Dimman suddar…

Av: Jag

28 01, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, himmel, natur, personer, photos, träd, vinter

46 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:18mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

…och lyfter fram.

46 kommentarer på “Dimman suddar…”

 1. Fina in i dimman bilder. Ingen dimma här idag, och nu har kylan kommit tillbaka. På bara några minuter har det gått från plusgrader, till -8,2 grader.
  Svante

  Gilla

 2. Så vackra. Bilderna känns. Det går att känna dimman mot huden i dina bilder. Tack för alla vackra känslouttryck bilderna förmedlar.
  //P-L

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket, Piia-Liisa! Vad glad jag blir om jag kan förmedla känslor med mina bilder. Det var en väldigt härlig dimpromenad.

   Gillad av 1 person

   • Det kan du verkligen. Jag kunde känna hur det kändes att gå i dimman. Som rullstolsburen kommer jag inte längre ut på promenader utanför iordninggjorda släta gångvägar (motsv) vilket gör en så vacker bildserie som din ön mer värdefull för mig.
    Tack ❤

    Gilla

    • Tack, än en gång! Jag tänker ofta på att jag går där alla inte kan komma fram. Min bror till exempel flyttade från norra Sverige till Skåne p.g.a. att snön och rullstolen inte var så kompatibla. Men han har köpt sig något slags åkdon så att han kan komma ut i naturen, dock främst på sommaren.

     Gillad av 1 person

     • Snö, is, ojämnheter… För mig utgör de ett stort hinder. Jag är helt beroende av min Permobil, och är också extremt känslig för stötar, ryck, krängningar o dyl pga smärta och instabilitet i kroppens alla leder. Permobil har en modell som är ”terränggående” men hjälper ju inte pga smärtan när det skumpar 😦

      Gilla

      • Jag förstår att snö m.m. är svårt när man är hjulburen. Jag anar också vad krängningar o.dyl. gör med en ond kropp då jag har värk själv, stundtals väldigt svår. Gårdagens bildinlägg ställde till det för mig, jag hade en svår natt. Men jag är en vinterälskare även om jag misstänker att vintern i år har ökat på mina smärtor.

       Gilla

 3. Dimman är så fin det blir suddigt som du skrev. Även dom klara bilderna är fina. Vi har ingen snö kvar den försvann på 2 dagar när det regnade. Så tråkigt med någon enstaka lite grushög med lite snö.

  Gilla

  • Det är härligt med dimma om man är till fots ute i den. Den inte bara suddar, den lyfter fram också då himlen är enfärgad. Vi har heller ingen snö och det är urtrist, januari ska vara vinter, punkt slut. Hoppas, hoppas att det kommer mera snö!

   Gilla

 4. Ja dimma ger och tar. Tycker ofta den ger ett drömlikt eller ödsligt intryck lite beroende på vad man fotograferar. Men det förstärker verkligen vissa färger också. Härliga färgklickar du fångat och så alla dessa linjer med kablar. Mycket speciella bilder.

  Gilla

 5. … dimman lyfter fram. Det visar du på ett imponerande sätt. Gillar att du hittade underbara färgklickar också. Mycket vackra och en del drömlika bilder!

  Gilla

  • Tack,Kristallina! Jag har ju visat några bilder från den promenaden redan och kände att nu ville jag visa resten, fast det inte var så lämpligt hälsomässigt. När jag tänker efter så tror jag inte att jag har fotat i vinterdimma tidigare och det var en upplevelse när allt var så mjölkigt, ett sagolandskap.

   Gillad av 1 person

 6. Fint med alla linjer.

  Gilla

 7. Åhh, så många fina bilder, Stigen var min favoritbild, sen gillade jag Cyklisten, festlig bild, han såg lite vilsen ut på sin cykel, och sen gillade den härliga Färgchocken mot den vita snön 🙂

  Gilla

  • Tack, Susan! Skulle just stänga av datorn när du dök upp! Aha, du gillade stigen. Jag gick inte så långt på den, en bit in i skogen och sen vände jag, det kändes att det skulle bli för långt, det var en hel del snö att trampa i. Det är alltid kul att se cyklisterna mitt i vinter och i kontrast till höga träd… Ja, det var mycket färg på en gång, haha!

   Gillad av 1 person

 8. Många fina bilder. Vilka kontraster dom där graffitiliknande bilderna bjuder på. Elektricitet som famlar sig fram i dimman. Mina favoritbilder är de där staket förekommer.
  Härlig bildserie.

  Gilla

 9. Finfina foton! Jag kände att det var bra länge sedan jag var ute med kameran i dimma. Så länge som vi har den här blåsten blir det ingen men får vi vindstilla blir jag allt tvungen och se vad jag kan hitta! Dina foton inspirerar!

  Gilla

  • Tack, Bebest! Blåst har vi ingen här, idag tittar solen fram, men jag betalar fortfarande för dimpromenaden, natten var svår. Jag började titta på dina foton igår, men axlarna sa nej till vidare umgänge med datorn. Jag återkommer.

   Gilla

 10. Så många fina motiv du har fångat fast i de små bilderna. Hoppas att alla klickar på dem 2 ggr så de blir större. Bakis, nypon, kraftledningar med mera. Tack för fina bilder/ kram

  Gilla

 11. Snyggt som vanligt Jag!

  Gilla

 12. Å en fin utställning av suddighet. Suddigt ger känsla av vila och återhämtning på något vis 🙂

  Gilla

  • Där träffade du mitt i prick, Tove. Just så kände jag när jag var ute i dimman. Den omslöt mig som vilsamma ångor, som en sagovärld där inga plikter fanns.

   Gilla

 13. beautiful winter landscape! wonderful interesting atmosphere! vackert!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: