Premio Dardos.

Denna utmärkelse fick jag av bloggaren iPictureThis. Tack så hjärtligt Lena! Klicka på länken och titta på Lenas vackra bilder, mestadels natur men även annat trevligt/vackert/spännande som kommer i hennes väg.

Eftersom jag inte skickar utmärkelsen vidare, skriver jag inte heller reglerna. Men trots att jag skyller på brist på ork har jag roat mig med att leka lite detektiv. Jag upptäckte att bilden på de flesta bloggar var spegelvänd. Men vem vet, det kanske var tanken från början? Dessutom blir det lite kaka på kaka när man skriver ”premio Dardos award”, då premio betyder just ”award”, på ett ungefär. Det är också lite roligt att se hur innehållet i ett kedjebrev förändras under vägen. Bland annat har antalet på hur många man ska utse och skicka vidare till varierat; 5/10/15 förekommer.

El premio Dardos startade förmodligen i början på 2008 och då kan man ju börja fundera på hur många som den har spritt sig till. För den som kan spanska kommer här en tidig variant:

”La I Entrega de Premios Dardo 2008 se abre paso entre un gran elenco de Premios de reconocido prestigio en el mundo de la literatura, y con el reconoce los valores que cada blogger muestra cada día en su empeño por transmitir valores culturales, éticos, literarios, personal, etc.., que en suma, demuestra su creatividad a través su pensamiento vivo que está y permanece, innato entre sus letras, entre sus palabras rotas. El premio debe acoger en su interior a un mínimo de 15 bloggers.”

Man må tycka vad man vill om ”blogawardskedjebrev” men kanske fyller de sin funktion och för oss till bloggar som vi annars inte hade upptäckt.

33 kommentarer på “Premio Dardos.”

 1. Grattis hur som helst!

  Gilla

 2. Jag gillar inte kedjebrev i någon form, och jag har det från mina föräldrar. De hade en stor aversion mot dylika företeelser. Där ingen tjänar något på det vad jag kan se. Om nu någon skulle tjäna något är det väl i så fall den som skickade första brevet.
  Svante

  Gilla

  • Jag undrar om mina föräldrar ens kände till företeelsen. Jag föreställer mig att s.k. blogawards skiljer sig lite från vanliga kedjebrev. Det finns en vinst som inte är så illa och det är just att man sprider bloggadresser till bloggar man själv gillar och det kan det ju komma ut något gott av.

   Gilla

 3. Tack så hjärtligt! Spännande att bilden är spegelvänd. Hade jag ingen koll på alls och inte kan jag spanska heller. Hoppas du får en fin helg.

  Gilla

 4. Grattis!
  Jag passar på att önska dig en riktigt fin och behaglig helg. Hoppas du hittat (lite) … mycket krafter.
  Själv skall jag öppna en flaska vin och ta mig ett fotbad.

  Gilla

  • Tack, RC! Än har jag inte hittat några krafter, så jag slöar och har ganska tråkigt. Påtvingad vila är sällan lyckat. Ett beting/dag och sen kan man vila med gott samvete. Men du behöver vila efter väl uträttat värv. Ha det så skönt i helgen med fotbad och vin! Jag tar mig nog också ett glas vin vad det lider.

   Gillad av 1 person

 5. Grattis!
  Syftet är att dra nya läsare till sin blogg.
  Och så ska man ju länka vilket är ju just motorn för att ha en lyckad sida som många besöker. Men det är också tidskrävande.

  Gilla

  • Tack, Antonia! Det är tidskrävande att se ut femton bloggare som man ska lägga in med länk och allt. Men det ger kanske mer trafik, jag märker att det planar ut när jag inte är så aktiv.

   Gilla

   • Det blir ju så i och med finns verktyg till att följa nån och då behöver man inte in på Måns sida för att kolla om det kom nåt nytt som det var förr. Nu klickar man på att följa, så får men in inlägget i sitt följe. På gott och ont.

    Gilla

 6. Vad är det som spegelvänd?

  Gilla

 7. Grattis till utmärkelsen! 🙂
  Kram och trevlig helg!

  Gilla

 8. Såna där bloggutmärkelser slår tvärstopp hos mig. Jag skriver för att jag vill det och inte för att vinna pris.
  Däremot är jag gärna med i fototävlingar. Det är kul att se vad andra ställer upp med. Man lär sig av sånt.

  Gilla

  • Jo. Jag vet vad du tycker om sånt. Men du säger emot dig själv. Pris vill du inte vinna men du vill gärna vinna pris. Uppmuntran och belöning är viktigt.

   Gilla

   • Jag är med i fototävlingar för att se hur andra tolkar ett givet tema för tävlingen och då kanske få en värdemätare på min egen förmåga. Jag vet att jag inte räcker till att vinna, så det går jag inte och hoppas på men jag ser ju hur juryn tänkt och bedömt. Av det kan jag kanske ana mig till vad jag ska försöka utveckla mera i min egen fotoverksamhet. Det är utvecklingen som är målet och eftersom den är ständigt pågående nås inget mål.

    Gilla

    • Svårt att svara på det här, men jag tror mig veta att du ändå blir glad när du vinner, även om det inte är första pris. Självklart vill man utvecklas men du säger ju själv att fototävlingen är en värdemätare på din förmåga. Så kan väl kanske andras uppskattning också fungera, som till exempel en ”blogaward”. Det följer ju ofta några trevliga ord med.

     Gilla

 9. Grattis! Vilket hästjobb du har lagt ner för att gräva i awardens förflutna. Kul! Fast det är klart, ser man direkt att loggan är spegelvänd blir man nyfiken.

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Nej, inget hästjobb, det är ju bara att googla lite. Att hitta en rättvänd, lite större bild tog däremot lite tid. Det är sant, nånstans där väcktes min nyfikenhet.

   Gilla

 10. Grattis och tack för informationen du ger! Spegelvänd … så som i en spegel det är läckert också!
  🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: