På väg – vinterpasteller.

Av: Jag

23 01, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, fordon, foto, foton, frost, natur, photos, snö, träd, vinter

46 kommentarer

Bländare:f/4.4
Focal Length:9mm
ISO:125
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

Ni vet hur det ofta är när man är på väg till och från; man har en tid att passa och på hemvägen vill man hinna hem före mörkret. Alltså ingen tid att stanna och fotografera det vackra som passerar förbi. Hoppsan. Det är vi som passerar, landskapet ligger stilla. Men nog verkar det som om det bara svischar förbi, när man försöker få det att fastna i kameran. Det är inte precis så att man kan planera kompositionen, jag tänker mig att det är ungefär som att skjuta på rörliga mål. Plötsligt är motivet borta eller så dyker något upp i bilden som man alls inte vill ha med. Alla dessa stolpar och skyltar och… Och ja, skymning och fart ger inte skarpa bilder genom en ruta. Men jag gillade några av dem, tycker att de blev lite som målningar i pastell.

Kyrkallé

Vidvägen

Vägen

46 kommentarer på “På väg – vinterpasteller.”

 1. Underbara bilder med frostbitna träd. Gillar färgtonen i bilderna. Ja jösses vad många gånger jag sett motiv efter motorvägen. Men hur tusan skall man ta sig dit?
  Urskön bildserie.

  Gilla

  • Tack, snälla du! Jag har ju den fördelen att jag bara åker med, kan försöka fota genom rutan. Men nog brann önskan i mig att få stanna, gå ur och fota, fota, fota allt det frostigt vackra. Vi hade i teorin kunnat stanna, det var inte motorväg, men tiden räckte inte till. En annan gång.

   Gillad av 1 person

 2. Du prickade de rätt och vackra bilder har du dukat upp till oss.

  Gilla

  • Tack, Antonia! Naturen var givmild igår. Men många bilder fick jag kassera.

   Gilla

   • Det är ju så. Men även suddiga bilder kan vara bra.

    Gilla

    • Jo, men det var inte bara det. De uttryckte inte det jag ville visa.

     Gilla

     • Okej! Du fotar så.
      Jag har aldrig nån speciell tanke på vad jag vill visa. Funderar inte heller så mycket över vad andra vill säga med sina bilder. Det är bildens estetik som fångar mig. Sen tankarna är väl olika beroende hur jag mår.

      Gilla

      • Jag tänkte så här: Oh, vilken underbar frostvärld, den fanns inte hemma hos oss! Träd har jag redan visat, nu ville jag förmedla lite av frostkänslan efter vägen. Många av bilderna visade inte det, utan bara träd och kanske nåt hus, frostiga, men inte särskilt speciella, saknade känslan.
       .
       Visst är det estetiken som fångar en, men för mig hänger det ihop.
       .
       Nu är jag sur på att första lilla bilden inte är klickbar på bloggen.

       Gilla

 3. Så vacker färgskala på dina bilder och fina motiv med dessa vita träd. Jag som har tid att leta motiv glömmer oftast kameran. På morgonpromenaden måste jag komma ihåg kameran för nu börjar det bli lite ljust och himlen är vacker i sina pastellfärger.
  Ha en skön lördag.

  Gilla

  • Tack, Anki! Jag blev så förvånad, för vi har inte frost på träden, den dök upp bara några kilometer hemifrån. Det var en njutbar och sagolikt vacker biltur. Försök komma ihåg kameran, men du har ju flera chanser eftersom Minton behöver rastas ofta.
   Detsamma!

   Gillad av 1 person

 4. Det går väl an, att titta på dina fina bilder, när man sitter inne i värmen. Håller på att tina upp mig efter en 2,1 km promenad. Det blir bara 3 stycken idag. Jag ska ner i garaget, och fortsätta avfetta bilen, har halva kvar att göra ren.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante. Jag hade gärna varit ute i dag, men det är dagen efter, alltså dagen efter att jag var på benen, så vilodag anbefalld. Eller kanske blir det flera.

   Gilla

   • Det var skönt att komma ut idag, efter flera innedagar. Hoppas de temperaturer, som råder nu står sig ett tag -5 grader 15:25, då behöver man inte bli andfådd medan man klär på sig.
    Svante

    Gilla

    • Jag förstår det mer än väl. Men om du blir anfådd av att klä på dig trots att du går många långa promenader per dag har du skäl att bli orolig.

     Gilla

     • Jag oroar mig inte för det. Det beror på att jag har så svårt att böja mig hitan, och ditan, på grund av rygg, och nackskadorna. På senare tid har jag också fått svårt att nå ner till fötterna, och få på strumporna. Däremot har jag inga problem alls med att promenera, men att springa kan jag glömma.
      Svante

      Gilla

 5. Riktigt fina bilder med en härlig blå ton. Alltid vackert med frostiga vinterträd och jag tycker nog att både vägräcken och vägar kan ge fin kontrast till resten av en bild. Mer liv och inte bara ödslig natur.

  Gilla

 6. Den översta och den understa gillar jag bäst. 🙂

  Gilla

 7. De bilderna gillar jag skarpt. Inte bara för att det är vackra vinterträd utan just för att man kan se ”farten” i nedre delen av bilden. Intressant! Har alltid själv suttit bakom ratten och därför kan jag inte testa sådana bilder.

  Gilla

  • Tack, Kristallina, roligt att du gör det! Det är ju omöjligt att fota och köra samtidigt, helt klart. Du får ta en taxi någon gång om du vill testa det, men lätt är det inte att fota i farten, genom glas.

   Gilla

 8. Hej mitt vinterland nu är jag här gnolade jag då jag idag for till Linköping och träden i skogsbrynen stod rimfrostiga under blågrålilarosa moln. Kameran var med men att stanna blev inte möjligt. Jag får njuta av dina fina foton istället. De visar precis det jag såg.

  Gilla

  • Jag undrar det jag. Jag var besviken över att jag inte kunde gå ur bilen, det hade blivit andra bilder då, men tack, Bebest.

   Gilla

 9. Jag brukar tänka så här ibland att vi tar alltid de bästa fotona med våra ögon. Man kan få in vackerheten *sant* men sen då man tittar på bilderna i efterhand så hade man ändå inte fått in hela känslan som man såg. Hoppas att du förstår hur jag tänker? Underbar bild av kyrkogården och dess kyrka. Farten i ena bilden, vägrenen och en allé av rimfrost/kram

  Gilla

  • Jo, jag förstår och visst kan det kännas så, men ibland blir det nästan bättre än man trott. Här var ju svårigheterna flera, så jag borde vara nöjd ändå. Den där känslan som jag pratar om är lättare att fånga om man inte har en ruta emellan och står still på marken. Tack, Ljusletaren!
   Kram

   Gilla

 10. on dirait presque que les arbres vont par couple pour se tenir chaud ;o)

  Gilla

 11. Härliga pasteller vackert fångat i farten!

  Gilla

 12. Road movie den sista bilden. På väg – till något från någonting.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: