Inte på Haga men…

Av: Jag

06 06, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, fjärilar, foto, fotografi, foton, natur, photos, rost, sommar

52 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Jag känner att det passar med fjärilar idag. Ni vet den där med vingar på Haga, det är ju nästan nationalsången. Vinbärsfuksen hade jag närgånget besök av en gång på torpet och den här var inte heller rädd av sig. Den slog sig ner på den rostiga krukan och jag bad den vänta där medan jag gick och hämtade kameran. Den väntade snällt, sa att hen inte hade bråttom.

På den andra bilden ser den ut som ett svart spöke, bara antennerna lyser klart. Den har en högst modest undersida, som ett torrt brunt löv, med ett roligt kännetecken, ett vitt C. Egentligen tycker jag att märket ser ut som en gammaldags telefonlur. Just på den här bilden syns inte märket så tydligt.

Spökfjäril

 

52 kommentarer på “Inte på Haga men…”

 1. Åhh, vilka fina bilder, och den matchar väl till den rostiga krukan 🙂

  Gilla

 2. Så roligt med fjärilar. Har också två som jag vill visa. Gillar förstås att de satte sig på något rostigt. Snyggt!

  Gilla

  • Tack, Kristallina. Jag tror att den satte sig där för färgerna och sen satt den kvar för att solen hade värmt upp krukan. Ska bli kul att se vad du har för fjärilar!

   Gillad av 1 person

 3. Men å! Jag vill också kunna tala med fjärilar… de vill aldrig sitta still när jag ber dem… 😉

  Gilla

 4. Du har nån speciell kontakt med fjärilar. Snyggt mot krukan.

  Gilla

 5. Måste vara den rostiga krukan som lockar fjärilarna.
  Härliga bilder.

  Gilla

 6. Nog är möten med fjäril speciella ..har haft några magiska möten med just fjärilar.
  Kram och tack för de fina bilderna

  Gilla

  • Tack själv, tant Otto! Ja, jag minns att du har berättat om dina fjärilsmöten. Man känner sig lite utvald när en fjäril vill umgås med en.
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Absolut ..möten med fjärilar kan vara väldigt speciella ..du minns kanske den som satte sig i mitt hår och följde med mig hem i bilen en gång ..och den som jag umgicks med nere vid minneslunden på min pappas födelsedag ..då var det svårt att gå där ifrån var där länge och bara satt och tiden den stod stilla ..ett ögonblick av magi..som man inte kan förklara för någon annan. En upplevelse jag aldrig kommer glömma.
    Kram

    Gilla

    • Ja, dem minns jag väl. Den i minneslunden måste ha känts trösterik, som en hälsning från din far. Det var så mina samtal med fjärilarna började, jag såg nattfjärilarna som en hälsning från en mycket god och saknad vän.

     Gillad av 1 person

 7. Fjärilar är begåvade krabater. De flyger utan att ha tagit lektioner och de förstår när de ska plåtas av proffs!

  /Skvitt

  Gilla

 8. Rost och rostfärgad fjäril underbart. Om det blir något regn skall jag se om det finns några fjärilsmodeller.

  Gilla

  • Tack, Anki! Den visste vad jag ville ha, fjärilen. Regnet kommer förr eller senare och efter regnet är det bara att hoppa i stövlarna!

   Gilla

   • Det gör jag väldigt gärna. mina växter i trädgården är jätte törstiga. Lite bättre nu när temperaturen har gått ner.
    Ha en skön dag

    Gilla

    • Regnet kom hos oss i natt i form av ett kraftigt åskväder. Jag vattnade ordentligt överallt i går kväll, typiskt. Men jag orkade inte iväg för att jaga fjärilar, haha.
     Detsamma!

     Gilla

 9. Den fjärilen är rätt vanlig men man ser den ändå inte varje vecka. Kanske är det så att den fullbildade insekten endast ska para sig och sen är det inte många dagar kvar för den. Det är ju inte så ovanligt bland insekterna att under deras mesta tid befinner de sig i larvstadiet.

  Gilla

 10. Harmonie en bleu et rouille, où le métal, puissant, inébranlable, dur, cohabite avec la fragilité éphémère des ailes du papillon … merci, Jag, pour cette lumineuse composition … 🙂

  Gilla

  • Merci beaucoup, Odile. Mais le papillon a fait la composition lui-même, il a choisi le pot rouillé, haha!

   Gilla

   • Mais l’oeil aurait pu attendre que le papillon s’envole vers d’autres cieux pour immortaliser l’instant. S’il ne l’a pas fait, c’est donc qu’il a choisi … 😉

    Gilla

 11. Fjärilar är spännande och vackra men inte alls så lättfångade på bild. Man blir glad om dom sitter still en liten stund så man får fota lite åtminstone. Tidiga morgnar är dom lättare att fota. När dom inte riktigt har vaknat ännu 😉
  Finfina bilder!

  Gilla

  • Tackar! Ja, tidiga morgnar eller efter ett regn. Jag är inte så morgontidig av mig så jag får hoppa i stövlarna när solen skiner upp igen efter regnet. Sen är det ju skillnad på fjärilar och fjärilar. Vissa sitter kvar när de väl har satt sig så man har gott om tid att fota. Bastardsvärmaren är en av dem. förmodligen p.g.a. att den är så giftig.

   Gillad av 1 person

 12. Jag trodde först det svarta var ett hål i krukan och började genast nynna på ‘Theres a hole in the bucket’ med Harry Belafonte. Nu nynnar jag vidare men ser ju att det är en fjäril och inget annat. Vackert att de satt sig på krukan som ger så snygg kontrast i färg till bägge fjärilarna.

  Gilla

 13. Vacker fjäril i det vackra ljuset som du fick med/ kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: