Många vackra ögon.

Av: Jag

08 09, 2015

Etiketter:, , ,

Kategori: bilder, blommor, fjärilar, foto, foton, natur, photos, sommar

31 kommentarer

Bländare:f/6.3
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Man kanske skulle göra så, måla på sig extra ögon. Inte för att skrämmas som påfågelögat gör, utan för att locka till sig… kanske. Skulle det kunna funka, tro? 

31 kommentarer på “Många vackra ögon.”

  1. Många fina fjärilar du har i din trädgård!

    Gilla

  2. Påfågelögat är ju en av våra allra vackraste fjärilar. Du får snitsa till en häftig påfågelöga-makeup och klatschiga lösögonfransar att flirta lite extra med. 😉

    Gilla

    • Ja, jag håller med, den är alltid trevlig att träffa på. Haha, jag kom på att det kanske låter förmätet, men det har inte behövts, tvärtom kanske, på det sättet som påfågelögat använder sina ögon: Noli me tangere!

      Gilla

  3. Alltså, dessa fjärilar är så otroligt vackra med sina *ögon* . Riktigt fin skärpa du har också. Nåt jag grämer mig över är att jag missade en sorgmatel häromdagen, också en av mina favoritfjärilar liksom denna.

    Gilla

  4. Jag ser att du haft fint besök.
    En mycket vacker fjäril.
    Nästa år ska jag försöka mig på ett fjärilssafari.

    Gilla

    • Det är en av de vackraste. Man behöver inte gå så långt om man har trädgård. Det finns säkert planteringar även i ditt bostadsområde. Men självklart är det roligare att ge sig ut i naturen!

      Gillad av 1 person

  5. Väldigt vacker bild!

    Gilla

  6. Det är en av de vackraste fjärilarna. Tyvärr har jag inte haft besök av dessa i år. Det har varit väldigt lite fjärilar
    i trädgården . Saknar dom.

    Gilla

    • Visst är det. Det stämmer, den kalla och regniga starten på sommaren gjorde att det knappt fanns några fjärilar alls. Inte förrän sent i augusti såg jag en nässelfjäril, den som brukar inleda sommaren.

      Gilla

  7. Så jättefint foto på en otroligt vacker fjäril! 🙂

    Gilla

  8. Vacker fjäril och vackert foto! Här fanns inte många fjärilar heller men har man trädgård med ”fjärilsblommor” är det säkert något helt annat.
    Kunde tänka mig att måla ett öga bara som en cyklop. Hade varit roligt att se folks reaktion.

    Gilla

    • Hahaha! Det skulle man testa! På torpet fanns det gott om fjärilar i augusti, men de flesta hade bråttom. Här i stan är det mest rapsfjärilarna som har fladdrat omkring, så jag blev glad när den här granna ville stanna ett tag. Tack, Kristallina!

      Gillad av 1 person

  9. Natten har tusen ögon, så även dagen men vissa är speciella!

    Gilla

  10. Det där är en mycket vacker fjäril.:)

    Gilla


Lämna en kommentar