Frostig promenad.

Av: Jag

29 12, 2014

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foto, foton, frost, natur, personer, photos, snö, växter, vinter

28 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:50mm
ISO:140
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

En sån där dag då själen fylls på med lycka över naturens skönhet. Rörde mig i närmiljön men det var inte svårt att fylla kameran med bilder. Det som stoppade mig till slut var att jag frös och att ljuset började bli väl skumt. Den tvehågsna vintersolen drog sig tillbaka och därmed också jag.

De här ”lilla” planteringen har jag visat förr, men det är en favorit, en mycket lyckad häck enligt mig, en blandning av björk och kinesisk poppel. Jag gillar att iaktta hur folk rör sig på gångstigen vid träden, att se den lilla människan avteckna sig mot giganterna .

28 kommentarer på “Frostig promenad.”

 1. Jag älskar när det blir tjock rimfrost. Varenda liten gren syns. Riktigt fina fotodagar har vi haft!

  Gilla

  • Visst är det härligt men det gäller att passa på, man vet inte hur länge det varar, ofta är underbart kort. Det var först idag vi fick riktigt mycket rimfrost.

   Gilla

 2. Gillar bilden, men inte mera frost, och snö. I Kårböle var det -24.8 grader igår, nu -9,8 grader, mycket kraftigt snöfall, och i det närmaste vindstilla. SMHI varnar för regn framöver, så det blir nog kul för de, som ska åka hem efter helgerna vägtemperaturen är -19 grader.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante. Jag har sagt det förr: du bor på fel ort när du ogillar snö och kyla så mycket. Men visst kan jag förstå att minus 24° är lite för kallt.

   Gilla

   • Jag har aldrig fått ihop så mycket pengar att det skulle räcka till villaboende i mindre snörika områden.
    Svante

    Gilla

    • Jag tror att du har fel där. Det finns billiga hus lite här och var, om du nu måste bo i hus. Varför inte lägenhet så att du slipper sköta en trädgård? Säger jag som har svårt att flytta från mitt hus, haha.

     Gilla

     • Jag borde kanske ha skrivit att våren, sommaren, (trots myggen), och hösten är jättefin i Norrland. Att bo i eget hus ska jag försöka med så länge jag kan, tids nog får man en plats i någon minneslund.
      Svante

      Gilla

      • Ja, det förstås. Vi har planer på att flytta för att jag inte orkar sköta allt, men jag orkar inte flytta heller och jag behöver ha tyst omkring mig.

       Gilla

       • Jag tror inte jag orkar flytta heller, och att bo i lägenhet har jag gjort tillräckligt i mitt liv. Bodde i Brandbergen i Haninge Kommun, medan jag körde buss, och det man längtade efter var just tystnad.
        Svante

        Gilla

 3. Oj vad pampigt med frost och snö. Att man varvat de olika trädslagen, gör det hela ögoninfallande.
  Vackert.

  Gilla

  • Tack, RC! Har ni inte fått någon snö än? Allt är så mycket vackrare nu, snön gör allt ljusare. Ja, det var någon som visste vad hen gjorde med den här planteringen.

   Gilla

 4. Väldigt vackert! Här finns också tjock rimfrost överallt. Fattas bara en blå himmel. Då hade det varit perfekt.

  Gilla

  • Visst är det! Man kan nog inte få allt på en gång. Idag mildare väder och mycket snö som har fallit under natten. Då dämpas alla ljud och öronen gläds.

   Gilla

 5. Man går ju helt bananas. Kände också imorse att jag var tvungen att gå ett litet sväng, men jobbet väntade. Typiskt att det kom på måndag när det likaväl kunnat komma i söndags.

  Gilla

 6. Rimfrostens glitter lyser också upp. Det gillar jag men då behövs det sol för att få glittret att lysa. Det var lite klent med det idag. Snyggt foto fick du trots att solen var vankelmodig! 🙂

  Gilla

  • Tack, BeBest! Solen är ett plus, men jag gillar rimfrost även utan sol. När jag kom till de här träden påminde de om ett nyår i Leningrad, ja det hette så då, en gång för länge sen. En mycket kall promenad i en park, andedräkten ångade och hår och ögonfransar blev frostiga. Folk åt glass.

   Gilla

 7. Vackert! Vi hade också fint frostigt idag, men kom mig inte ut med kameran tyvärr. Jättefint! 🙂

  Gilla

  • Tack, Bibbi! Man grämer sig lite när man inte kommer iväg ut i det vackra. Idag är det ett annat väder, mycket snö och solen börjat titta fram, men jag har vilodag så att jag orkar med nyårsafton.

   Gillad av 1 person

 8. …”Jag gillar att iaktta hur folk rör sig på gångstigen vid träden, att se den lilla människan avteckna sig mot giganterna .”…
  vore intressant om du kan göra en vidareutveckling i den här tankegången?!

  Gilla

  • Jag vet inte om det behövs, min tanke eller mitt tankeinfall är bara just människans litenhet som syns bland annat i kontrast till de här höga träden. Sen får var och en fundera vidare själv.

   Gilla

 9. Ja, du har ju elementen – litenhet kontra storhet.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: