Åjo

Av: Jag

25 02, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, photos, träd, vår, vinter

46 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Nog är det vår i luften trots att det är minusgrader och en hel del snö. Vårvinter, den tiden som går alldeles för fort, sol och snö är en sällsynt kombination hos oss. Så njuter gör jag. Men jag saknar min sälg.

46 kommentarer på “Åjo”

 1. Förstår att du saknar ditt träd. Du får njuta av dina arkivbilder.

  Gilla

 2. Även jag längtar till våren. Tack för en vacker bild som får mig att känna videknopparnas mjukhet mot fingertopparna, se Tussilago blomma i dikesrenen och höra bäckarna porla. Det du fångar så vackert i en enda bild krävdes många ord för mig att fånga. Ändå säger din bild mer…

  (https://wordpress2202.wordpress.com/2016/02/23/langtan-2/)

  Gilla

  • Tack, Piia-Liisa! Jag är ju en vinterälskare men tar emot varje årstid med glädje. Jag längtar egentligen aldrig till nästa årstid utan njuter av det som är. Vårvintern är speciell för mig eftersom jag är uppvuxen i norr och älskade kombinationen sol och snö och den finns så sällan neröver. Jag hade en stor sälg vid ena husknuten men den rämnade och måste tas bort i somras. Det här är klarbäret vid den andra husknuten och den verkar vilja visa att den inte vill gå sälgens öde till mötes, vi har nämligen behövt kapa delar av den.
   .
   Här är en länk till sälgfällningen om du vill titta:
   https://baraenbildavmig.wordpress.com/2015/07/20/men-in-trees/

   Gillad av 1 person

 3. Tror inte Körsbär är vanliga i Norrland, och vårvinter får vi nog vänta på tills en bra bit in i Mars.
  Svante

  Gilla

 4. Roligt att det börjar hända saker i naturen. Själv har jag inte spanat på om våren börjar visa spår hos oss. Hoppas ni får mycket körsbär i år.

  Gilla

  • Nu är det ju snart mars så man får väl räkna med en vår, haha. Men snön kan ju komma tillbaka flera gånger än. Körsbären, eller klarbären är fåglarna väldigt begivna på, så om man ska hinna få några så får man vara snabb.

   Gilla

   • I bostadsområdet där jag huserar, finns det ett gäng med körsbärsträd. Dom bären hinner knappt se röken av. Fåglarna är där och norpar åt sig. Haha.

    Gilla

    • De är snabba som bara den och kan kalla på kompisarna så att träden blir tömda i ett nafs. Vi har ett surkörbärsträd också och det är ett rent fågelträd eftersom bären kommer i toppen. Annars blir det en superdubergod sylt av just de bären. Men jag minns hur jag på mina svärföräldrars torp utanför Mariefred klättrade upp i det stooora klarbärsträdet när svärmorsmor ville ha bär. Där var det mysigt att sitta. Det var tider det.

     Gillad av 1 person

 5. Än har just jag länge kvar till försommaren. Snart går vi in i vårvintern vår femte säsong. Nästan den bästa tiden på året. Massor av snö har vi också jippie. Fin bild! Ha en bra dag/ kram

  Gilla

 6. Såg knopparna och mindes en dikt som senare fått en annorlunda utformning.

  Längtan Till Livet

  Din dröm om en ny verklighet
  växer starkare för var dag.
  men din viljas fullbordande,
  hukar bakom din barriär.

  Så öppna ditt skal du lilla knopp! Möt livet!

  Lystra till din längtans maning!
  Bräck dina skuggande murar!
  Kom ut i ljuset, visa dig!
  Låt oss se din inre skönhet!

  Så öppna ditt skal du lilla knopp! Möt livet!

  Våga möta världens blickar!
  Se verkligheten som den är!
  Se dess himlar och helveten!
  Väx dig stark i dessas sken!

  Så öppna ditt skal du lilla knopp! Möt livet!

  Oböjlig är din livsvilja.
  Murar har den kraft att bräcka.
  Men avskilt från verkligheten
  förblir ditt liv evigt förkrympt!

  Så öppna ditt skal du lilla knopp! Möt livet!

  Gilla

 7. Sälg? Vad är det för nåt?

  Gilla

 8. Nu börjar det bli lite vårlikt ute. Ljuset har kommit solen börjar värma och trädgården är full av krokus och snödropps knoppar. Sol några daga så blommar det. Så fin bild på knopparna.

  Gilla

  • Tack, Anki! Kom nyss in från en promenad och det är skönt ute, sol och några plusgrader. Hos mig har det inte hunnit långt alls, har en hel del snö på tomten, men en liten snödroppsknopp såg jag i går och tulpanerna har börjat komma upp på södergaveln. Sverige är ett långt land.

   Gilla

 9. Vilken underbar bild som ger vårkänsla trots vädret. Idag såg jag också snödroppar. Frågade ägaren till huset om jag får gå in och ta bilder av dem. Det får jag. Ska bara passa på att det finns något ljus från ovan också. Ha en fortsatt trevlig kväll!

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Jag hade vårkänslor både igår och idag. Kul att du får fota snödropparna. Försökte mig på mina tulpaner i går, men skymde mig själv hela tiden och usch och aj vad marken är hård. Detsamma!

   Gilla

 10. Så känslig är knoppen i all sin styrka – där är den på kvisten så klar att spricka ut och åter börja sitt leverne i den ljusa tiden. Du fångar in ögonblick!
  kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: