Stunder med herr Silverstreckad.

Av: Jag

12 08, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, fjärilar, foto, foton, natur, photos, sommar

67 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Jag hade börjat vänta på den silverstreckade pärlemorfjärilen som jag såg flyga omkring på min tomt. Jag undrade när den skulle behaga avlägga visit hos mig. Ett snabbt nedslag gjorde den när jag ropade, men var inte på humör för porträttfoto utan skyndade vidare. Men så häromdagen…

OBS! Vill du se bildtexten går du in på bloggen.

67 kommentarer på “Stunder med herr Silverstreckad.”

 1. Underbara foton!

  Gilla

 2. Fin serie..skuggorna gör rätt för sig här….jättefint.

  Gilla

 3. Man behöver inte gå in i bloggen, går alldeles utmärkt att se i WP egen läsare. Man ser numera att man har flera bilder att kolla.
  Och vilka bilder du bjuder på. Attans så snygga samling flyfä. skarpa bilder och sköna posörer. 🙂

  Gilla

 4. Vilken underbart häftig serie.
  Så vackra bilder.
  Tjoho!

  Gilla

  • Tack, RC! Jag var så glad över besöket av herr Silverstreckad, hade verkligen väntat. Inte var han helt lätt att fotografera, men som du ser så stannade han ett tag. Tjoho!

   Gillad av 1 person

 5. Det var underbara bilder. Nu får jag själv lägga på ett kol för att få bättre bilder, i din klass är jag inte.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante! Man kan alltid bli bättre. Jag har ju inte orkat så mycket, så jag tycker att jag har stagnerat, men små steg är bättre än inga.

   Gilla

 6. Oj vilka foton! Alltså, du är ju så förbaskat duktig på skarpa närbilder.

  Gilla

 7. Underbara foton och härliga texter. Jag har sett både bilder och texter. Jag brukar klicka på första bilden för att se den lite större och då ser man texten också.

  Gilla

  • Tack, Anki! Jag blev väldigt glad när fjärilen äntligen ville stanna en längre stund, jag hade sett den flyga lite hit och dit över tomten.
   .
   Men då är du väl inne på själva bloggen, om man är i läsaren syns ingen text?

   Gilla

   • Jag går alltid in på bloggen. Vad menar du med läsaren?

    Gilla

    • Det är nog många som inte går in på själva bloggen då det finns möjlighet att se blogginnehållet på andra sätt. I Läsaren som du har i listen till vänster högst upp kan du välja att se bloggar med olika innehåll, till exempel fotobloggar eller trädgårdsbloggar. Då kan du se om det har publicerats något nytt i den kategorin. Där kan du scrolla och se vad blogginlägget innehåller, men oftast inte på samma sätt som det är presenterat i bloggen.

     Gilla

     • Oj där har jag aldrig tittat. Jag får ett mail när någon jag följer lagt in något nytt och då kommer jag in på bloggen när jag markerar gilla. Sen ser jag bilderna lite större + texten Nu har jag lärt mej något nytt. Tack och ha en bra dag.
      Hälsar minton o Anki

      Gilla

 8. Först måste jag säga att det är en av dina mest fantastiska serier!
  Bildtexterna ser man endast när man klickar sig igenom på bloggen.
  I läsaren finns knappen ”visa galleri” men den funkar inte. Så var det med det.

  Gilla

  • Tack, kära Kristallina,vad glad jag blir! Det är knepigt det där när man ska göra sig till och försöka vara lite rolig. Men jag brukar ju ha lite bildtext, så…Men jag ska inte tvinga in folk mer, man får göra som det passar en.

   Gilla

 9. Så otroligt vackra bilder på en lika vacker fjäril! 😀

  Gilla

  • Tack, Bibbi! Fjärilen är en av mina favoriter sedan jag upptäckte den för några år sedan och kunde fota den nära. Den satt då på fönstret till glasverandan.

   Gillad av 1 person

   • Den verkar ju lite lättfotograferad, men förstår att du nog har nåt knep för dig. ”Mina” fjärilar vill bara flyga iväg. 😉

    Gilla

    • Den fladdrar och flyger snabbt, men hittar den något ställe den gillar kan den bli sittande ett tag. Den här for än hit och än dit, men föredrog altanräcket och snodde runt på det. Det var nog varmt och gott där.

     Gillad av 1 person

 10. En helt underbar serie bilder av Herr Silverstreckad, såå vackert och fint fotat, älskar färgerna och de fina skuggorna 😀 Igår letade jag efter bildkommentarerna, det gick dock inte så bra, men idag när jag kollade på datorn så gick det bättre 🙂 Festliga kommentarer. Än en gång vill jag säga att jag bara älskar bilderna ❤ Ha en bra dag!

  Gilla

  • Tack, Susan, det gör mig glad att du gillar bilderna och särskilt att du lägger märke till skuggorna! Det är nog datorn som släpper in en på ”rätt” sätt till bloggen, tror jag. Jag var allt lite upprymd när herr Silverstreckad äntligen hade behagat avlägga visit hos mig och jag fick tillfälle till att ta en mängd bilder.

   Gillad av 1 person

 11. Mycket snygga foton och kul texter till också! 🙂

  Gilla

 12. Perfekta bilder!

  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: