Ännu en midsommar.

Av: Jag

23 06, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, natur, photos, sommar

59 kommentarer

Bländare:f/5.3
Focal Length:35mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Midsommaren kom och gick. Lugn afton på torpet med ömsom regn ömsom sol. Vinterflickan och sommarflickan har man inte tråkigt med.

Men så har vi smolket: Vattenfall har härjat hej vilt och avverkat kring ledningarna och denna gång är förödelsen enorm. Tillsammans med spåren efter bondens avverkning tidigare i år så är stora delar av vår tomt som drabbade av en svår storm. De gröna rum jag föll för och köpte stället för är borta och hur vi ska lyckas återställa och röja vet jag inte.

Hemma i stan igen tänker jag mig ett bastubad för min värkande och smutsiga lekamen. Mögellukt när jag vrider på vredet till aggregatet: något har uppenbarligen läckt. Om det är en större läcka i väggen eller bara en droppande kran återstår att se. Jag tror på läckan. Laven har möglat. Hurra. Eller inte. Någon, ge mig krafter.

59 kommentarer på “Ännu en midsommar.”

 1. Usch! Det låter inte alls roligt. Hoppas verkligen att det inte är några stora läckage. Kram!

  Gilla

  • Nej, inte alls roligt. Det blir för mycket. Jag misstänker att läckan sitter i bastuväggen. Röjningen av tomten försöker jag hitta någon till, men det kostar ju skjortan.
   Kram

   Gilla

   • Det var väldigt sorgligt att höra, som om du inte har nog som det är ändå. 😦

    Gilla

    • Jag försöker ta det med ro, men det slår igenom ibland. Men har haft några trevliga dagar med den pigga vinterflickans familj. Hon busar och står i med storasyster sin och behöver inte längre lägga sig och vila mellan varven.

     Gillad av 1 person

     • Åh så härligt att hon mår så mycket bättre, det måste kännas gott iallafall. Förstår att du känner som du gör, inte så lätt att låta bli att tänka på vad det kan innebära både i jobb och pengar. Hoppas ändå att det blir så smärtfritt som det bara går.

      Gilla

      • Ja, det betyder mycket att hon nu är pigg. Ett halvt års medicinering får hon stå ut med, den lilla, inte populärt alls.
       .
       Jag önskar så att jag själv kunde ta itu med röjningen, men det är ju helt omöjligt. Suck. Vattenläckor börjar vi få en viss vana vid, har haft några stycken genom åren.

       Gilla

 2. Låter lite uschigt som föregående talare skrev. Men hur kommer det sig att ingen av modsommarblomstren är vissna på din bild? Om man inte fuskar är det tekniskt omöjligt, menar jag.

  Gilla

 3. Gillar bilden men inte problemen på torpet och bastun förstås. Styrkekram!

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Det blir för mycket ibland. Men det kanske är en världslig sak. Jag borde kunna se det så och ta det med fattning, men ibland så kroknar jag. Milt sagt.

   Gillad av 1 person

 4. Låter inte alls bra. Hoppas att det går att lösa.
  Vackra blommor. Och det är ju nåt.

  Gilla

  • Vackra blommor och vacker natur är bara att njuta av. Men det krävs en enorm insats och en tjock plånbok för att få tomten i ordning, Vattenläckan… ja, vi får se.

   Gilla

   • Vatten är en tuff motståndare. Har ni nån försäkring som kan hjälpa till?

    Gilla

    • På nåt sätt känns läckan som det minst besvärliga. Ja, vi har en hemförsäkring, vad den nu täcker, de har ju infört massor med undantag.

     Gilla

     • Ja, försäkringar är bara för att betala, när man behöver den då är det alltid nån finstillt som träder i.
      Jag blev just förbannad när de höjde mina försäkringar och ringde dem och skällde ut dem så de sänkte båda mina försäkringar. Så det så….

      Gilla

      • Duktigt jobbat, Antonia! Senast jag var i kontakt med dem var… faktiskt ganska nyligen. Fick ändan ur vagnen och ringde om frysen som pajade i höstas och all mat som förstördes mitt i all annan bedrövelse. Det hade jag nästan glömt. Men när den stora lönnen på landet tappade en gigantisk gren över lekstugan kammade jag noll. Det var ett undantag, fast det sen visade sig vara fel, men då var det glömt och förbi.

       Gilla

       • Som utsatt konsument och försäkringstagare måste nog vara på hugget. Jag brukar börja samtalet lite försiktigt men sen hugger jag till och säger min mening. Och så avlutar jag … eller vad tycker du. Har jag fel? Funkar nästan alltid. 🙂

        Gilla

 5. Vackra blommor. Hoppas det är KRAMAR Minton och Anki ❤

  Gilla

 6. Jag minns när du skrev om bondens framfart och nu Vattenfall. Så tråkigt. Hoppas det ordnar sig med vattenläckan. Blombilden lyser upp och visar vägen.

  Gilla

  • Tack, RC! Ja, suck. Det blir lite övermäktigt ibland. Vattenfall måste ju röja, men man kunde önska att det skedde med större försiktighet. Nu har de skadat träd som är lämnade så att även de dör och måste tas ner och sen hänger en stor gren i ledningsgatan och hotar ledningen i alla fall. Inte tar de allt heller, skär lite hipp som happ så att man måste gå efter med en motorsåg. Och ingen av oss är i skick för att göra det. Vattenläckan ordnar sig, vi har en viss vana vid vattenläckor.

   Gillad av 1 person

 7. Gillar bilden, men inte det övriga. Inte nog med att Vattenfall får träden att falla, vatten faller från ovan, och läcker i väggar. Tror inte jag kan ge dig någon tröst i eländet, så du får väl trösta dig med barnbarnen.
  Svante

  Gilla

 8. Fina skira blå små blommor ..så himla vackert!
  Synd att din gröna oas inte längre är densamma ..och läckan är inte heller särskilt kul..hoppas att det ordnar sig.
  Kram och ha en skön sommar!

  Gilla

  • Tack, tant Otto! De är som vackrast nu, midsommarblomstren. Ja, jag är väldigt ledsen över skövlingen i två omgångar. Läckor är bland det tristaste, men går att åtgärda med lite möda och stort besvär, haha!
   Kram och detsamma!

   Gilla

 9. Kära du! Så tufft! Är det inte det ena, så är det det andra – tyvärr… vi måste vara starka och stå ut… själv har jag haft rötter som växte in i avloppet till toan – både därnere och i röret upp till toan däruppe. Har lyckligtvis en VVSare som hjälpt oss i alla år och inte är dyr… jag tänker på dig! Kram

  Gilla

  • Hu, rötter som växer in! Jag tänker på vår stora sälg som nog står för nära huset här i stan. Det hopar sig ibland och det senaste året har varit tufft. Sen har jag börjat drömma mardrömmar så gott som varje natt om mammas lidande. Jag tror att mina försvar har rämnat och sorgen har tagit plats över både mamma och pappa. Midsommaren var pappas fest, han var född då och dog också dagen efter sin födelsedag, på midsommaraftonen för fem år sedan. Vi brukade samlas hos ma och pa allihop och fira midsommar och nu har vi inte hittat formen för något nytt firande, det var så förknippat med pappas födelsedag. Allt har sin tid, vi kämpar på allihop med våra liv.
   Kram, Iréne!

   Gillad av 1 person

   • Hoppas du blir av med mardrömmarna! Jag vaknar fortfarande på natten och tror att jag ska gå in och hjälpa mamma. Men jag är mycket trött fortfarande så jag somnar om och sover gott och det är jag glad för. När min man dog (han begick självmord framför mina ögon, dök från vår takterass – hade drabbats akut av något psykiskt tillstånd) så kände jag under tiden efteråt att jag var glad för att jag levde. Det var en oerhört tuff tid på alla sätt, jag tog verkligen en sekund i taget.
    Jag hoppas att du själv kan lida dig igenom din mammas lidande, kanske får du mardrömmarna för att ni stod varandra så nära? Kram Jag!

    Gilla

    • Det du gick igenom då med din mans självmord som du bevittnade är så oerhört tragiskt och svårt att ens föreställa sig. Det starka och friska hos dig tog över när du var glad över att du levde, ett sätt att mitt i det hemska ändå se framåt. Ett sånt trauma lämnar djupa spår, för att inte säga sår i ens inre. Jag håller inte med om det slarviga talesättet ”Det som inte dödar en härdar en”. Det är cyniskt. Visst, härdad blir man men till vilket pris?
     .
     Jag tror att jag, för att orka det svåra med min utmattning och sjukdom och att samtidigt orka ta hand om föräldrarna, deras sjukdomstid och död, har byggt upp starka försvarsmurar, fördämningar som nu börjar ge med sig. Det behöver bearbetas och det sker i drömmarna.
     Kram

     Gillad av 1 person

 10. Vilka prövningar – men det är ”bara” att ta sig igenom … Alltid en högre mening med det. .. ❤

  Gilla

 11. .-)

  *Styrkehemikram*

  Gilla

 12. 😦 LEDSEN smiley ska det va’

  Gilla

 13. En olycka kommer sällan ensam, brukar det ju heta. Men det var lite i mesta laget du har fått nu. Hoppas det vänder till lycka snart för dig. Kram ❤

  Gilla

 14. Den här veckan har jag varit helt off-side och missat dina inlägg.
  Hur grannarna sköter sina marker och elleverantörerna rensar ur ledningsgatorna rår man inte över hur gärna man vill. Att deras tilltag kan få återverkningar för ens egna tomt och dess affektions- och ekonomiska värde ägnar de inte många tankar åt. Kvar sår man och finner att gjort är gjort och spåren kommer att finnas kvar ens livstid ut.

  Vattenläckor är inte att leka med heller. Finns misstanken om en sån är det nog klokt att noga undersöka ifall det finns fog för misstanken. Försäkringsbolagen brukar bli kinkiga ifall de kan få till det att fastighetsägaren inte varit tillräckligt aktsam och skött om huset i tid.

  Gilla

  • Så är det, inte mycket att göra åt. Återstår bara krafttag med röjningen, hur det nu ska gå till. Vad gäller vattenläckan så verkar det kanske inte vara så illa som vi befarade. Det är nog bara en kran som har stått och läckt, en packning som behöver bytas och mögel som behöver bortskuras.

   Gilla

 15. Vackra midsommarblomster i alla fall!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: