Sen bekantskap

Det slår mig att jag aldrig har fotat denna vita skönhet tidigare. Nu är den förmodligen så gott som utblommad, bilden är snart en vecka gammal. Men jag visar den ändå. Fick habegär.

35 kommentarer på “Sen bekantskap”

 1. Ja, de är riktig skönheter. Vackert avbildat.

  Gilla

 2. Vackert, vackert! Underbara vår!

  Gilla

 3. Även sena bekantskaper i livet är trevliga. Fin bild på ett vackert träd.

  Gilla

 4. Sen bekantskap ser en extra på, den som fotar och den som skådar!
  Vita blommor på kvist
  tänkte jag visst
  Vit oskuld nästan
  – till nytta och nöje
  Kram!

  Gilla

  • Tack för dikten, Tove! Man står hänförd inför vissa bekantskaper och undrar varför man inte mötts tidigare utan bara skådat på avstånd. Men nu vet jag vad jag ska titta efter kommande vårar.
   Kram

   Gilla

 5. Gick i en allé av blom igår, utan kamera… jag har heller aldrig fotat dem, det går så fort förbi. Och i år hinner jag nog inte heller… Vackert!

  Gilla

  • Tack! I år har jag för första gången fotat hänförande körsbärsblom – och fick den här magnolian på köpet! Synd att du inte hade kameran, men du kanske springer på några snart, det gjorde jag, helt utan planering.

   Gilla

   • Jag syftade på körsbärsblom, missade magnolian, den finns inte riktigt i mitt medvetande. Båda är vackra, men kanske gillar jag körsbärsblom mer pga dess… ja… vanlighet, kanske.

    Gilla

    • Förstod det. Körsbärsblom är otroligt vackert eftersom träden ofta är många tillsammans och intrycket blir… oemotståndligt. Magnolian står ofta i ensamt, lite blygare majestät.

     Gillad av 1 person

 6. Så vackert. Kram!

  Gilla

 7. Wow vilket foto *njuter*
  Vad är det för växt? Äppelträd eller …
  Ljuset, det vita, det blåa, det gröna … allt i perfekt kombination … ljuvligt foto flera ggr om/ kram

  Gilla

 8. Magnolior är verkligen betagande då de blommar! Här i Katrineholm är de inte ovanliga men jag minns att de var mer sparsamt förekommande norr om Mälaren. I Uppsala till exempel stod det i tidningen då magnolian på en viss gård blommade. Det påstods att den klarade sig därför att den stod skyddat till tack vare de omgivande husen och att man även försökte ge trädet en ombonad övervintring. När notisen om magnolians blomning kom, gjorde folk sig ärenden in på den gården.

  Gilla

  • Jag har bara sett dem på bild tidigare. Så roligt att annonsera i tidningen denna viktiga händelse! Det verkar som om det har kommit härdigare sorter som klarar även hårdare förhållanden, därför fick jag en längtan att skaffa en. Ska undersöka saken.

   Gilla

 9. Magnolian är en av de vackraste träden jag vet. Underbar bild med ? i bakgrunden. Hoppas du hittar ett träd. Ha det bra!

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Det är körsbärsträd i bakgrunden men jag väntade med de bilderna för jag fann fler träd på en annan plats. Jag får fundera på det där med magnolia.
   .
   Nu vill datorn åter igen inte ha fler bilder, dessutom är jag på torpet och en gigabyte försvinner bara jag tittar in till en bloggare, så jag kan inte vandra runt som jag vill.
   Detsamma, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 10. Underbar bild på Magnolian. Den finns många olika färger och idag finns sorter som klara högre zoner. Hoppas du hittar ett träd.

  Gilla

  • Tack, Anki! Jag googlade nyss och såg att det finns många olika sorter. Får fundera på om jag ska försöka. Tittar in till dig när jag har bättre uppkoppling.

   Gilla

 11. Magnolian är överblommad här nere för länge sedan..det är vackra träd.
  Fint fotograferat.

  Gilla

  • Tack, tant Otto! Ja, jag blev betagen, hade ju inte sett någon i verkligheten tidigare. Undrar hur länge blomningen varar.

   Gilla

 12. Åh Magnolian är en riktig skönhet och du har fångat den riktigt vackert på ditt foto. Vi har äran att ha en buske i vår trädgård men den står lite i skugga så den är lite sen att blomma så jag har mitt objekt kvar att fota. Bara dom inte blommar över så fort och blåser bort i denna kyliga och blåsiga vår. Jag håller utkik 🙂 Ha det gott!

  Gilla

  • Tack, Nattsyrran! Jag föll för magnolian som för dina ekorrbilder, haha. Så härligt att ni har en, ser fram emot dina vackra bilder av blomningen! Idag såg jag Gunnels gröna (eller vad den heter) på Play om magnolia, tre karlar som samlade på dem. Fick ännu mer lust att äga en.
   Detsamma!

   Gillad av 1 person

 13. Här hos dig finns massvis av fina bilder! Den här är extra somrig.

  Gilla

  • Tack, Carita! Det är försommar när träden står i blom. Just nu är det päronträden och äppelblommen står i knopp.

   Gilla

 14. I love how you captured white blossom in the foreground and pink in the background… the best of two worlds!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: