Ut ur dimman.

Av: Jag

04 11, 2015

Etiketter:, , ,

Kategori: bilder, dikt, foto, foton, höst, himmel, natur, photos, växter

26 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:20mm
ISO:180
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Här hade jag en diktstrof om hösten som jag nu har tagit bort. Det såg ut som om det var en dikt av Tranströmer, men nu tror jag att det var en bloggare som skrivit de fina raderna. Jag vill inte citera något som jag inte kan be om lov att få göra. Bloggen har inte publicerat något i år så jag kan inte fråga.

 

26 kommentarer på “Ut ur dimman.”

 1. Se vad som döljer sig i dimman
  bortom buskens krök
  En ny tid
  utan smärta
  Se
  (mina ord, RC)

  Jag har en diktsamling av Tranströmer, Dikter & Prosa 1954-2004. Där finns tyvärr inte denna dikt. Hans ord förtrollar mig.
  Mycket vacker bild som speglar Tranströmers ord.

  Gilla

  • Det var fina ord! Jag har samma diktsamling och har blädderläst den två gånger i dag. Nej, där finns inte strofen. Jag hittade den på nätet där det inte fanns någon hänvisning till diktsamlingen. Och jag undrar om det är bloggaren som har gett rubriken eller om det är Tranströmer.
   Tack, RC!

   Gilla

 2. Det är extra vackert när flera olika färger får känna närhet av varandra, och så förstås den underbara dimman förstärker effekten.

  Gilla

 3. Tack.
  Vem, hur, när och varför spelar ingen roll. Det var fina ord till din bild.
  Nu ska jag läsa dikter av Bruno K Öijer (har träffat och gjort en spelning ihop med honom, 1975: http://brunok.se/attjobba.htm) och lyssna på musik av och med Frank Zappa.

  Gilla

  • Ja, det är fina ord, men jag blir nyfiken. Bruno fick jag träff på i går, tror jag. Kul att du har jobbat med honom! God lyssning och läsning!

   Gilla

   • Jag var runt 22-23 år, när detta hände. Då spelade jag trummor & percussion på scenen (framträdandet). Jag tycker att Bruno K Öijer är en av våra stora poeter idag, levande. Glömmer aldrig när jag efter konserten följe honom till Centralen i Örebro. Han var inte nykter (det var däremot jag). Han kedjerökte cigariller och var för övrigt, väldigt tyst. Han sa nog inte ett ord, vad jag minns.

    Gilla

 4. Fin färgkombination bland växterna.
  Svante

  Gilla

 5. Så vacker bild med dimman och färgerna. Orden var också fina.

  Gilla

  • Tack, Anki. Tyckte att orden passade bra, men blir lite psykad när jag inte får grepp om vems de är. Jag kan inte fråga bloggaren i fråga för sidan verkar inte vara aktiv.

   Gilla

 6. Fin poesi som du har lagt till den vackra bilden. Så härlig med de färgsprakande buskarna och den i kontrast starka mjuka dimman till höger. I like it 🙂

  Gilla

  • Tack, Christina! Jag kanske får ta bort diktraderna om det är så att det inte är Tranströmers, vilket nog är fallet. Det var just kontrasten som fångade mig, det var lite drömlikt, som om buskarna var en ö mitt i ingenting.

   Gilla

 7. Ett mycket vackert foto! Nu när dikten tagits bort ville jag ge dig en av mina men ingen passade och min verbala förmåga är inte längre vad den varit. Ditt foto får stå stadigt i sin egen poesi!

  Gilla

  • Tack, Bebest, så vackra ord om mitt dimmiga foto! Jag har ju fått fina dikter av dig tidigare, så jag vet att du kan skriva. Det är nog bara lite hjärndimmor som behöver skingras!

   Gilla

 8. En helt underbar bild, så fina färger!

  Gilla

 9. Ett sagolandskap! Kunde ha varit ett bokomslag till en hemlighetsfull roman. Det sätter fantasin i gång. Fantastiskt foto!

  Gilla

 10. Dimma är fotoväder.

  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: