Som en fjäril.

Av: Jag

23 07, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, fjärilar, foto, foton, natur, photos, sommar

36 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:46mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Mitt i natten åter lite lättad, har löst ett problem igen. Fjärilen får vara symbolen för hur jag känner mig. Men boken om fjärilar har jag förlagt och kan i mitt nattliga huvud inte komma på vad detta är för en sommarfågel, som norrmännen så vackert kallar dem. Hjälp mig! Gräsfjäril. ja, men vilken?

36 kommentarer på “Som en fjäril.”

  1. Mycket bra bild, på en fjäril, jag tror heter Vitgräsfjäril – Lasiommata maera
    Svante

    Gilla

  2. Inte en susning men styvmorsviol verkar ju ha koll.
    Men jag kopplar inte hur fjärilen hänger ihop med hur du mår.

    Gilla

  3. Vilken vacker fjäril 😀 Hoppas du mår bra…

    Gilla

  4. Lättad? Hoppas att det stämmer, för så tänker jag om din vackra bild på fjärilen.

    Gilla

  5. Naturen och djuren är läkande. Sköt om dej Anki

    Gilla

  6. vilken skönhet! Jag vet inte vad det är, men snygg var den!

    Gilla

  7. Ett mycket vackert foto av vitgräsfjärilen! Det finns många gräsfjärilsarter och den här tillhör inte de allra vanligaste även om den inte är direkt sällsynt.
    http://www2.nrm.se/en/svenska_fjarilar/l/lasiommata_maera.html

    Gilla

    • Tack, Bebest! Ibland har man tur, fjärilen satte sig så att den blev vackert inramad. Jag har nog fotat den redan tidigare i sommar, ska kolla bakåt, har inte haft tid att granska mina foton.

      Gilla

  8. Så vacker den är. Den blev inte bara vackert inramad som du skrev utan den satte sig på en perfekt bakgrund också. Jag vet precis hur det är att känner sig som en fjäril. Du gör helt rätt. Man ska ta ett problem i taget och jag vet att det inte alltid är så lätt. Ta hand om dig!

    Gilla

  9. Så vacker! Har inte heller en aning om vad det är, men borde den inte heta nåt med ”ögon” egentligen?? 😉

    Gilla

    • Jag fick reda på namnet här ovan, det är en vitgräsfrjäril. Visst skulle den kunna heta något med ögon, men det namnet prenumererar påfågelsögat på med sina extra stora skrämselögon på vingarna.

      Gillad av 1 person

  10. Jeg besöker av og til en svensk dame som viser oss de fineste motiv i ett kjempestort utvalg av små og store ting som vi har runt oss. I mine öyne er hun svärt godt seende og vel egnet til å gi oss de fineste, mest stemningsfulle bilder av det meste – hun er ikke bare en sommerfugl, hun har også vinter, vår og sommerdrakt. Jeg tror hun svever litt over, dykker litt under og velger vinkler fra begge sider, alle sider!
    Till henne sier jag tusen tack for de bilder hun viser. Det er som de taler bildene hennes.

    När jag läser sommarfågel så blev det just bara norska i tänket mitt, det är ju mitt modersmål och så härligt få uttrycka sig med det!

    Jag besöker då och då en svensk dam som visar oss de finaste motiv i ett jättestort urval av små och stora saker som vi har runt oss. I mina ögon är hennes seende väl ägnat till att ge oss de finaste, mest stämningsfulla bilder av det mesta – hon är inte bara en fjäril, hon har också vinter, vår och sommardräkt. Jag tror hon svävar lite över, dyker lite under och väljer vinklar från båda sidor, alla sidor.

    Till henne säger jag tusen tack för de bilder hon visar!
    Det är som de talar hennes bilder!

    Gillad av 1 person

    • Vilken underbar kommentar, Tove, rena rama poesin! Jag bugar och niger och tackar. Det är sant, mina motiv kommer med nödvändighet från närmiljön och det är roligt om jag kan glädja fel än mig själv med dem. Norskans val av ordet för fjäril är en fullträff, tycker jag. Tack, än en gång!

      Gilla

  11. Vilken snygg inramning den skaffade sig själv. Den är van att posera, det syns.

    Gilla

    • Ja, det var toppen att den valde den fina platsen, Det är svårt när fjärilar sitter mitt i högt gräs att få en bra bild. Visst är den van att posera, jag fick ta några bilder av den när den satt helt stilla på skogsvägen. Den ville ut på nätet, tror jag.

      Gilla

  12. Vacker är den. Tycker att den påminner lite om påfågelöga även om det ju inte är den. Ser också att du redan fått rätt svar. Så kluriga fjärilar kan jag inte namnet på.

    Gillad av 1 person

    • Klurig fjäril, det stämmer bra det. Jag vet i stort men undergrupperna är omöjliga att hålla rätt på. Visst, med de där stora ögonen skulle det kunna vara påfågelöga men den har ju mycket starkare färger.

      Gillad av 1 person

  13. Åh vilken vacker fjäril du fotograferat.
    Kram

    Gillad av 1 person

  14. Bra att du löste ditt problem. Även om det var nattetid. Fjärilen är som pånyttfödelse, så fina! Kram

    Gilla

    • Det är en frihetssymbol för mig. Det var oerhört skönt att få ett problem ur världen även om det innebar sömnbrist!
      Kram

      Gilla


Lämna en kommentar