Bevingat

Av: Jag

07 08, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, insekter, natur, photos, sommar

23 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

23 kommentarer på “Bevingat”

  1. Snyggt med säkerhetsanordning..

    Gilla

  2. Den bilden var inte lätt att bli klok på, är det en spegelbild, eller är det 2 stycken Sländor? Häftig bild vilket hur som helst.
    Svante

    Gilla

  3. så vacker den är … jag har tills nu inte lyckats att ta kort på en slända och de är så vackra …. såg förra veckan två blåa sländor flyga runt vid Vattenledningsparken men tyvärr på så långt avstånd och de satt aldrig stilla att det inte gick att ta kort på de

    Gilla

    • Tack, IreneChristine! Jag minns att jag var helt euforisk första gången jag lyckades fota en slända. Det är inte helt lätt, det gäller att klura ut var och när de flyger och sen försöka passa på när de vilar en stund. Mitt bästa sländefoto tog jag på en nykläckt slända som behövde torka innan den gav sig iväg på längre turer. Den här flög vid en å och vilade lite på en kanot. Lycka till med sländorna, de är som smycken i naturen!

      Gillad av 1 person

  4. Häftigt fotoav den blodröda ängstrollsländehanen. Den blodröda ängstrollsländan känns igen på sina helt svarta ben.
    Det finns en snarlika art men den har ljusa revärer på de svarta benen och en något bruntonad röd nyans. Den snarlika arten kallas tegelröd ängstrollslända.
    Gillar den skarpt tecknade skuggan!

    Gilla

    • Tack, Bebest! Ja, jag läste om de svarta benen. Jag hade för mig att jag hade en tegelröd bland mina foton, men det verkar inte så. Det är skuggan som gör bilden, tycker jag.

      Gilla

  5. Instämmer med övriga. Underbart foto med skugga. Tittade en stund innan jag såg att det var en skugga. 🙂

    Gilla

  6. Ett superfoto! Skuggeffekten är fantastiskt och dessutom lika skarp på bilden som vingarna. Du får förstora bilden och hänga upp den på väggen.

    Gilla

  7. Underbar bild! Jag älskar sländor…

    Gilla

  8. Som sagts tidigare. Härlig bild!

    Gilla


Lämna en kommentar