/5.9
Focal Length:62.5mm
ISO:250
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

Jag har åkt runt och lämnat julkorgar till mors boende och sjukhuset och snyggat till graven där gravstenen nu är på plats. En krans med röda bär klär graven och nu ligger de där båda två, mina kära driftiga föräldrar. Här hemma en liten pilfink i hagtornet.

24 kommentarer på “Tackturné”

 1. Underbar bild med fin fågel ❤
  God Jul & Gott Nytt År!
  Kram från Mogi

  Gilla

 2. Mycket vackert foto! Trots ris och törnekvistar så känns fotot harmoniskt.

  Gilla

  • Tack, BeBest! Jag föreställer mig att fåglarna känner sig just trygga och harmoniska p.g.a. törnena. Därför har jag hängt talgbollarna där.

   Gilla

 3. Härlig vinterbild av pilfinken 😦

  Gilla

 4. Pilfink, och Gråsparv fanns i oanade mängder medan jag växte upp i Mälarhöjden, men sedan jag flyttade hemifrån minskade dessa fåglar betänkligt. Nu undrar jag om de inte är sällsynta. Sedan jag lämnade Stockholm har jag inte sett en enda sådan. Du har lyckats få en bra bild. Får också beklaga din sorg, vet hur det känns jag förlorade både pappa, och mamma under 2006.
  Svante

  Gilla

  • Vet du, Svante, för mig är pilfinken en ny upptäckt. Jag har nog trott att allt var sparvar. Jag har mycket kvar att upptäcka, vet inte mycket om fåglar. Idag har jag bakat karelska piroger och det är mycket som ramlar över mig. Det var mamma som bakade dem, till alla festliga tillfällen. Tack, Svante.

   Gilla


 5. Jag ska till vår familjegrav på julafton och tända ljus och kanske sätta dit en bukett rosor om det inte är för kallt förstås.
  Så fort ni fick dit gravstenen ..ett år tog det för oss att fixa en sten ..det var för sorgligt och för tungt och krafterna mina tog slut helt.
  Karelska piroger har jag oxå recept på någonstans min mormor bakade alltid dessa helt ljuvligt goda piroger åt oss. Jag kunde köpa piroger på coop innan men har inte sett att de har dem på ett bra tag nu ..kanske har de tagit dem ur sortimentet.
  Tråkigt!
  God jul och gott nytt år till dig från mig ❤

  Gilla

  • Gravstenen fanns där redan, skulle bara fyllas i med mammas namn och datum och det tog tre veckor. Vi övertog en gammal gravsten som vi lät slipa om när pappa dog – återbruk.
   .
   Det är ett drygt jobb med pirogerna och jag stod och tänkte på hur mamma orkade med det på äldre dar, vi var två som hjälptes åt i dag. Pröva att baka själv, de är supergoda!
   Detsamma, tant Otto!
   Kram

   Gilla

 6. Vilken otroligt vacker bild!

  Gilla

 7. Så underbart fint och vackert!
  Själv lyckas jag sällan med fåglar och jag hade massor av fåglar framför köksfönstret förr.
  Har också varit på kyrkogården och lämnat ett ljus till min man.

  Gilla

  • Tack, Kristallina. Jag har upptäckt att jag ofta lyckas med min lilla kompaktkamera att ta hyggliga foton på fåglar. Dels har den en zoom, dels har den en inställning för att fota genom glas.
   .
   Jag blir ledsen bara jag tänker på att du har mist din man.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: