Ögat

Av: Jag

10 02, 2015

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, fåglar, foto, foton, natur, photos, snö, vinter

31 kommentarer

Bländare:f/5.9
Focal Length:68.9mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

Skrovmåltid för liten vaksam fågel.

31 kommentarer på “Ögat”

  1. Är det en sidensvans? Fint!

    Gilla

  2. Den var inte dålig den.
    Svante

    Gilla

  3. Riktigt närgånget. Och helt ensam om bytet.

    Gilla

  4. Riktigt fint foto av koltrasthonan!

    Gilla

    • Är det en koltrasthona? Men den är väldigt liten och så brun på huvudet. Jag fick den inte att stämma med någonting.

      Gilla

  5. Den är bara min … MIN!
    Mums mums.

    Gilla

  6. Svarthätta hona, tror jag det är efter att ha sökt ett tag. Prova länken, och titta på första fågelbilden. https://www.google.se/search?q=svarth%C3%A4tta+hona&biw=1440&bih=785&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=oDLaVLnxFobpUuTkgZgP&ved=0CDgQsAQ&dpr=1
    Svante

    Gilla

    • Jag tror att du har rätt, Svante. Det stämmer med storlek, färg på huvudet, näbbens utseende och ögat. Så roligt, det är ju en flyttfågel. Jag läste att de fåglar som ses mitt i vintern troligen är fåglar från Sydeuropa som flugit norrut i stället för söderut. På ett annat ställe stod det att några enstaka stannar över vintern.

      Gilla

      • Det står ju i tidningarna idag att vi har Afrikavärme här, så varför skulle inte någon få för sig att följa den varma luften. I Kårböle är det ju Myggen, som vaknat för tidigt, och Skatorna har börjat vårprata,
        Svante

        Gilla

        • Men vi har inte Afrikavärme. Jag tror mer på att det är några som har stannat, det var ju milt länge. Jag känner mig glad över att ha fått träffa och fota en fågel som oftast inte ses här den här årstiden och som jag inte ens kände till. Tack, Svante!

          Gilla

  7. Bra gjort genom fönstret! Himla fint! Läste alla kommentarer. Man lär sig varje dag något nytt. Den här gången om fåglar.

    Gilla

    • Jag har börjat ha min kompaktkamera på diskbänken vid altandörren. Då kan jag snabbt ta den när jag står där och ser en fågel. De är ju snabba iväg oftast när de ser någon rörelse, men vissa är mindre skygga. Den här ställde sig och tittade rakt på mig. Hackspetten kan jag bara drömma om att fånga på bild.

      Gilla

      • Så gjorde jag också innan vi flyttade. Där hade jag fågelbordet direkt framför köksfönstret och kameran t.o.m. på ett litet stativ.

        Gilla

        • Jag har inte fotat fåglar så länge, jag tror att jag inte trodde mig om att kunna fånga dem på foto. Det senaste året har jag blivit lite noggrannare med att utfordra dem och då kommer också fler fåglar.

          Gilla

  8. Fin fàgel… Jag har försökt gà in pà bloggen, men Internet visade att den inte längre fanns…

    Gilla


Lämna en kommentar