Sprickor

Eller islängtan. Jag har inte så nära till vatten och is, så jag får spana hemmavid. Och jag fann. Inringade i ett ”ägg” syns detaljer, linjer och färgnyanser tydligare. Isen skiftar uttryck så fort, nya konstverk för oss att upptäcka.

18 kommentarer på “Sprickor”

 1. Ser ut som en agat. 🙂

  Gilla

 2. Is är verkligen fantastiskt vackert. Det går att fastna länge i både på bild och i verkligheten, Ett steg i en riktning kan totalt ändra utseendet och upplevelsen. Snyggt infångat i ägget!

  Gilla

 3. Läcker bild. Ser ut som ett knäckt isägg. Lite hemlighetsfullt. Snyggt!

  Gilla

 4. Så spännande bild. Spännande utifrån olika perspektiv. Sprängkraften i ägget som sprängt isen, en inbyggd spänning i i bilden. Och ett nytt spännande motiv.
  Och så spänningen mellan två hårda och ändå så sköra material…
  Tack för en bild som väcker så mycket tankar. En bild som mycket väl skulle kunna bli upphov till en dikt. Om det blir så delar jag den med dig, om du är intresserad.
  //P-L

  Gilla

  • Tack för dina funderingar kring bilden, kul att den väcker tankar! Det är nog just starkskörheten hos isen som gör den så spännande. Det vore jätteroligt om mitt isägg gav upphov till en dikt, självklart vill jag läsa den! Tack, Piia-Liisa!

   Gillad av 1 person

 5. Isen är så otrolig att titta på. Tyvärr har jag sällan tillgång till fin is. Vacker bild som vanligt.
  Kram

  Gilla

  • Tack, Anki! Is kan verkligen trollbinda, särskilt gillar jag att stå på en bro över en å vid islossningen. I stan har jag inte heller nära till is, den här fotade jag i en vattentunna.

   .
   Hur är det med förkylningen? Mår du bättre nu?
   Kram

   Gilla

 6. Har inte varit ute alls idag, huvudvärk på morgonen, och kanske lika bra det för det blåste vedervärdigt ute då. Gick till brevlådan nyss, och det var otäckt halt på vägen. Fin bild hos dig idag.
  Svante

  Gilla

 7. Ett knäckt ägg…. Himla snyggt! Hade inte varit dumt att bo i närheten av en liten större ansamling av vatten än en vattenpöl.

  Gilla

 8. Inför varje vinter har jag islängtan! Nu fick jag en bild för den – med sprickor som jag tycker har sin egen tjusning!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: