Vänder ansiktet mot solen.

Av: Jag

15 03, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, natur, photos, vår

14 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:32mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Den gula krokusen riktigt sträcker sig mot solen där den står i skuggan under syrenen. En sak som jag gillar med de första vårblommorna, som tussilago och i trädgården krokus, är att de blommar i fjoårslöven eller på bar jord. Det blir så vacker kontrast. I alla fall har jag aldrig hunnit röja undan alla gamla löv som skyddar rabatterna innan krokusen glatt sticker upp sina första bladspjut.  gulkrokus

14 kommentarer på “Vänder ansiktet mot solen.”

 1. Det gäller att passa på och få lite energi från solen. Efter denna solfattiga vinter, kan vi alla behöva lapa i oss lite sol.

  Gilla

 2. Catching the light; spring for sure 🙂

  Gilla

 3. Ljuvliga bilder. Här har vi haft mulet o iskalla vindar. Brrr

  Gilla

  • Tack, Minton. Vi har haft riktig vårvärme idag så att jag tog av mig jackan när jag donade i trädgården. Iskalla vindar är inte roligt.

   Gilla

 4. Härliga bilder och man får hopp om soliga tider. Pratade med en granne igår och vi tyckte båda två att det var en jobbig vinter och nu, när jag läste RC kommentar, vet jag varför. För att den var så solfattig naturligtvis.

  Gilla

  • Tack! Krokusarna riktigt sjunger in våren. Ja, den här vintern, eller redan hösten har varit otroligt gråmulen, nästan ingen sol alls. Jag är annars en vinterälskare.
   Idag var jag utan jacka, hittade två nyckelpigor och åt lunch i trädgården.

   Gilla

   • Det är helt otroligt. Jag såg bara en enda förra året. Trodde först du åt pigorna till lunch men puhhh….. det var nog inte dem du åt.

    Gilla

    • Haha, nyckelpigor till lunch… nej, de får vara för mig, insekter har jag aldrig ätit utom ofrivilligt. Nyckelpigorna brukar dyka upp under löven när man rafsar i rabatterna. Såg en redan för flera veckor sedan. De är verkligen våren för mig.

     Gillad av 1 person

 5. Vårblommorna lyser upp! De får inspirationen och glädjen att sakta återvända. Di vackra krokus får mig att undra hur det står till med vårblommorna häromkring. Jag har sett nytagna foton härifrån på tussilagon och en blåsippa, så se borde vara på gång. Få se om jag är det.

  Gilla

  • Det är just det där. Man håller inte alltid jämna steg med naturen. Lite hjälper de små upptäckterna även om det bara är runt huset. Jag såg en liten tussilago i knopp för en vecka sen men har ännu inte varit iväg för att se fler. Men krokusar samlar sol som inga andra!

   Gilla

 6. Ja. Fina kontraster.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: