Mera bubbel.

Av: Jag

09 01, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, foton, is, natur, photos, vinter

60 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:48mm
ISO:180
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Fönsterbubbla

Underbubbla

Takbubbla

Lillbubbla

Fjäderbubbla

Bluebubbla

Blåbubbla

60 kommentarer på “Mera bubbel.”

 1. Wow, så vackert, otroligt fina bilder 🙂

  Gilla

  • Tack, Susan! Idag blev jag ganska nöjd, hittade ställen där jag kom åt att fota som jag ville. Men lätt är det inte, haha!
   .
   Men jag är irriterad på Wp, jag tycker att det är krångligare nu att göra inlägg med många bilder.

   Gillad av 1 person

   • Jag kan tänka mig att man får ha lite tålamod 😀 Det är klart många som går sönder, men dom som lyckas blir fantastiskt vackra!

    Det kanske är olika beroende på vilket tema man har, själv brukar jag skapa gallerier, som är ganska smidigt i sig, däremot blir dom inte lika bra som tidigare, man får ändra om och flytta runt och ibland blir det bättre med två bildgallerier i samma inlägg, så absolut har det blivit krångligare.

    Gilla

 2. Underbar! Men här bara töar det… 😕

  Gilla

 3. Åh! De är fantastiska, man blir ju alldeles lyrisk. Och vilket ljus. Superfina.

  Gilla

 4. Någon vågade ut, och fotografera idag, och inte nog med det, det blev fina bubbelbilder också. Själv har jag bara gått till, och från bilen hemma, och vid affären. Som kallast idag -27,3 minus, och nu har det stigit till -24,8 grader. Snö faller på Trafikverkets mätstationer runt omkring Kårböle, men inte här ännu. Hoppas på lite varmare väder till i morgon.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante! Jag blev nöjd med dagens bubblor, det var ganska ansträngande att ta fotona, men roligt hade jag. Vi hade bara ung. fjorton minus och jag visste först inte om det var tillräckligt. Men ja, kall blev jag men var ju hemma så det var bara att kliva in när jag frös. Nu vet jag inte hur det är ute, jag ska kliva in i bastun. Förstår att du vill ha lite varmare om du ska gå ut.

   Gillad av 1 person

 5. Å, sånt julpynt skulle jag vilja ha!

  Gilla

 6. Helt klart intressant sysselsättning. Med fascinerande resultat. Schnygg,!!

  Gilla

 7. Wow, så underbara, fina bubblor. Påminner lite om kristallkulan. Fantastiskt fina är dem. Hoppas du har blivit varm igen efter den bedriften.
  När det gäller inläggen på bloggen så använder jag fortfarande den gamla redigeraren. Testa att först gå in på din sida och sedan klickar du därifrån på ”Blogginlägg” (inte på ”nytt”!). Alla inlägg kommer upp och längst upp till vänster klickar du på ”skapa nytt”. Då får du upp den gamla redigeraren. Funkar på alla mina bloggar och jag har bara 4 stycken med olika teman. Ha det bäst! Här blir det inga bilder. Det snöar hela tiden sedan 4 dagar tillbaka och jag vet snart inte längre var jag ska gå med hunden.

  Gilla

  • Tack snälla Kristallina! Jag blev glad i dag, hittade bättre läge och ljus än häromdagen. Jag ska snart bada bastu, axlarna värker.
   .
   Jo, jag går in via den gamla, men jag vet inte om det beror på vilken mall man har, det hoppar fram och tillbaka mellan den gamla och den nya. Jag var nära att ge upp. Tycker inte att jag kan ordna bilderna som jag vill.
   .
   Oj, har ni så mycket snö! Förstår att det blir svårt med hundpromenader om det är oplogat.

   Gilla

 8. Vill ha som dekoration. Underbara klot du fixat. Du måste vara rädd om dej så du inte blir sjuk igen.
  Kram

  Gilla

  • Ja, tänk om man kunde ta in dem! Tack, Anki! Det är ju det där med att hitta balans. Jag blir så glad av att göra något sånt här. Det blev lite kallt på slutet, men jag var inte kall länge. Det är värre med värken, men jag går in i bastun snart och så ligger jag varmt i natt. Tack för omtanken!
   Kram

   Gilla

 9. quelle belle série, merci !!

  Gilla

 10. Jag fick en uppenbarelse nu, något i min känsla fann sitt och så blev ännu ett hörn upplyst.Isande vackert, synligt skapande.
  Besökte också sidan om dig – gjorde det för länge sedan och behövde uppdateras om människan bakom – och jag fann: Ser motiv i allt!
  Helt sant!
  Kram!

  Gilla

 11. Det är fantastiskt vackra konstverk du skapar med dessa bubblor. Jag blir väldigt sugen på att pröva själv! 🙂

  Gilla

  • Tack, BeBest! Jag var bara tvungen att experimentera vidare, de första dagens bubblor, i förra inlägget, fick jag inte riktigt i läge för den här typen av bilder. Jag tycker definitivt att du ska testa, det är förfärligt roligt. Men då gör du en egen seg blandning.

   Gilla

 12. Det formligen bubblar om dig. När jag blir lite äldre, ska jag försöka mig på detta. Det verkar vara skitroligt. Jag undrar om man kan tillsätta karamellfärg, eller förstör den ytspänningen på såpvattnet? Bilderna är superläckra och lockar säkert fler att pröva på detta.

  Gilla

  • Tack, RC! Nu fick jag bättre fotovinklar, testade en annan plats. Jag tycker definitivt att du ska prova, du behöver inte bli en dag äldre, det passar och roar alla åldrar. Men det måste vara kallt. Jag skulle faktiskt testa med karamellfärg, men den flaskan jag hittade i skafferiet innehöll bara vatten, haha. En annan gång.

   Gillad av 1 person

   • Dina bilder är störtsköna. Har aldrig tänkt på detta roande sätt att fota. Det är bara att lägga detta arbetssätt på minnet. Hm … minnet ja … haha! Måste notera detta i skrift, i datorn. Idag har jag varit ute 2 ggr. Först tagit bort snön från garageinfarten (1 dm igen). Sedan knallade jag iväg till Willys. Resten av dagen är som vanligt vigt till olika skidsporter.

    Gilla

    • Tack igen, RC! Jag såg det för något år sen och nu kom jag till skott tack vare Imsy. Det underlättades ju av att vi har våra små och alltså har skaffat lite ditt och datt att roa dem med. Jag hade någon gång köpt en påse med såpbubblemix. Men annars är det lätt att tillverka själv, det går snabbt. Faktiskt är det just vuxna som leker med stora såpbubblor, vilket vi också har gjort på sommaren.
     .
     Idag blir en innesittardag för mig, ofrivillig. Kroppen stretar emot. Annars hade jag gärna gått ut i snöyran, även utan kamera.

     Gilla

 13. Wow så bra dessa foton blev! De två sist blev lite blåa men … Måste fråga igen vad du har för kamera? Underbara bilder flera ggr om/ kram

  Gilla

  • Tack, Ljusletaren! Det näst sista fotot är medvetet blått, har förstärkt det blå för det konstnärliga intrycket. Den sista bilden är inte blå, bubblan är fotad mot en blå vägg för att få till en färgad bubbla. Kameran som jag använt här är en enkel systemkamera, Nikon D60. Den finns nog inte att köpa längre den har några år på nacken. Tack än en gång!

   Gilla

   • Jag också gillar blått och konstnärligt! Blir att man jämför när man ser alla bilder på en gång och då kan det bli fel. Verkligen fina foton och jag njuter varje gång jag ser din bild/bilder när jag går in under Läsare. Tack då vet jag/ kram

    Gilla

    • Tack, Ljusletaren! Mitt problem nu är just att få upp bilderna som jag brukade på bloggen. Det nya är att de inte blir klickbara, inte visas i ett bildspel där man ser varje bild för sig och dessutom den lilla test jag ofta skriver till. Mycket frusterande. Men sen en konstig sak: åter hände detta att när jag nu klickade på ditt namn så kom jag till tomma intet. Men gick då till förra inlägget och klickade där – och då kom jag till din sida, som jag återkommer till snart. Märkligt.

     Gilla

     • Själv så tycker jag inte om att ha bildvisning på min blogg. En eller flera stora bilder ger läsaren intryck. Många har inte tid att se på bildvisning eller att klicka upp bilder. Jag taggar varje dag kom jag på sen. Vet inte vad det blir för fel hos dig men annars kan du lägga min länkadress som bokmärke om det tjorvar för dig/ kram

      Gilla

      • Jag har oftast bara en bild, men då och då visar jag många på ett tema och de som gillar foton tittar på dem, har jag märkt, de som har bråttom hoppar över eller tittar på första bilden. Det är ju folk som är bildintresserade som är målet.
       .
       Som du vet var jag inne på många inlägg igår på din blogg och om jag såg rätt så fanns inlägg som inte var taggade med ”foto”. Jag kan ha fel. Men om det finns med på varje fotoinlägg så kommer det med i läsaren.

       Gilla

       • Nej, jag taggar mina foton med samma rubrik som mina inlägg så du såg nog rätt. Du har så rätt i det du säger om att se snygga foton i bildvisning. Jag vill nå mina läsare med både ord och bild för det står mig så varmt om hjärtat/kram

        Gilla

 14. Så vackra bubblor. 🙂
  Kramelikramen!

  Gilla

 15. Attans vad läckert! Vilken tur att du fick inspiration! Keep up the good work! Kram

  Gilla

  • Tack, Lena! Det blev läckert, jag håller med och är glad att det lyckades. Och ja, jag tackar Imsy för inspirationen! Jag ska försöka.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: