Lite bubbel.

Inspirerad av bloggaren Imsy, gav jag mig på att testa vintersåpbubblor. Så roligt har jag inte haft på länge, så jag lär fortsätta experimenterandet om bara kylan räcker till.

53 kommentarer på “Lite bubbel.”

 1. Kul experiment. Ska försöka lägga detta arbetssätt på minnet. Tack för tipset.

  Gilla

  • Mycket roligt hade jag. Jag hade tur och hittade en påse med pulver för stora bubblor i ett skåp, så det var bara att tillsätta vatten. En piprensare böjdes till en ögla och med den blev det ju inte så stora bubblor, men det räckte. Blåsa dem var inte så bra, utan man fick vifta ut dem så att de skulle hålla. I natt var jag ute och kollade om några bubblor var kvar – och det var de! Men nu är de nästan översnöade.

   Gilla

 2. Kul bild, och tål man bara kyla, så är det nog lätt att vara ute i den, och experimentera.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante! Egentligen är kylan inte så bra för min värkande kropp, men vad ett kallt och klart väder gör för min själ vinner över kroppens klagan. Jag har börjat ligga på en värmemadrass och då blir straffet inte lika hårt dagen efter.

   Gilla

   • När kylan sätter in, är det inte ens kul att ta av tumvantarna, leta reda på kameran, och ta bilder. Tur är väl att det inte blir några nya motiv i snö, och kyla.
    Svante

    Gilla

    • Inga nya motiv? Men nog ser man väl något nytt varje gång man tittar? Om det är riktigt kallt har jag tunnare fingervantar/handskar under vantarna och dem behåller jag på när jag fotar.

     Gilla

     • Du kan vara glad, som känner kameran genom fingervantar, jag har svårt att känna den med bara händer, även i varmt väderlek.
      Svante

      Gilla

      • Polyneuropati kanske. Då är det ju värre. Jag har nedsatt känsel i händerna, sa ortopeden i tisdags, men det funkar ännu.

       Gilla

       • Diskreduktioner i nacken, sedan 25 år tillbaka, och det blir inte bättre med åren. Jag är ju ganska fumlig med små grejor numera, så jag får hålla koll på vad händerna hittar på.
        Svante

        Gilla

        • Jag har ju också ett diskbråck i nacken och ska nu undersöka hela ryggen. Ja, inte blir man direkt smidigare med åren.

         Gilla

         • Jag anses nog vara färdigundersökt, jag fick ju sjukpension, med a-skadelivränta redan 1988. Jag har dragits med diskreduktioner i nacke, och korsrygg sedan 1987. Som sjukvården fungerar hos mig, känner jag att jag antagligen skulle må sämre om jag anlitade dem för rygg, och nacke också. Framför allt skulle det bli flera bilresor än vad jag orkar med.
          Svante

          Gilla

 3. Underbart tips!
  /kram

  Ps Nog har du min bloggadress sen förr ser jag nu så du kan både gå in den vägen plus via avataren eller att du följer mig

  Gilla

  • Vad bra att du gillar tipset. Hos er i norr går det ju att använda sig av det fler dagar än här. Idag är det bara -8° och det räcker nog inte, de fryser inte tillräckligt fort.
   .
   Jag har bestämt mig för att inte följa bloggar, har försökt skala bort allt som kan skapa stress genom meddelanden om nya inlägg o.dyl. Istället söker jag upp bloggarna och då kollar jag i Läsaren, som jag skrev. Nu har jag testat och ditt namn leder mig nu till din blogg och det är bra.

   Gilla

   • Jag har bara vissa bloggar som jag följer och de ska ge mig något också. Vet hur det är att bli stressad, känner igen det fenomenet. Bra att du är rädd om dig! Måste testa detta med såpbubblor men det finns så mycket annat som är givande också *ler* /kram

    Gilla

    • Jag har också en strategi att inte ge ut mitt mobilnummer, vill inte bli uppringd när som helst när jag vandrar i skogen eller så. Mobilen är till för att jag ska kunna ringa om det behövs. Ja, det finns mycket man kan göra som man kan få påfyllning av. Nu hade jag läst om detta tidigare och när jag nu blev påmind och vädret var perfekt så slog jag till, Fotoexperiment gillar jag, om de är enkla att genomföra.

     Gilla

 4. Åhh, vilken fin bild, har också velat prova, men när andan har fallit på har vi inte haft tillräckligt kallt. Ser fram emot dina kommande experiment 🙂 Trevlig helg!

  Gilla

 5. Men vad fräsigt 🙂

  Gilla

 6. Åh! Vilken vacker bild. Så roligt att du lyckades. Jag var ute häromdagen men antingen hade jag fel blandning eller så måste det vara kallare än -15.

  Gilla

  • Tack. Lena! Ja, det kändes jätteroligt att få till de här skira iskloten. Sen är de ju inte så lättfotade i snön i sin genomskinlighet. Dottern var också ute med sonen på sitt håll och de lyckades inte heller med bubblorna. Jag tror att den blandning jag råkade ha hemma var för extra sega bubblor. Glycerol eller sirap gör dem hållbara. Temperaturen borde räcka. Idag är det tyvärr bara åtta minus hos oss.

   Gilla

   • Ja, jag läste också nånstans att sirap hjälper till att hålla ihop dem. Men det blir förhoppningsvis fler tillfällen. Jag kan tänka mig att det är svårt att hitta rätt fokus.

    Gilla

 7. Häftiga bubbler. Liknar glaskulor. Vi har inte tillräckligt kallt för att testa så ja väntar på dina bilder. Kram

  Gilla

  • Ja, de liknar skirt glas. Men en del har defekter, som mellanbubblan som buktar inåt. Det blev ingen mer testning just nu, det är för varmt.

   Gilla

 8. Vintersåpbubblor verkar vara grejen i år! Och jag förstår varför, det blir verkligen snyggt 🙂

  Gilla

  • Är det så? Ja, allt sprids snabbt som vinden nuförtiden. Jag såg det förra året, tror jag och nu påmindes jag av en annan bloggerska. Hade velat testa lite mer, men det får bli en annan gång.

   Gilla

 9. Häftiga bubblor. Visste inte ens att man kan göra så men nu har jag lärt mig något nytt igen. Fast det hade ändå inte varit kallt nog här. Kul att leka.

  Gilla

  • Ja, det var roligt att se att de faktiskt frös på en gång och låg och glittrade i snön. Såpbubblor har jag alltid gillat, speciellt stora sådana.

   Gilla

 10. Helt fantasisk , ska testa!

  Gilla

 11. Kul att du nappade på bubbeltrenden! Snyggt bubblat! Nu får vi hoppas på mer bister kyla – som jag egentligen inte alls tycker om.

  Gilla

  • Tack, Imsy och tack för att du påminde med din vackra bubbla! Jag har bubblat i dag och sitter och går igenom bilderna. Vi hade -13° idag och det funkade.

   Gilla

 12. Mycket märkligt. För jag la min komment efter Kristallinas kommentar. Och såg den på sin plats. Inte hela världen när det är 50 kommentarer här.
  Men snyggt och annorlunda.

  Gilla

  • Nej, inte hela världen, jag bara undrade. Men gillarna verkar jag ha tappat, de minskar för varje inlägg känns det som. WP haltar, det är mycket som är fel just nu, kommentarer försvinner och enligt statistiken hade jag 1 (en) besökare i går! Tills det rättades till, det var flera som klagade. Tack Antonia.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: