Frölykta

Av: Jag

11 02, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, photos, växter, vinter

27 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:46mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Jag blir alltid glad när jag ser dessa gigantiska kolvar börja spricka upp och sprida sina frön för vinden. De antar så fantastiska skepnader, som små bulliga nallebjörnar, ulliga fårskinnsvantar eller helt enkelt sprudlande skumfontäner. Jag inser att det behövs fler bilder.

27 kommentarer på “Frölykta”

  1. Naturen är fantastisk!

    Gilla

  2. wow….inte att mycket att säga mer än wow.

    Gilla

  3. Vacker skapelse.
    Jösses vad jag saknar att bara knalla ut, vilken veckodag som helst och plåta. Jag vill också pulsa i snö.

    Gilla

    • Tack, RC! Jag förstår att du gör det, nu när vi har haft snö och vacker vinter. Klart att du ska pulsa i snö – du får ta sportlov, som alla barn.

      Gillad av 1 person

  4. Det var länge sedan jag överhuvudtaget såg Kaveldun, än mindre med dunet på väg ut. Tror inte jag sett det sedan jag lämnade Stockholm 1988. Som vanligt när det gäller dina bilder är de förträffliga.
    Svante

    Gilla

    • Tack, Svante! Vi har faktiskt till och med kaveldun i ett dike nära oss. De här fanns lite överraskande mitt i skogen, i ett sankt parti.

      Gilla

  5. Påminner om när mamma tog in sådana för prydnad när jag var barn. Sen exploderade de inomhus…

    Gilla

  6. Åhhh, ja de är helt underbara. Ett fantastiskt foto igen.

    Gilla

  7. Varje gång jag ser kaveldunets kolvar och särskilt de som är på väg att släppa ut sina frön, tänker jag på dig. Du har många gånger berättat om din fascination då det gäller dem. Detta vackra foto är en lysande illustration av den fascinationen! 🙂

    Gilla

    • Tack, BeBest! Ja, jag blev upprymd när jag hittade beståndet av kaveldun, då visste jag att jag kunde roa mig en stund. Det blir ju så när man har umgåtts i bloggvärlden ett tag att man lägger vissa saker på minnet och kanske till och med får idéer till foton som man inte skulle ha kommit på själv.

      Gilla

  8. Toppen!

    /Skvitt

    Gilla

  9. Oerhört vackert…

    Gilla


Lämna en kommentar