Paus i pausen.

Av: Jag

04 05, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, naturkonst, photos

73 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:30mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Vinterflickans hjärtoperation blev äntligen av. Operationen gick bra men hon fick en häftig magsjuka när de kom hem från sjukhuset. Sommarflickan stannade på torpet lite längre än beräknat och jag fick en liten hjälpreda i vårröjningen.

Annars: jag har gjort det igen. Jag glömde min kamera ute över natten och ja, det regnade. Det märkliga är att den verkar fortsätta att fungera.

Kroppen mår en aning bättre av bloggpausen. Våren och vårvädret pågår.

73 kommentarer på “Paus i pausen.”

 1. Fantastisk bild! Så skönt att operationen äntligen blev av! Hur mår vinterflickan nu? Nu glömmer du väl aldrig mer kameran utomhus… också skönt att höra att du mår lite bättre nu! Kram ❤

  Gillad av 1 person

  • Tack, Iréne! Ja, nu äntligen vid femte försöket! Hon mår inte så bra, men det är nog mest magsjukan som ställer till det för henne. Lite bättre varje dag.
   .
   Jag är tyvärr disträ, så det lär jag göra igen. Det är den tredje kameran som blir utsatt för väta. Min första digitala kompaktkamera var jag för oförsiktig med och fotade i regn så att den lade av helt. Den andra, min lilla favorit glömde jag på ett trädgårdsbord och naturligtvis regnade det på natten. Den har jag saknat, den gick inte att ersätta. Det här är min Nikon systemkamera och fast den verkar fungera så är det nog inte troligt att den har mått så bra av att vara ute i regnet och kylan. Den kanske rostar, vad vet jag. Men på nåt sätt känns det som en världslig sak den här gången.
   .
   Om hälsan: jag ropar nog alltid hej för tidigt, men jag har i alla fall haft krafter nog att vårrensa rabatterna på landet, även om allt värker som bara den.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Skönt att operationen gick bra,
  Nu vet du att du kan använda din kamera även i regn i fortsättningen 😉
  Kram på dig och kul att du tar paus i pausen.
  Jag tycker att jag ser Jesus i bilden på vänstra nedre hörnet med näsan pekande dit linjerna träffas. Med skägg och allt, men kan va nån annan gubbe också.

  Gilla

  • Ja, det var oerhört skönt att op äntligen blev av. Jag tyckte att jag ville berätta det för er eftersom jag ar berättat när den inte blev av och vår oro, därför pausade jag pausen.
   .
   Jag tror att kameran har fått vad den tål så jag lär inte utsätta den för mer regn, haha. Får nog se mig om efter en ny. Du ser gubbar överallt!
   Kram

   Gilla

 3. Åh så skönt att det äntligen blev av och att själva operationen gick bra. Hoppas magsjukan inte tar för hårt på hennes krafter. Håller alla tummarna att det går bra nu!
  Skönt att även du mår lite bättre, det ger hopp. Ha det gott nu och ta hand om dig. Vilken otrolig skärpa du fått i fotot!
  Kram!!

  Gilla

  • Tack, Lena! Det här sandhjärtat fann jag vid vår badplats i en sandhög som bonden använt till sin volleybollplan. Tyckte att de passade till ämnet. Det är oerhört befriande att op till slut blev gjord, det har varit en stor anspänning för oss alla med alla misslyckade försök. Nu slipper hennes hjärta ansträngas.
   .
   Jag har haft lite krafter att jobba i trädgården och det gläder mig.
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Det låter skönt! Både för dig och för ditt lilla barbarn. 🙂

    Gilla

    • Bara hon nu kunde bli frisk från magsjukan, det var en seg variant, sjätte dagen idag.

     Gilla

     • Nämen oj, är hon inte frisk ifrån den än? Stackars liten! Ja, det hoppas jag verkligen att hon blir.

      Gilla

      • Det är tur att hon har så gott humör i grunden skrev hennes mor nyss. Det är en sån där småbarnsvariant som tydligen kan vara länge.

       Gilla

       • Det är väl en evinnerlig tur att hon är det då. Det hjälper ju faktiskt till att tillfriskna om man är positiv, hur banalt det än kan låta. Hur går det för dig med ditt elände?

        Gilla

        • En väldigt eländig dag idag, tyvärr. Testade den vattenutsatta kameran i trädgården idag och det räckte för att sätta igång all värk. Vill inte.

         Gilla

         • Usch, nu tycker jag synd om dig! Hoppas att de kan ge lite nytt hopp hos neurologen (var det så?)

          Gilla

          • Neurologbesöket var ev Botoxbehandling för migränen. Där avvaktar jag. Men jag får en remiss till ny magnetröntgen av halsryggen för att se om diskbråcket i nacken har försämrats och kan orsaka smärtanfallen.

           Gilla

          • Ständigt denna väntan för att få må bra. Hoppas att de kan hitta någon slags smärtlindring, migrän är fruktansvärt att leva med.

           Gilla

          • Just nu är migrän mitt minsta problem, det är därför jag avvaktar med behandlingen. Det som är jobbigt är smärtor i hela övre delen av kroppen; nacken, bröstryggen och armarna.

           Gilla

          • Det låter inte alls bra, det måste vara väldigt tufft för dig. Har du haft så länge?

           Gilla

          • Värk har jag lev med länge, men den här outhärdliga värken började för ca tre år sedan med svår värk i bakhuvudet och sedan ena axeln. Axeloperationen i höstas lättade på bakhuvudvärken, men de svåra smärtattackerna i bröstryggen med smärtutstrålning främst i vänster arm fortsätter.

           Gilla

          • Men fy vad jobbigt, vet du vad det beror på?

           Gilla

          • Nej, det är just det… MR ska ge svar på om det kan vara diskbråcket i nacken som bråkar.

           Gilla

          • Nacke och rygg är verkligen ett elände eftersom det brukar vara så svårt att komma på vad som orsakar problemen. Jag hoppas verkligen att de lyckas hitta orsak så du kan få bli bättre. Det tar på en att gå med ständig värk. 😦

           Gilla

          • Jag är van vid värk, men det finns grader i helvetet, om jag får uttrycka mig grovt.

           Gilla

          • Jag förstår hur du menar. 😦

           Gillad av 1 person

 4. Vad skönt att operationen äntligen blev av och inte minst att den gick bra! Det är också skönt att höra att du själv mår lite bättre! Jag hoppas verkligen det fortsätter åt det hållet!

  Gilla

 5. Då hoppas vi på att flickebarnet blir bra. Så roligt att DU känner dej bättre. Sköt om dej Kram

  Gilla

  • Tack, Minton! Det finns alla förutsättningar för att den lilla ska bli helt bra efter op. Ja, det är skönt att orka lite, trädgården kräver sitt på våren, som du ju vet.
   Kram

   Gilla

 6. Härlig bild! Har tänkt på sommarflickan de sista dagarna men vågade inte fråga här på bloggen. Underbart att det är gjort och att du mår bättre också. Ta hand om dig!

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Det var vinterflickan, men det är inte lätt att hålla rätt på det. Sommarflickan är hennes storasyster som vi har fått rå om en hel vecka på torpet. Det är befriande skönt att op nu äntligen blev gjord, vågade knappt tro det, men på nåt sätt lagen om pin kiv att hon skulle få magsjuka direkt på det.
   .
   Jag märker att ju datortiden betyder mer än jag trodde för värken, så jag får fortsätta att ransonera den.

   Gillad av 1 person

 7. Åh så skönt att operationen är över ..men inte kul med magsjukan. Hoppas att lillflickan mår bättre nu och så bra att din bloggpaus hjälper..det är bra att pausa ibland.’
  Jag har fuktskadat två systemkameror ..då vi var mycket på våran båt förr och det är fuktigt på sjön. Glömde ibland kameran uppe i styrhytten där det blev kondens nattetid..så fukt är inte särskilt bra för kameror. Min avtryckarknapp är nu istället utsliten på min Nikon så jag önskar mig en ny kamera ..det ska jag köpa mig en gång då jag får råd.om jag saknar en riktigt bra kamera.
  Ha det skönt i vårvädret.
  Kram

  Gilla

  • Att det är! Väldigt trist att få med sig magsjuka hem från sjukhuset var det men vad gör man… Vi behöll storasyster lite extra länge för att hon skulle slippa bli sjuk. Ja, jag får fortsätta med datorransoneringen, det tar på axlar och rygg att sitta med den. Och själva fotande också, jag får ont så fort jag höjer armarna, hade ju egentligen fotoförbud en gång tidigare också.
   .
   På sjön borde man ju ha en vattensäkrad kamera, men det kostar. Som jag skrev ovan så saknar jag min lilla FujiFinepix F30 som jag glömde ute över natten för några år sedan. Den var så liten och behändig och bildkvaliteten var toppen, proffsen hade den som extrakamera. Den utgick och inte har Fuji fått fram något bättre. Även den första digitala förstörde jag genom att fota i regn. Jag minns vad min son sa då: det kanske bara blir till det bättre – och det blev det, jag köpte ju min lilla favorit. Nu får jag se mig om efter en ny systemkamera, vilket jag har tänkt ett tag på. Får se vad det blir. Hoppas att du får råd att skaffa en snart.
   Detsamma, tant Otto!

   Gillad av 1 person

   • Jag sparar och gnetar för att få det att gå ihop sig ..sen vet man inte hur man ska prioritera då man har lite slantar. Kamera känns som en lyxpryl..likaså en utlandresa som jag har på min önskelista. Semester behöver man ju oxå ..men det blir inga längre resor nuförtiden. Tråkigt! Fotograferingen saknar jag otroligt men nu har jag fått vänja mig vid en sämre kamera och jag resonerar som så att den är bättre än ingen kamera alls.
    Ojoj va bilder jag tagit innan fick nästan abstinens då kameran pajjade. Fotograferingen var ju mitt bästa sätt att koppla av på och hämta energi för att orka med allt annat i livet. ..så det var onekligen konstigt att ingen kamera ha plötsligt.
    Det jobbigaste är att jag inte kan föreviga mina barnbarn längre med bästa bildkvalitet.
    Ha en skön onsdag
    Här skiner solen
    Kram

    Gilla

    • Jag vet hur sparsamt du lever efter din separation och jag har skrivit hos dig flera gånger vad jag tycker om att en viss person beter sig som han gör.

     Det är trist att du inte kan skaffa dig en ny kamera, har man foto som hobby och intresse så är det svårt om man inte kan fortsätta fotografera som man vill.

     Utlandsresor har jag inte heller gjort de senaste… nio åren, tror jag, sen jag blev sjukskriven. Men för mig är det orken som saknas och jag längtar efter att känna mig så bra att jag orkar och vågar resa igen. Resor gav mig stor glädje och input tidigare.

     Solen tittar fram lite då och då. Mina livsnjutare kommer om några timmar och livar upp min tillvaro.
     Detsamma!
     Kram

     Gillad av 1 person

 8. Törs man utropa ett Äntligen eftersom operationen blev av till slut! Skönt att den också verkar ha gått bra,
  Beträffande kameror får du nog börja rikta in dig på vattentäta modeller om du måste byta. Ja om du kommer ihåg det alltså. 😉

  Gilla

  • Det är verkligen på sin plats att utropa ”Äntligen”! Det var påfrestande väntan. Nu önskar vi bara att den lilla kan få tillfriskna från sin envisa magsjuka och börja pigga på sig.
   .
   Laddade in de foton jag tagit både före och efter regnet och kan inte se några konstigheter. Det torde betyda att min Nikon är hyggligt vattentät. Men problemen kan ju dyka upp senare förstås. Jag har egentligen inte dåligt minne, blir bara lite absorberad av det jag håller på med för stunden, haha.

   Gilla

 9. Vinterflickan och sommarflickans hjärtop, med magsjuka … kryas på dig mer och mer! Hoppas på god kameratork också!
  Bilden i sanden är ljuvlig; jag ser en hund, och faktisk ett kvinnlig och manligt könsorgan, en skön krage att dra upp på kappan, fjällvidder och så sandöken ….
  Tack för njutningen … från hjärta till hjärta kan vi säga!

  Gilla

  • Tack, snälla Tove! Roligt att höra att du ser så mycket i bilden och i sanden! Jag tror att vinterflickan är på bättringsvägen och själv försöker jag med alla medel att må bättre.

   Gilla

 10. Vackert sandhjärta och fina ord. Hoppas ni kryar på er snart och en paus är hälsosamt att ta lite då och då. Välkommen tillbaka när det känns rätt.

  Gilla

 11. Very cool you put it

  Gilla

 12. Som vanligt underbara bilder. Det var ett tag sedan jag kikade förbi. Tur att jag gjorde det just ikväll, för jag fick en påminnelse om att jag skulle ta med min kamera till skolan imorgon. Eleverna har gjort fantastiska Bengt Lindström-bilder som bara måste förevigas…
  Tråkigt att höra att du har det kämpigt i perioder. Vi får hoppas vår- och sommarvärme piggar upp oss ”tanter”…
  Hoppas flickan piggat på sig efter operationen!
  Kram från Mogi

  Gilla

  • Tack, Mogi! Låter roligt med Bengt L-temat, måste vara färggrant resultat. Värme kanske skulle göra gott, men det krävs nog mer än det för att fixa ett måndagsexemplar, haha. Vinterflickan mår hyggligt när hon slapp den påfrestande magsjukan som ramlade på henne efter op.
   Kram

   Gilla

 13. magnifiquement sensuel

  Gilla

 14. Hej vännen.
  Förlåt att jag inte skrivit tidigare i detta inlägg.
  Jag tror och hoppas att det reder ut sig för vinterflickan. Hon har trots allt en skyddande ängel … i dig.
  När det gäller dina kameror … där har jag ingen annan lösning … än att karl din, får ta dig i örat.
  Pausbilden är mycket vacker!
  Hoppas du kommer tillbaks med många fler av dina vackra foton.
  Sköt om dig.
  Kram från ett regnigt Ö-o.

  Gilla

  • Tack, min vän!
   Det är märkligt. Jag tänkte just tanken att jag är nog snart avvand från bloggen och kan lägga ner den – och då kommer din hjärtevärmande kommentar.
   .
   Vinterflickan har repat sig, är pigg och glad och hennes hjärtsvikt ska inte ha lämnat några bestående men. Men väntan på åtgärd var lång.
   .
   Jag minns att jag tänkte tanken att jag skulle be min man påminna mig om kameran som jag lade ifrån mig på stenbordet när jag röjde i rabatten, men något kom emellan. Men den är tydligen regntålig, fortsätter att fungera trots blötan!
   .
   Jag har fortfarande inte tömt hårddisken så även om jag skulle vilja kan jag inte ladda in nya foton. Behöver bli bättre i skuldran och axlarna innan jag sätter mig och pysslar med sånt, vissa dagar är outhärdliga.
   Detsamma!
   Kram

   Gilla

   • Tack för ditt svar.
    Härligt gällande vinterflickan. Hon, du, hennes mor och hela er familj har en fin vår att möta.

    En del kameror är tydligen tåliga, andra inte. Själv undviker jag regnet med min kameran (man vet aldrig). När det gäller hårddisken: har du inte någon extern hårddisk? Jag kör med 2 som backup. Kostar inte många kronor (här träder karl in och köper).

    Sköt om dig.

    Gilla

    • Jag försöker också undvika kombinationen regn och kamera men ibland slår det fel. Jag har två externa hårddiskar men jag har ingen automatisk överföring. Jag måste sätta mig och namnge ”händelser” för att inte råka ut för att hårddisken slänger foton som den tolkar som dubbletter, vilket jag har råkat ut för tidigare. Så det tar en del tid och kraft. Dessutom är den ena hårddisken gammal och bör bytas ut och då ska jag försöka fixa de filer på den som den säger är oläsliga. Mycket pyssel och inte helt kul.
     Du med!

     Gilla

     • Jag kör aldrig automatisk överföring till mina externa hårddiskar. Skulle jag göra det … skulle jag bli tvungen att inhandla fler. Jag gallrar en hel del. En av mina gamla externa, la av för några veckor sedan (dock köpt en ny).
      Jag vet att det är mycket pyssel och kan ta på krafterna.

      Gilla

      • Det är en del pyssel och jag har både inre och yttre motstånd. Idag hittade jag krafter att ta mig till föräldragraven och det gjorde mig gott att pyssla och göra fint där. Det var härligt att gå omkring i regnet och titta på vackra gravstenar och detaljer.

       Gilla

       • Att besöka sina avlidna och kära … brukar jag finna ro i. Jag tar mig dit, oavsett väder. Men jag kan säga att, när det regnar … då mår jag som bäst. Fråga mig inte varför. Folk tror väl att man är tokig. Men jag är som jag är … det finns inga andra där. Man kan sitta och prata, göra … vad som helst kommer över en.

        Gilla

 15. Kram på dig Jag!!!

  Gilla

 16. Vilken lättnad att Vinterflickans operation äntligen blev av och att den gick bra. Nu hoppas jag verkligen att Hon blivit av med magsjukan och har återfått krafterna.
  Det var roligt att höra att du mår bättre… Och roligt att du lagt in ett nytt spännande foto! Kanske är det en symbolik att det är ett Hjärta… En positiv bild är det i alla fall… ❤

  Gilla

  • Tack, Susanne! Ja, hjärtat är symboliskt. Det är verkligen skönt att operationen är gjord, nu kan livet bli lite mer normalt för den unga familjen. De åker på kort semester för att pusta ut lite, den lilla är frisk och pigg igen, om än mycket smalare.
   .
   Det går lite fram och tillbaka med hälsan och smärtorna, men helt klart är det att det inte är bra för mig att bli sittande vid datorn. Känner jag nu när jag har svarat på kommentarer. Men helt kan jag inte slita mig från bloggen och alla trevliga människor och vackra bilder i bloggbyn. .

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: