Under en blå himmel

Av: Jag

25 02, 2016

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, foto, foton, is, natur, photos, träd, vår, vinter

34 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:18mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

trädpöl

dammstjärna

stegskugga

 

34 kommentarer på “Under en blå himmel”

 1. Vilka härliga bilder. Is-vattenbilden är ljuvlig, det ser ut som det springer en trädgubbe i vattenspeglingen. Den tredje bilden ser ut som ett träd. Och så den ljuvligt blå himlen i fin kontrast mot den röda väggen.

  Gilla

  • Tack, Lena. Ja, det är en joggande trädgubbe i speglingen, haha! Den tredje bilden ligger mitt i en damm så jag började långt ute i kanten och vågade mig sakta närmare och närmare. Himlen var verkligen bra på att göra kontraster igår.

   Gillad av 1 person

 2. Så härligt underbara vårbilder. Jag kan riktigt känna både solens värme och lukten av smältande snö. Höra isen spricka…

  Gilla

 3. Så härliga färgkontraster i första bilden. Is och snö bilderna är vackra. Skuggbilden är läcker. Jag förstår att du är sugen på att klättra upp på taket. Och vråla ut ett tjoho!

  Gilla

  • Tack, RC. Det var de av solen tända träden som drog mig bort från mitt målmedvetna spår. Bar med mig kameran på ett ärende och tänkte att jag inte såg något speciellt att fota. Men sen. Det ena gav det andra. Jodu, det skulle vara något! Jag brukar klättra upp på garagetaket med de små så det kanske är dags snart, tvåringen är en hejare på att klättra.

   Gillad av 2 personer

 4. Bättre väder hos dig, 05:00, -11 grader, mulet, lätt snöfall, och vindstilla i Kårböle.
  Svante

  Gilla

  • Det var det igår, idag råder gråheten som en kupa över nejden.

   Gilla

   • Jag har varit i Ytterhogdal, och handlat, och tagit 1 3,5 km promenad. När jag kom hem hade plogbilen lagt upp vallar, som jag skottat bort nu. Grannen och jag ska ha julgransplundring på gården till värdshuset Pilgrimen nu.
    Ska se om det går att få någon bild på Granen innan den faller.
    Svante

    Gilla

    • Jag avundas dig alla dina promenader. För mig är vila anbefalld. Jag gillade faktiskt att umgås med snön via skottning, när jag orkade det. Lycka till med ”plundringen”.

     Gilla

     • Det gick jättefort, att ta ned den med motorsågen, och ta bort belysningen 8-10 minuter ungefär. Inga bilder blev det. Så jag blir nog tvungen att ta en promenad till framöver.
      Svante

      Gilla

      • Snälla Svante. Jag skulle bli glad om du ibland antydde att du läser det jag skriver.

       Gilla

       • Jag gillade också snö en gång i tiden, men efter många år i yrkestrafik, blev snö, och is en plåga. Så är det än idag, jag gillar inte att skotta snö, och jag gillar inte att promenera i snö, och på is. Att jag ändå promenerar under vintern är enbart för att hålla konditionen, och vikten intakt till vår, och sommar. Du får ursäkta mig, att jag blev väl kort i mitt sista svar, men jag hade en som väntade på mig ute.
        Svante

        Gilla

        • Man kanske inte alltid styr över sina val, men jag kan ju tycka att du hamnade lite fel, ni har mycket snö och långa vintrar. Det är toppen att du har kommit igång och går så mycket ändå, jag önskar att jag orkade tiondelen.

         Gilla

 5. Otroligt vacker serie.

  Gilla

 6. Fantastiska bilder 😀 Gillar speglingen och isskuggan, ser nästan ut som en spricka i isen, snyggt!

  Gilla

  • Tack, Susan! Speglingar i pussar är speciella, tycker jag och nu är det dags för dem. Mönstret i isen låg mitt i dammen och jag har läst att det nog är metangas som stiger upp så där. Har tidigare fotat små sådana:
   https://baraenbildavmig.wordpress.com/2014/01/15/infrusna/
   Även om isen på dammen verkade tjock så smög jag försiktigt närmare och närmare, jag är ingen iskännare och ville verkligen inte hamna i det iskalla plurret.

   Gillad av 1 person

   • Ursäkta mitt sena svar! Intressant med metangasen, och vad coola bilderna var som du hade fotat tidigare 😀 Förståndigt av dig att ta det försiktigt på isen, låter inte alls frestande att hamna i plurret.

    Gilla

    • Tack, Susan! Jag hade aldrig sett något liknande tidigare och var helt fascinerad. Och så den stora i år! Nej, ett iskallt bad är inget att önska i kylan.

     Gillad av 1 person

 7. Jaha, och var är det där taget? På Sri Lanka förstås, som du skrev att du befann dig i sist.

  Gilla

 8. Vilka färger det lyser vår. Himlens blå färg är underbar.

  Gilla

 9. Mycket senvinter och förvår i de fotona, Vintern svettas så smått och våren är på väg ner i startblocken. Härliga färgkombinationer!

  Gilla

 10. Fina vårbilder!
  Kram

  Gilla

 11. Underbara kontraster i bilderna ett och fyra. Bilderna två och tre är mina favoriter. Det är ”Jag”bilder som jag gillar så mycket. Väldigt, väldigt vackra bilder under en blå himmel.

  Gilla

  • Tack snälla Krsitallina. Du har rätt, det är min typ av bilder som du också fastnar för med din kamera. Himlen var blå och färgerna blev klara.

   Gillad av 1 person

 12. Skuggor och skuggor den ena inte den andra lik, och ändå är skugga just skugga utan skuggan ingen skugga som framhäver. Bild ett och två: En person på väg att bryta sig loss – men stannar i steget.
  🙂

  Gilla

 13. Vackert! Så produktiv du varit senaste tiden!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: