En man och hans verk

Av: Jag

09 06, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, konst, personer, photography, photos, sommar, statyer

35 kommentarer

Bländare:f/6.3
Focal Length:52mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

De finns lite här och där dessa sandskulptörer. Den här mannen kan jag nog tycka hör till de skickligare. Tyvärr kan jag min bibliska historia för dåligt för att kunna sätta bildtext, men det kanske jag kan få hjälp med av er som tittar in. Den sista måltiden är det, men detaljerna? Vad mer har han plockat med?

35 kommentarer på “En man och hans verk”

 1. Verkligen fantastiska konstverk!

  Gilla

 2. Oj det var ett mästerverk.

  Gilla

 3. Visa har otroliga förmågor att se formen i sanden.

  Gilla

 4. Helt fantastiskt gjort. Antar att de små byggnaderna är Jerusalem. Maria som har sin döda son i famnen? Hur som helst, imponerande!

  Gilla

 5. Underbara förgängliga konstverk. Måste ha tagit honom ett tag att framställa.
  Härlig bildserie.

  Gilla

  • Tack, RC! Ja, inte är det gjort i en handvändning. Vi passerade förstås ganska snabbt och bilderna var inte helt lätta att ta, det fanns fler än vi på strandpromenaden. Inte förrän nu har jag tittat ordentligt på bilderna och ser hur detaljerade skulpturerna är. Det var ju omkring påsk, så jag förstår motivvalet.

   Gilla

   • Vilket jobb han lagt ner på detta. Verkligen duktig.
    Förstår att fotouppdrager blev lite knepigt, med tanke på andra intresserade människor.
    Kul och annorlunda bildserie.

    Gilla

    • En av bilderna, den av liggande Jesus, förstördes av en som satt i trappan bakom och hade lite för låg byxlinning. Hmm. En annan av vattendimma som konstnären sprutade över konstverket. För att inte tala om det starka solljuset och skuggorna. Men jag gillade strilskuggorna som föll på skulpturen av den gamle mannen. Tack, än en gång, det var kul att hitta bilderna i datorn och se att de gick att visa.

     Gillad av 1 person

 6. Wow, vilka konstverk, helt fantastiskt, man kan inte annat än imponeras. Fina bilder 🙂

  Gilla

 7. En mycket skicklig konstnär är det. Jag undrar om det kan vara saltet i havsvattnet som håller ihop sandkornen sedan vattnet dunstat bort.

  Gilla

  • Så skulle det förstås kunna vara. Men de vattnas med spruta för att inte torka för mycket. På en av mina bilder trodde jag att det var soldis, tills jag såg en del av vattensprutan.

   Gilla

   • Då är det vattnets adhesionskraft som håller ihop kornen precis som när man bygger sandslott vid sandstränder.

    Gilla

    • Fragila byggen, alltså. Sen såg jag på nätet att polisen gör tramprazzior, förstör konstverken eftersom det är förbjudet att tjäna pengar på dem. Undrar hur det gick med de här.

     Gilla

 8. De där skulle vara trevligt att se i verkligheten. Är du säker på att det inte är betong? 😉
  Maria med Jesus som tagits ner från korset är en pietà-framställning. Den gamle mannen med horn är en avbildning av Moses. En feltolkning av bibeln gjorde att han en tid fick horn i pannan 🙂 Michelangelo skulpterade den hornprydde Mose i marmor. Frågan är om det var svårare än i sand. Inte helt säkert…

  Gillad av 1 person

  • Man blir imponerad. Jag har googlat och sett samma motiv i lite annan variant på samma strand, så konstnären upprepar sig tydligen. Ett Sisyfosjobb, men ett trevligt sådant kanske. Pietàn av Michelangelo har jag ju faktiskt sett i Peterskyrkan, men ibland står det still i huvudet. Att Moses avbildades hornförsedd kan jag inte minnas att jag har hört, tack för den upplysningen. Michelangelo hann med mycket i sitt liv! Marmor är helt klart mer beständigt men sandskulpturerna lever åtminstone kvar på nätet.

   Gilla

 9. Helt otroligt! Vilka konstverk 🙂

  Gilla

 10. Oj vilket hantverk och konstverk. Sen har jag inte så mycket kunskap kring motivet men vackert är det.

  Gilla

  • Det skulle vara intressant att få veta lite om skulptören, om han skulpterar i annat material också. Ja, nog blir man överraskad när man finner konstverk som det här på stranden.

   Gillad av 1 person

 11. Man blir alldeles tagen, vilket enormt jobb och otrolig skicklighet som krävs för detta. Och att dessutom veta att en regnskur tar bort all möda på ett litet kick, då har man nog en ganska ödmjuk inställning till livet. Inte utan att man önskar sig en gnutta av dennes tålamod, måste ju tagit en evighet att göra alla dessa figurer.

  Gilla

  • Ja, det är enormt imponerande. Nu regnar det inte så ofta på södra Teneriffa, men ändå. Jag antar att man måste älska att skulptera. Och ja, lite av hans stora tålamod skulle sitta bra!

   Gillad av 1 person

 12. Duktiga konstnärer flera ggr om men jag gillar bäst det du själv fångar in med din kamera. Det du ser som ingen annan har sett/ kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: