Årstidsmöte

Av: Jag

30 10, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, frost, höst, natur, photos

64 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:180
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Jag är morgonhungrig. I onsdags ville kameran ut före frukost. Det ni.

64 kommentarer på “Årstidsmöte”

 1. Du har ingen frusen kamera, och morgonpigg verkar den också vara. Frostkristaller på fönstren har vi inte haft ännu, men det kommer framöver. Fin bild är det.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante. Jag rycktes med av kamerans iver och ångrade mig inte. Var ute i drygt två timmar. Det här var bilfönstren. Jag har nog aldrig sett frost på husfönstren.

   Gilla

   • När det är -20 till -30 grader, eller ännu kallare, blir det frost på mina husfönster. Frost i skägget också om jag vågar mig ut.
    Svante

    Gilla

    • Ja, det är möjligt att det blir det på torpet också vid den kylan. Men kan man inte vänta så går det bra med bilfönstren. Frost i håret kan jag få ibland.

     Gillad av 1 person

 2. Det var som attans.
  Härlig frostbild.
  Det är då det spritter i benen.
  Vackra kristaller.

  Gilla

 3. Wow…så vackert det blev. Sånt ser jag sällan här inne i stan. Vad jag missar mycket. Du fångade den perfekt.

  Gilla

  • Tack, tant Otto!

   Gilla

   • Jag försöker att fixa med mina bilder och redigera om dem så att jag kan skapa mer plats i min blogg men det är lättare sagt än gjort. Kan inte komma på ett enkelt sätt att lägga in dem igen i mina blogg inlägg. Det var klurigare än jag kunde ana att redigera dem till mindre storlek i efterhand.
    Vill ju inte skapa ytterligare en blogg för att jag inte har plats i min befintliga blogg..
    Kram

    Gilla

    • Det är ett pyssel med fotona. Jag kollade nyss att jag har använt 856 Mb på 4,5 år, det är bara en fjärdedel av utrymmet, lite drygt. Då ser jag att jag har en hel del dubbletter och till och med flera olika varianter av samma bild, som jag skulle kunna rensa bort, men det är svårt eftersom jag inte säkert vet vilken av bilderna jag har använt. Jag kan inte råda dig, det är nog trial and error som gäller. Hoppas att du kommer på ett smidigt sätt!

     Mitt problem är att jag har fyllt datorn och överför bilder till en extern hårddisk, men så fort jag har fått bort lite så fyller jag på med fler, kan ju inte låta bli att fota
     Trevlig helg!
     Kram.

     Gillad av 1 person

     • Jag har oxå en extern hårddisk där jag lägger över mina bilder för att vara säker på att de inte försvinner vill jag ha dem lagrade på fler ställen.
      Det som är mitt problem är att jag inte kan redigera bilderna nu i efterhand ..kanske är det så att jag måste radera dem från mediagalleriet först och hämta hem dem igen..och redigera. Inser att det kommer bli ett himla jobb..suck..men 90% av bloggen är fylld så jag får nog göra så eller radera dem helt.
      Får nog ta bort videoinläggen..kom ju på lite sent att man bör redigera bilderna innan man lägger in dem..men det gör jag nu då jag vill ha med bilder i mina inlägg så bättre sent än aldrig. Man lär sig alltid något nytt.
      Ska kanske radera alla bilder från bloggen det är enklare än att göra om allt.
      Kram och tack för att du upplyste mig om att man ska redigera bilderna.

      Gilla

      • Ja, du måste nog plocka bort dem och lägga in dem som mindre. Ett himla jobb är det. Tålamods- och energikrävande! Det vore väl trist att ta bort alla bilder, ta lite i taget lite då och då.
       Kram

       Gilla

       • Jag håller på i detta nu! Tålamodskrävande är vad det är 🙂

        Gilla

        • Jag avundas dig inte. Men jag har något liknande med mina foton i datorn att göra.

         Gilla

         • En fråga till som dök upp nu när jag håller på..räcker det att göra bilderna i mindre storlek då man lagt in dem i galleriet i bloggen …eller ska man redan då man lägger in dem i galleriet vara små? Jag gör om dem då jag har dem i galleriet ..men det kanske inte räcker? Vet inte hur man gör dem mindre innan man lägger dem i bildgalleriet..har luskat och luskat men kan inte komma på hur man ska göra. Har gjort en massa bilder bilder mindre men inte ökar det mer utrymme i mitt bildarkivet ..hur i sjutton ska jag göra egentligen?

          Gilla

          • Jag gör aldrig något åt bilderna när de väl är importerade till galleriet. Vad har du för bildbehandlingsprogram i datorn? Det är när du exporterar fotona därifrån som du väljer kvalitet och storlek. Ditt bildbibliotek är en del av din blogg så ja, bilderna måste vara komprimerade när du importerar dem.

           Gillad av 1 person

          • Då förstår jag varför det inte hjälper att komprimera dem i bildgalleriet..jag har inget särskilt bidlbehandlingsprogram vad jag vet i min dator. Bara för över dem i mitt bildarkiv ..

           Gilla

          • Hm…jag bara hämtar mina bilder från bilarkivet..det måste jag kolla upp.Ojoj har aldrig sett att jag kan komprimera dem där bara redigera dem färgmässigt och beskära dem!

           Gilla

          • Bildarkivet måste väl vara del av något program. Se om du kan hitta kommandot ”exportera”, då måste alternativen dyka upp.

           Gilla

          • Hm…jag bara hämtar mina bilder från bilarkivet..det måste jag kolla upp.Ojoj har aldrig sett att jag kan komprimera dem där bara redigera dem färgmässigt och beskära dem!
           Hm..ok nu tror jag att jag fattar..men det finns en uppsjö gratis bildbehandlingsprogram att välja mellan..har ingen aning om vad mann ska välja.
           Tänk att jag har bloggat i 6 år utan ett sådant program 🙂 hahaha jag som jobbat i fotobutik tom ..men det var innan den digitala tekniken så jag är en novis på detta område. Jag var så glad då jag lärde mig föra över bilder ..rakt av bara.Tänk va felman gjort..visst har jag hört om Photoshop..men tänkte att det behöver jag inte det är ju svindyrt dessutom.

           Gilla

          • Inte vet jag om du behöver Photoshop. Mitt iPhoto hängde med datorn, annat har jag inte skaffat mig.

           Gilla

          • Det borde väl hänga med något program kanske men jag har aldrig sett något exportera kommando. Får försöka klura ut om det finns något program i datorn..jag visste att det var något lurt med att mitt utrymme tog slut så snabbt. Jag kan inte skryta med att jag är duktig med datorer så jag kommer nog stöta på patrull då jag ska lösa detta..
           Så mycket förstod jag ändå att det inte räckte att göra bilderna mindre i galleriet. Tack för dina upplysningar.

           Gilla

          • Lycka till!

           Gilla

          • Nu har jag äntligen förstått bildproblemet. Dottern visade mig ..tänk att jag gjort fel i alla mina bloggår!
           Nu börjar det gedigna arbetet med att radera bilder och återställa inlägg..phu!

           Gilla

          • Så bra att det löser sig. Jag undrade just om du inte hade någon som kunde hjälpa dig. Nu får du ta lite i taget, du har det du gör!

           Gillad av 1 person

          • Hm det kommer att ta tid..nu verkar det som om de omgjorda bilderna inte går att infoga i inläggen igen. Så jag kommer nog bara att ta bort lite bilder för att skapa mer utrymme. Det är krångligt värre ju!

           Gilla

          • Men att det ska vara så krångligt! Hoppas du hittar en lösning.

           Gilla

          • Har minskat sakta men säkert 2% nu gjort om 2 månaders bilder nu..det skapar äntligen plats Jippi 🙂

           Gilla

          • Så bra!

           Gilla

 4. Vackra iskristaller. Vi har inte haft riktigt kallt ännu. Lite vitt på grästopparna det är allt. Oftast när vi får ut är det mörkt och nästa tur är eventuell frost borta.
  Ha en skön helg.
  Kram

  Gilla

  • Tack, Anki! Visst är de vackra. Det var inte väldigt kallt i onsdags heller, men under noll på natten. Sen stiger ju temperaturen ganska snabbt och allt smälter. Men det här var inte extremt tidigt, klockan var nog åtta när jag gick ut. Detsamma!
   Kram

   Gilla

 5. Du ser inte bara överallt fotomotiv, du är också smart och ta bilden inifrån bilen.
  Kristallina älskar kristaller, både frostkristaller och halvädelstenar och ditt foto!

  Gilla

 6. Vilken vacker bild. Så fina kristaller. Men jag vill inte tänka på vinter ännu. Vi har i Skåne än så länge härliga höstdagar och 10 grader varmt.

  Gilla

  • Tack, Christina! Det fortsätter att vara ganska varmt på dagarna även här, men på nätterna kan temperaturen sjunka ordentligt.

   Gilla

 7. Vackert som vanligt! Du måste vara pigg trots att du inte ens hunnit äta frukost..det syns på bilden som är så fin! Kram!

  Gilla

  • Tack, Sirpa! Man blir pigg av syner som detta. Jag måste erkänna att jag var på väg i säng igen, men bestämde mig sen för att jag skulle ångra mig om jag inte gick ut. Och pigg och glad kom jag in några timmar efteråt.
   Kram

   Gilla

 8. Ja nattfrost har vi haft men att det gått så långt som till iskristaller på rutan har jag inte sett än men det kommer väl. Du fick ett väldigt vackert fota där i den friska morgonluften!

  Gilla

  • Tack, Bebest! Ja, den frost jag har sett hemma i stan har varit av typen lite vitt i gräset. Det här var snäppet bättre, allt var frostbeklätt och skimrande vackert.

   Gilla

 9. Spontant en föraning av Lucia – frostiga glitter girlanger – så vackert att skåda!
  Hoppas allt väl o gott med dig!

  Gilla

  • Ja, jag tänkte också på glittergirlanger. Tack för omtanken, Tove, det går lite fram och tillbaka och just nu är det lite tillbaka. Jag vilar. Hoppas att du mår bra!

   Gilla

 10. Härligt med att äta frukost sen…efter en kamera runda.:)

  Gilla

 11. Så härligt att vara morgontidig och det verkar helt klart värt det! Vackert mönster. 🙂

  Gilla

 12. Åh så jättefin bild på snökristallerna! Du är så duktig! 🙂

  Gilla

 13. Du är en makalös fotograf!

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: