Det är de små detaljerna…

Av: Jag

18 10, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, höst, natur, personer, photos, träd

38 kommentarer

Bländare:f/13
Focal Length:40mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

38 kommentarer på “Det är de små detaljerna…”

 1. Fint ljus i bilden och dimman gör sitt för stämningen.

  Gilla

 2. Hundpromenad i dimma. Härlig stämning i den bilden.
  Svante

  Gilla

 3. Som dimma? Underbart!

  Gilla

 4. Håller självfallet med alla andra att det är en underbar stämning i den bilden. Visst är det detaljerna som gör det som t.ex. något litet rött som en hundförare har i handen. Påse? Handtag av ett flexikoppel? God natt!

  Gilla

  • Godmorgon och tack, Kristallina! Det var härligt att för en gångs skull komma ut före frukost. Du fann detaljen! Jg tyckte att det var roligt med bara den som lyste i annan färg än soldimman och de mörka silhuetterna. Jag tror att det är handtaget till kopplet. Men man måste nog förstora bilden för att se det.

   Gillad av 1 person

 5. Gillar också bilden och stämningen den förmedlar. Det röda kan vara en bajspåse, dom finns i olika färger.
  Ha en bra dag.

  Gilla

 6. Den där bilden påminner mig om en syn när jag promenerade i liknande väder vid Åkeshovs slott för ett par år sedan. Längre bort, på ett stort dimmigt fält, stod två personer iklädda 1700-talskläder (tror jag) och gjorde underliga tecken till varandra i luften. Man såg dem inte tydligt. Givetvis var de ute efter att framkalla tron att den som passerade åsåg två spöken från det förgångna, och det såg faktiskt en aning kusligt ut. N när jag tänker efter – det kanske var spöken?

  Gilla

 7. Alltså det som gjorde det lite småläskigt var att det var så få personer som passerade längs vägen, så om de klätt ut sig bara för att ”showa” borde de ha valt ett område där några fler kunde få syn på dem

  Gilla

  • Men då var det kanske spöken och de skulle förstås inte ha fastnat på något foto.

   Gilla

   • Precis…Men skrev fel ovan, jag kan inte haft kameran med för då skulle jag fotat. Jag minns att jag funderade om jag skulle gå närmre, men beslöt att avstå. Hoppas de fick ut vad de ville av det hela!

    Gilla

    • Jag kan väl tänka mig att det kunde vara ett rollspel också, att de bara väntat på den dimmiga dagen för att få fram känslan.

     Gilla

     • Ett rollspel bara för sin egen skull menar du? Ja troligen. De var ju i den perfekta miljön för ett sådant rollspel. Kanske njöt de lite av känslan de framkallade hos eventuella förbipasserande också dock, eftersom de valde ett fält.

      Gilla

      • Ja. Eller en repetition för en film? Säkert njöt de av uppmärksamheten, det skulle väl vem som helst göra i den situationen.

       Gilla

 8. ”De små detaljerna”, ja, just det. Personen med hunden, helt klart det som ger spänning i bilden. Och dimma och dis är tacksamt fotoväder.

  /Skvitt

  Gilla

 9. Röd bajspåse för hundar. Eller ett sånt handtag till kopplet som blir liksom en löplina.
  Detalj – jag såg en lyktstolpe.

  a, ja, från det ena till det andre.
  När jag behandlades på baltic rehab hos Bengt Sandberg. http://www.balticrehab.se/
  sa han alltid när du får ont, analysera ditt rörelsemönster.
  Stanna upp i den rörelsen, där du får ont.
  På baltic rehabs hemsida finns träningsprogram för hela kroppen. Checka in det och jobba själv isåfall.
  Det är inte alltid det behövs en sjukgymnast.

  Gilla

  • Du har rätt, Barbro. Jag gick tillbaka till bilden och förstorade den. Det som jag trodde var ett handtag är en bajspåse. Jag hade ingen aning om att de fanns färgade. Där ser man.
   .
   Jag ska kolla på hemsidan. Nu kanske det går att träna lite, jag har varit hos sjukgymnaster tidigare, men all träning har orsakat stort lidande och det har inte gått att göra något.

   Gilla

 10. Jag har svårt att uppfatta detaljen även med hjälp av förstorningsglas. I min röd/grön-färgblinda värd blir den mörkbrun och går ton i ton med omgivningen.

  Gilla

 11. Sök reda på – Tiger rörelsen – hos Baltic Rehabs hemsida. Står under flliken träning – ryggträning. Tiger rörelsen sträcker ut muskler på sidan av kroppen och sätesmuskler.
  Om du träffar en bra sjukgymnast så ser hon vad du behöver. Träning – är – ett lidande till en början pga otränade muskler.
  Baltic Rehab sa alltid mig – gör dina rörelser med kvalité – hellre få till att börja med. det där med 30×2 ggr är inte realistiskt när man har ont. Således glöm kvantitet.

  Gilla

  • Det är väl det som är det svåra, att veta vad som är en bra sjukgymnast. Jag gick hos en före min axeloperation men allt gav mig så oerhörda smärtor att jag knappt stod ut. Efter operationen sa sjukhusets sjukgymnast att man absolut inte ska försöka träna en axel med impingment, det förvärras bara. Jaha. Läkningen har tagit tid och det hela kompliceras av sensitiseringen, fibromyalgin, alla smärtor förstoras så kraftigt. Nu känner jag att det kanske ändå börjar bli dags att pröva något, särkilt för smärtan i sidan som hela tiden återkommer, senast i natt efter att jag varit på stan igår och burit en lätt kasse. Tack för tipsen, Barbro!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: