Där satt den!

Av: Jag

03 05, 2016

Etiketter:, , ,

Kategori: bilder, bildserie, fjärilar, foto, foton, insekter, natur, photos, vår

43 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Som en liten fjärilsdrake satt hen plötsligt där, nässelfjärilen. Förra våren såg jag ingen och saknade dess vårhälsning.

Påfågelöga

Och så kom den andra, påfågelögat. Trädgårdsgångens stenplattor var visst en skön plats att värma sig på efter veckans kyla. Jag hade sett påfågelögat på min kompost för flera veckor sedan men den var inte på fotohumör. Nu är det bara citronfjärilen som gäckar mig i sin fladdrande flykt.

Bärfis

Och så den tredje, den lilla rödbenta gröna bärfisen. Vårtrion fullbordad.

43 kommentarer på “Där satt den!”

 1. Alla är vackert fångade till och med bärfisen, men den vill jag inte ha på min hallon och inte på mig heller.

  Gilla

 2. Fina foton och helst av bärfisen. Hittade själv Tussilago i morse och på ett visst ställe i by. Nu är det bara snöfläckar kvar här och där och nu går det fort. Ser redan att björkknoppar börjar skimra i grönt … ännu en hel knopp men snart s娅
  Ha en bra dag/ kram

  Gilla

  • Tack, Ljusletaren. Tussilago är alltid lika roligt att hitta. Jag missade dem p.g.a. semestern men det finns ju andra vårtecken. Idag kändes det som den första försommardagen, jag drog på mig shortsen. Har förstått att snön har gett upp även i norr. Apropå björkknoppar så beskar jag rosorna i dag, björkarna sa att det var dags.
   Detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Fantastiskt fina foton. Kram!

  Gilla

 4. Underbara fjärilsbilder. Jag har inte sett till några i mina trakter. Men de kanske dyker upp framöver. Bärfisen är en liten annan slags filur.

  Gilla

  • Tack, vännen! De dyker nog upp snart. Idag såg jag en rapsfjäril och en vinbärsfuchs så jag har hittills sett minst sex olika. Bärfisen är en riktig filur som jag började gilla när jag såg hur snygg den var på foto för ett antal år sedan.

   Gillad av 1 person

 5. Vackra bilder på vackra motiv 🙂

  Gilla

 6. Så fina bilder på fjärilar. Har sett flera i trädgården men dom vill inte leka fotomodeller. Bärfisen är vacker med sina färger.

  Gilla

  • Tack, Anki! Jag blev förstås glad över dessa två som behövde värma sig lite. Såg flera andra sorter i dag, men de hade bråttom. Bärfisar är spännande, de finns i många varianter.

   Gilla

 7. Du fick ett påfågelöga! 😀 också! Härliga bilder och jag gillar bärfisar. Man kan faktiskt samla på dem. Det finns så många olika sorter. Nässelfjärilen ser verkligen ut som en liten drake, ha..ha..
  Jagade en citronfjäril idag eller var det fjärilen som jagade mig? Vet inte riktigt men fjärilen vann och jag blev en aning frustrerad.
  Ha en bra dag!

  Gilla

  • Ja, nu fick jag den!. Undrar om det är samma som besökte mig för tre veckor sedan. Jag gick också runt huset flera varv i min jakt efter en citronfjäril, men den smet. Sen dök jag på en rapsfjäril (tror jag) men den protesterade med vingarna – tänk om vi kunde dra iväg lika snabbt om någon ville fota oss! Men vinbärsfuchsen satt stilla en stund. Det var bara det att jag inte hade kameran till hands.
   Tack, Kristallina och detsamma!

   Gillad av 1 person

 8. On dirait qu’il couve son ombre comme une poule, ses oeufs ;o)
  Magnifique, Jag !!!

  Gilla

 9. Så glad jag blir då du ger oss dessa ljuvligheterna! Alla tre lika vackra var och på sitt sätt. Första bildens skugga imponerar – och i kanten i förgrunden ser det ut som larver … tjusigt! Allt gott i energiväg till dig! Trevlig helg! Kram!

  Gilla

  • Tack, Tove! Det är så roligt när fjärilarna återvänder och flyger ärevarv som för att visa upp sig. Det är inte larver utan något slags mossa i förgrunden. Om du läser mitt svar till Kristallina här ovan så får du veta vad som finns hos oss just nu.
   Detsamma, Tove!
   Kram

   Gilla

 10. Åh en nässelfjäril…den förknippar jag med min pappa… just sådana fjärilar dök upp överallt första sommaren efter att pappa gått bort.

  Gilla

 11. Så fina bilder! Älskar ju fjärilar som du redan vet, och njuter alltid av dina bilder. Tack! 🙂

  Gilla

 12. Finfina fjärilsfoton! Bärfisen är också mycket lyckad! Man kan grovt räknat säga att det finns två typer av skinnbaggar. Den ena typen suger saften ur växter, den andra suger saften ur insekter. Den rödbenta bärfisen gör bäggedera.

  Gilla

 13. Så härligt då fjärilarna kommer, det är nå speciellt med dem! 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: