Frostfrossa

Av: Jag

11 11, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, foton, frost, höst, natur, photos, växter

38 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

  Deppig frostax Froststrån Glitterborststråskulptursmåfrost

38 kommentarer på “Frostfrossa”

 1. Frost igen … så orättvist. Här har jag inte sett skymten av frost. Jag får väl ge mig till tåls.
  Underbara bilder!

  Gilla

  • Tack, RC! Nej, det här är resterna av förra bilderna från den första frosten. Lite lätt morgonfrost här i dag, men jag är fortfarande sjuk och får glo på solen genom mina smutsiga fönster.

   Gilla

   • Aha! Men det måste ha varit en underbar frostvandring. Detta med tanke på alla fina bilder. Hoppas du snart mår bättre.

    Gilla

    • Det var euforiskt. Kameran var full med bilder och många rymdes inte i förra inlägget, var tvungen att välja något tema för att få till det och då blev det blad. De här platsade inte där.
     .
     Jag kan väl säga så här: jag är totalt less på mitt mående just nu.
     Tack, RC!

     Gillad av 1 person

     • Så tråkigt med ditt mående. Vi människor har det inte så lätt. Ibland önskar jag att jag vore solen. Som dyker upp varje dag, år efter år. Ibland här, ibland där, men ändå närvarande (på ett eller annat sätt). Sköt om dig vännen. Kram.

      Gilla

      • Idag har det varit en riktig tycka-synd-om-dag. De dyker väl upp när man har varit sjuk ett tag. En fin tanke att vara som solen och samtidigt skänka andra värme och glädje. Tack för omtanken och kramen och kram tillbaka, vännen.

       Gillad av 1 person

 2. 06:28 -5 grader, mörkt, och frost i gräset under gatlyktorna. Börjar känna av ryggskadan nu i kylan, får nog minska lite på promenadlängderna, och hoppas på ett, och annat motiv på närmre håll.
  Svante

  Gilla

  • Vi har haft lite morgonfrost här, men det är några plusgrader och sol nu. Febern bara fortsätter att åka berg- och dalbana och jag känner mig eländig så bilder blir det ju inga. De här har jag tagit tidigare. Du får vila din rygg lite och göra som jag när jag orkar: gå runt huset med kameran. Vad tyckte du förresten om bilderna?

   Gilla

   • Jag gillade bilderna, men glömde nog att skriva något om dem. Håller på att förbereda första advent med annan belysning i fönstren, så att det bara är att byta stickpropp. Var till Ytterhogdal på förmiddagen, och tänker man sig inte för finns det risk att man hamnar vid sidan av vägen, ishalka alltså.
    Svante

    Gilla

    • Vilken framförhållning du har! Ja, man får vara försiktig i halkan.

     Gilla

     • Jag har lärt mig ett, och annat sedan jag blev sjukpensionär 1988. Rätt vad det är kan jag inte göra något alls, det är då det är skönt att ha sakerna gjorda.
      Svante

      Gilla

      • Jodå. Men jag kommer aldrig dit. Hinner aldrig i kapp, hur jag än försöker.

       Gilla

       • Du anar inte vad jag ligger efter med ett, och annat. Jag har kommit på hur man inte ska störas av det. Jag skiter i det jag inte hinner med eller orkar med. Jag skulle behöva förstärka taket till min balkong, och har virket hemma, men orkar inte lyfta upp det till balkongen. Gissa vad jag gör åt det.
        Svante

        Gilla

        • För mig är det städning och röjning som faktiskt riktigt plågar mig. Jag kom efter med det mesta när jag gick i däck 2007 och samtidigt fick ansvaret för mina föräldrar. Det var dem jag fick prioritera med krafter som jag inte hade.
         .
         Försök få hjälp med taket.

         Gilla

         • Jag har stagat det provisoriskt som tidigare år, och hoppas på lite snö, så håller det i vinter också. Har inte råd, att låta någon göra det i år, efter tandläkarbesöken.
          Svante

          Gilla

 3. Nähä!!! Frost igen?
  Schnyggt.

  Gilla

 4. Åhh, så vackert, fina bilder 🙂 Det har varit dåligt med frost hos oss, idag var det över 10 plusgrader, men det vänder väl snart, hoppas jag 😀

  Gilla

 5. Jag blir så avundsjuk.Underbara bilder som vanligt. VILL ha frost. Det är +10 grader idag och det skall tydligen bli varmare några dagar framåt.
  Vad tråkigt att du har feber ännu. Har du någon form a influensa eller är det en förkylning?
  Du får vila och njuta av solen genom fönstret
  Krya på dej Kram

  Gilla

  • Tack, snälla Anki! Jag försökte lägga till ovan att det här var restbilder från förra euforiska frostomgången, men redigeraren och jag kom inte överens och det jag skrivit försvann, så jag gav upp. Det är vackert och humörhöjande med frost, helt klart.
   .
   Jag är milt sagt less nu, sitter och sover på natten och har fått ont i axlar och nacke. Jag vet faktiskt inte vad det är, barnbarnens virusinfektion, men… sen söndagen har jag stundtals ganska hög feber och då känns det mesta eländigt. Går det inte över snart får jag väl söka läkare.
   Tack för omtanken och kram!

   Gilla

 6. Men så snyggt! Nu fick du mig att börja längta efter ett par riktiga frostnätter! Fröställningen i den näst nedersta ser ut som handen till någon streckgubbe spelar ett instrument, flöjt kanske.

  Gilla

  • Men så märkligt att jag inte har sett det, så är det ju, en hand som spelar! Tack, Bebest! Nej, lite frost skulle inte skada.

   Gilla

 7. Väldigt vackert, delvis riktiga konstverk. Jag är lite ambivalent i frågan om frost eller ej. Skulle gärna vilja ta frostbilder men vet inte om jag vill ha det så kallt.
  Du får nog snart uppsöka läkare om du fortfarande har feber. Krya på dig!

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Frosten kommer och går och det kan vara ganska varmt på dagen ändå.
   .
   Ja, jag inser det, men peppar peppar, det kanske… Tack!

   Gillad av 1 person

 8. Så fint med frostiga motiv på foto! Älskar detta, har dock inte själv fotat så mycket sådant. 🙂

  Gilla

 9. Frosten fryser – det är så skirt starkt kontrastrikt vackert – och jag älskar stillheten i dessa bilderna. I blommning och sommargrönska är det inte stilla – då böljar livet fram och åter. Jag älskar frosten. Då vilar vi oss och söker värmen inomhus. Jag önskar dig en god dag även om dagarna kan gäcka en åt det mindre goda!
  Kram ur frost till värme!

  Gilla

  • Ja, så är det, det blir stilla, andäktigt liksom när frosten lägger sig över allt i naturen. Man kan söka sig till värmen, men frostpromenader livar upp.
   Detsamma och kram!

   Gilla

 10. Trävlig! Underbara bilder!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: