Det lutar åt bloggpaus.

Av: Jag

23 04, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, natur, photos, vår

62 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Det lutar åt att jag måste ta en paus från bloggen. Hur lång vet jag inte. Kroppen min tredskas och jag kan inte belasta den med att sitta vid datorn eller att fotografera. Datorn är också överbelastad igen och måste tömmas på foton och det är ogörligt just nu. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu, hittar jag en lösning så…

62 kommentarer på “Det lutar åt bloggpaus.”

 1. Om du inte har en separat hårddisk så är det ett tips för din överbelastning av datorn (men inte kroppen). Liten, behändig och då behöver inte datorns minne tas i anspråk för dina vackerfoton!

  Gilla

  • Jag har ett par stycken, men jag jobbar inte mot dem, måste överföra fotona och det klarar jag inte just nu. Kan alltså inte ladda in fler foton förrän jag har tömt. Sen är jag tyvärr slarvig så det krävs etiketter m.m. för att det ska bli någon ordning. Ganska stort jobb alltså.

   Gilla

 2. Det vad tråkigt att höra att du har det så jobbigt. Jag hoppas att du blir klar förstås men givetvis måste du ju ta hand om dig. Kram på dig.

  Gilla

 3. Tråkigt att höra att du har så ont! Jag kommer att sakna våra konversationer och naturligtvis dina fina bilder! Bidde det nån kinesisk olja? Kram Iréne ❤

  Gilla

 4. Ledsen att höra. Ta den tid du behöver. Men jag saknar dig och dina vackra och inspirerande bilder redan. Samt våra meningsutbyte.
  Du säkert skulle må bra att plaska runt i nån ungersk hälsobad som avlastar kroppen ( man får det på remiss där)
  Stor kram! Och hoppas på att pausen blir bara kort. ( man ofta mår lite sämre på vår och höst har jag märkt!

  Gilla

 5. Vad trist att höra. Ta hand om dig!

  Gilla

 6. Jag känner igen det där med datorn… behov av att organisera… Håller på med rensning kastande och organisering. Så sakteliga…

  Och är inte heller särskilt fit for fight i kroppen för närvarande
  Men har du kollat upp med Magnesium, vitamin D och K?
  Det går inte att se Magnesium brist på blodprover men läs på och fundera och jämför.
  För min del verkar det vara en stor del av svaret – förutom stressbiten förstås. Har ingen direktlänk lätt tillgänglig här på mobilen, men kolla in sidan http://www.halsovagvisaren.se

  Gilla

  • Just nu var det inte välkommet med en full startskiva, men jag får väl börja med att plocka bort lite så att jag åtminstone kan ladda ner lite nya foton. Om jag orkar fota.
   .
   Jag har förstått att du inte heller har mått så bra. D-vitaminbrist har jag haft, tar droppar sen några månader och tyckte först att det hjälpte mot smärtorna, men inte mot de här. Tack för länken, ska kolla. Hoppas att du har börjat må bättre!

   Gilla

   • Jag nämnde på jobbet att jag hade Magnesium brist, och en sa att då tar inte kroppen upp D.
    Har du cravings på choklad ? Det kan vara kroppens sätt att tala pm bristen.
    Min dotter brukar tipsa om olika saker. Nu senast vikten av vitamin K i samband med D.

    Gilla

    • Nej, inget som helst sug på någonting sen jag slutade äta sött. Ska kolla K.

     Gilla

     • Ja jag ska också kolla upp K lite mera.
      Jag kan heller inte påstå att jag haft extra chokladsug men jag är inte sockerberoende heller så sådant sug har jag ju inte.
      Men jag älskar choklad och när jag äter det vill jag ha så mörk och fyllig och chokladig som möjligt.

      Gilla

      • Ska läsa på lite grann, har inte orkat än, värken har varit elak även i natt. Jag tar en liten, 10g, 70% chokladbit ibland.

       Gilla

 7. Känn din kropp, låt dig inte överbelastas. Det blir tomt utan dina foton, men ditt välbefinnande är viktigare.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante! Jag kände att jag måste göra något, det blev för mycket tid vid datorn. Men jag vet inte hur jag gör.

   Gilla

 8. Tråkigt att krafterna tryter och smärtorna trilskas.
  Jag önskar det bästa för dig.
  Det är alltid härligt att se dina bilder.

  Gilla

 9. Hoppas du återkommer snart och fått ordning på din kropp och dator.
  Jag har försökt kommentera på ditt tidigare blogginlägg men det tycks inte gå.

  Gilla

  • Tack, BeBest! Det kanske inte blir så lång paus, men jag tänkte att jag förvarnar. Datorn måste jag ha åtminstone lite utrymme på så att den inte kraschar. Du hade hamnat i skräpet, som jag tidigare hos någon.

   Gilla

 10. Tråkigt när kroppen säger ifrån, men man vill … hoppas på snart bättring. Kommer att sakna alla dina fina bilder. Dessutom alla fina och uppmuntrande kommentarer hos mig. Cyberkram / E

  Gilla

  • Tack, EvaCarola! Det är trist när man vill mycket men orkar lite och den senaste tiden har varit tuff. Jag kommer att göra lite nerslag bland bloggarna, helt kan jag inte avstå, haha!
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Förstår dig mycket väl. Du får lyda din kropp. Det har jag lärt mig för länge sedan.
  Ta det väldigt lugnt!
  Himla fin bild!

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Jag vet att du förstår. Ibland lyder jag och ofta trotsar jag. Det är svårt med balansen, men nu tycker jag att det blev för mycket av det onda. Jag ska försöka ta det lugnt men det blir trist ibland.

   Gilla

   • Jag har också försökt att trotsa de första två åren men insett att det bara är jag som får ta konsekvenserna. Idag händer det endast om jag är säker på att det är värt det.
    Ha det så bra det går!

    Gilla

    • Det är ju det där att man måste använda kroppen… jag kan ju inte ens ta en promenad utan stort straff. Tack, Kristallina!

     Gilla

 12. Kommer att sakna dina fina bilder och små samtal. Det är ett helvete att ha värk och tyvärr syns det inte. Jag har fått tabletter så det går hyfsat numera. Sen jag slutade jobba och kan vila när det är för besvärligt mår jag bättre.
  Hoppas att det blir bättre så du kan komma tillbaka. Kram till dej

  Gilla

  • Tack, Minton! Så är det, det syns ju inte som ett brutet ben. Jag har en hel del mediciner och har tagit maxdos värktabletter i flera år nu, men det uppstår nya problem. Jag får pröva så här. Sköt om dig du också!
   Kram

   Gillad av 1 person

 13. Ibland behöver man en vila. Synd att inte få se dina bilder… Men man ska lyssna på sin kropp.

  Gilla

  • Tack, Annika! Ja, det är nog bäst att försöka ta det lite lugnt. Datorn blir man gärna sittande vid alldeles för länge och att höja armarna för ett foto kan vara riktigt ansträngande ibland.

   Gilla

 14. Bloggpauser behöver man ibland ..men jag kommer att sakna dig och dina vackra bilder ❤

  Gilla

 15. Vad tråkigt att höra! Hoppas verkligen du snart blir bättre. Kram ❤ Kommer att sakna dina fina bilder så du får inte bli borta så länge.

  Gilla

  • Tack, Christina! Det är möjligt att jag gör ett inlägg lite då och då och jag har tänkt titta runt lite på bloggarna, men det där med att sitta timmar i sträck, det blev för mycket för kroppen. En bildserie är rolig att göra, men väldigt ansträngande, till exempel.
   Kram

   Gilla

 16. Du ska pausa om du känner så, ta med dig i pausen att jag gläds otroligt över dina bilder, det blev ett värdefullt fynd att komma hit. Och när du återkommer kommer jag åter! Ja, den finns ju att kika in också även om du inte har nya inlägg – bra bilder kan ses om igen hela tiden! En styrkekram om du behöver!

  Gilla

  • Tack, Tove, det är roligt att du gillar mina bilder, dina ord värmer. Jag kan glädja dig med att jag har ungefär 900 inlägg och är du inne på själva bloggen så kan du trycka på ”Archive” i högra övre hörnet och får då upp miniatyrer av bilderna. Där kan du botanisera bland bilder från de fyra år jag bloggat, om du vill.
   Tack för styrkekramen och kram tillbaka°

   Gilla

 17. Så tråkigt!… Men det absolut viktigaste är att Du tar hand om Dig. Du har fått många goda råd… D-vitamin, magnesium… B-vitamin är bra när kroppen belastas…
  Bloggpaus är säkert det bästa… även om vi är många som kommer att sakna Dina bilder och Dina tankar.
  Jag önskar Dig allt gott och hoppas Du återkommer när tiden är den rätta…
  Stor kram och många styrketankar till Dig!…// Susanne

  Gilla

 18. Så himla vacker! 🙂

  Gilla

 19. Vacker bild men så trist att du inte har ork att blogga. Inte funderat på att börja använda Instagram istället? Mobilen är lättare än kameran och du kan sitta i soffan eller sängen istället för vid datorn.

  Gilla

  • Tack, Inger. Jag har länge varit på väg att köpa en mobil med bättre kamera. Det blir nog av snart. Vad jag sen gör vet jag inte än. Jag har alltid suttit i soffan, har en laptop.

   Gilla

   • Åh! Jag som trodde att jag hittat på ett fiffigt sätt… Men kanske att mobilen ändå kan vara något enklare att hantera?

    Det är lätt att fastna på nätet så att det både äter tid och tröttar. Då kan en paus vara bra för att åter hitta balansen,

    Gilla

 20. Tack vännen, för dina ”gilla” klick hos mig.
  Sköt om dig.
  Kram, Tommy (Replicant Core’s Photoria).
  Mitt förnamn kan väl ingen missat, med tanke på att Sophie använt det, nästan hela tiden.
  Önskar dig och din familj en fin helg.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: