Fjärilsbesök

Av: Jag

11 10, 2015

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, fjärilar, foto, foton, höst, natur, photos, växter

34 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Det här påfågelögat hittade jag på golvet vid mitt skrivbord. Den var helt orörlig, så jag tänkte att den var död, men den satt där med vingarna ihopslagna, så jag vet verkligen inte. Jag kommer att tänka på aurorafjärilen som jag började min blogg med, som jag bar hem på en blomma och som visade sig leva. Jag läser att påfågelögon ibland övervintrar i gamla hus och det kanske är en vink från den att huset vårt behöver renoveras. Jag bar ut den och satte den i vildvinet och glömde tyvärr bort att kolla den sedan.

34 kommentarer på “Fjärilsbesök”

 1. Vacker bild fick du oavsett hur det gick för fjärilen. Fjärilar, som inte lyckas finna skydd till i natt hos oss lär inte leva imorgon. Det är redan -2 grader 19:21.
  Svante

  Gilla

 2. Vilken kontrast mot vinet. Det blev en underbar vacker bild igen. Hoppas den hittar en ny sovplats.

  Gilla

 3. Åh så vackert..kom att tänka på fjärilen som tänkt övervintra i mitt kök för några år sedan..den som Xet ”råkade” trampa ihjäl 😦

  Gilla

 4. Och det blev en fantastisk bild.

  Gilla

 5. Du har en förmåga att dra fjärilar till dig.
  Fina kontraster i bilden.
  Vackert!

  Gilla

  • Tack, RC! Du har rätt, det har varit några besök och en del väldigt nära. Det gläder mig.

   Gilla

   • Härligt med dessa vackra varelser. Dom känner på sig att du är en begåvad naturmänniska. Nästa år ska jag försöka ta mig till Munkhyttan (naturreservat), fyra mil norr om Ö-o. Känt för sin mångfald av fjärilar. Men det är långt till nästa sommar och man vet aldrig. Väder, vind och hälsa.

    Gilla

    • Tack för det, RC! Det låter trevligt med en mångfald av fjärilar. Det finns ju fjärilsstigar här och där också. Men vi ska ha lite rolig vinter emellan först, med mycket snö och massor med is.

     Gilla

 6. En helt underbar bild! Spännande med fjärilen. Hoppas att den klarade sig.

  Gilla

 7. Så fin bild med den svarta fjärilen och Vildvinets röda färg.

  Gilla

 8. Mycket vackert foto! en given vinnare i den här tävlingen! https://contest.cewe-fotobuch.de/rot-2015/de

  Många fjärilar letar sig in i uthus och bostadshus vindar för att övervintra. De vill ha en jämn vintertemperatur och en torr plats och kan de då ta sig in under tak är den saken ordnad. Inne i de kalla husen, vilken typ det nu än är har de endast gnagare att frukta, så chansen till överlevnad är god, om de satt sig så eventuella husmöss inte kommer åt dem. Är platsen för varm ökar faran betydligt eftersom det gynnar jagande spindlar.

  Påfågelögat väntade nog på att det skulle bli varmare i luften innan den ville flyga. De dagflygande insekterna behöver en viss temperatur i kroppen för att flygmuskulaturen ska fungera optimalt.

  Gilla

  • Tack, Bebest! Kul tävling! Du snokar upp dem… deltar du själv? Tack för den omfattande informationen om fjärilars övervintring, nu vet jag lite mer! Sen har vi ju migranterna som ger sig iväg söderut och det verkar mina amiraler ha gjort nu.

   Gilla

   • Jag vet inte än jag har väldigt få foton som är huvudsakligen röda eller har en framträdande röd detalj. Ditt foto är som klippt och skuret. CEWE ligger bakom de tävlingar jag deltagit i och jag brukar få mail från dem om vad som är på gång här och i övriga världen.

    Gilla

    • Aha, de har den servicen! Jag har för skoj skull kollat igenom arkivet, men jag vet inte. Jag har ofta röda detaljer, märker jag.

     Gilla

 9. En så otroligt vacker bild! Jag tänkte direkt att den där som en stor plansch skulle göra sig väldigt bra! Så vackra färger! 🙂

  Gilla

 10. Det är en underbar bild. Men tro det eller ej, att fast jag är kommunist (vilket väl inte bör vara föremål för några stora affärer eller dispyter) så föredrar jag blå färg 🙂 i bilder. Så det var ju synd att fjärilen satt i sådan röd miljö. Flabb, flabb! 😉
  Stor kram ska du ha för dina fina bilder.

  Du minns ju vad jag har sagt. Du ska tävla med dem. Du kommer säkert att få fina priser.

  /Skvitt

  Gilla

 11. Helt fantastiskt vackert. Underbart med den kontrast som den svarta fjärilen skapar:)

  Gilla

 12. Wow snygga kontraster

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: