Andra trakter, samma himmel

Solnedgång Himlaföreställning varje dag, första parkett.  Morgonrodnad över bergen, aftondrama över havet.

42 kommentarer på “Andra trakter, samma himmel”

 1. Mycket vackra bilder och helst den i orange/ kram

  Gilla

 2. Som målningar. Har du varit ute och penslade lite? Vackert.

  Gilla

 3. Snacka om ljuskonsert på himlen.
  Bedövande vackert.
  Den varan skulle vilja ha hemma hos mig

  Gilla

  • Ljuskonsert var ordet. Behövdes inte mer underhållning. Det och vulkanen med snö på toppen. Rummet hade perfekt läge. Du kanske gissar att jag tog många bilder av allt det där. Tack, RC!

   Gilla

   • Låter som du fick en underbar resa. Jag tänker bara på alla människor som inte dokumenterar sina resor. Så tråkigt. Speciellt med mitt minne. Försöka minnas vad man upplevt utan foton.
    Ska bli roligt att se dina kommande bilder.
    ……………….
    Nu börjar strax Rysslands andra match i EM i Frankrike. Vill det sig riktigt illa, skickas Ryssland ut ur EM.

    Gilla

    • Resan var väl egentligen en högst ordinär sol- och badresa men var för mig ett sätt att testa om benen bar efter många år av oork och utmattning. Nu visade det sig att det var bättre än förväntat med både hotell, väder och öns skönhet. Oh ja, jag klarade av långa promenader, så fler resor lär det bli, min kropp behöver värmas upp ibland trots att jag älskar snö och kyla.
     .
     Lite svårt att välja bilder, jag ser inte träden för bara skogen, haha!
     .
     Hoppas att Ryssland klarar sig, att huliganerna slutar bete sig som huliganer.

     Gilla

 4. Vilket himlaskådespel…naturen är då förunderlig..då naturen visar sin skönhet för en stannar allt annat för en stund som kan kännas som en evighet.
  Översta bilden blir min favorit.Ser ut som en målning…
  Kram

  Gilla

  • Tack, tant Otto. Jag fastnade också för första bilden och tycker som du att den ser målad ut. Sen såg jag att jag hade en dramatisk kvällsbild också och den fick också bli visad. Vi hade verkligen många vackra morgon- och kvällsföreställningar från vår hotellbalkong.

   Gillad av 1 person

 5. Himlen är fantastisk, alltid nåt nytt och ändå alltid densamme. Mycket vackra bilder båda två. Kan inte bestämma mig vad jag gillar bäst, upp- eller nedgång.

  Gilla

  • Tack så mycket, Lena! Ja, jag vet att du gillar att skåda himlen, haha! Den förändras ständigt och bjuder på mycken skönhet. Du kan nog ana att jag tog många bilder där jag satt på balkongen i tre veckor.

   Gilla

   • Jag hade nog haft med mig minst 1000 bilder hem bara på himlen, så ja det kan jag tro. För när man sitter där så tänker (iallafall jag) att nu… nu är det som vackrast, och så ändrar det sig lite och blir ännu en ny nyans, och ännu lite vackrare och då knäpper man ett foto igen 😀

    Gilla

    • Ja, haha, så fungerar det. Och så utsikten över bergen och vulkanen, den skiftade hela tiden, ibland så man den snöklädda toppen tydligt, ibland var det intressanta moln omkring. Så ja, det blev många bilder.

     Gillad av 1 person

 6. Så vackert! För mig var det väldigt länge sedan jag såg några färger. Riktigt längtar efter det ❤

  Gilla

  • Tack, Ilse-Marie. Det här är på Teneriffa. Men även här hemma har jag fina himlar, fotade häromdagen solnedgången men vyerna är ju inte lika vackra som högt uppe på en balkong. Hoppas att du snart får se vackra färger!

   Gillad av 1 person

 7. Underbara färger på himlen. Morgonbilden är min favorit och den ser jag aldrig hemma. Kvällsbilden är lite explosiv i sina färger och det ser jag ibland över sjön på kvällen.
  Så glad jag blir att du orkar promenera. Kramar

  Gilla

  • Tack, Anki! Det var helt enkelt underbart att orka gå så mycket. Många trappor också ner till och upp från stranden och det gick jättebra. Nu är jag tyvärr nere i en trötthetssvacka igen, orkar inte mycket.
   .
   Morgonrodnaden är även min favorit för att molnen ser ut som penselstreck. Kvällsbilden är väldigt explosiv och det var inte många gånger himlen var så starkt färgad.
   .
   Hoppas att du mår bra!
   Kram

   Gilla

   • Jag har återhämtat mej både fysiskt och psykiskt nu efter den otäcka sjukdomen. Är så tacksam att jag kom in i tid och att jag överlevde. Detta skall inte hända igen.
    Du får vila och sköta om dej.
    Kramar från Anki o Minton

    Gilla

    • Så skönt att höra att du har klarat av det även psykiskt. Du har varit med om mycket det senaste halvåret. Det är viktigt att du håller koll så att du kan agera i tid.
     Jag säger samma sak till dig: sköt om dig!
     Kram

     Gilla

 8. Vilka otroligt starka färger!

  Gilla

  • Ja, särskilt solnedgången var just otrolig, det är inte ofta man ser sånt. Men de är helt utan färgförstärkning, så såg det ut och jag häpnade.

   Gilla

 9. Underbara, vackra bilder. Himlen kan man fota hela tiden och får ständigt en ny stämning in i bilden. Soluppgången är jag alltid förtjust i men det beror på att jag aldrig ser den. Nattugglor sover när solen går upp.

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Jag fotar himlen ganska ofta, men visar sällan bilder på den, tycker att det ska vara något speciellt med bilden då. Och de här kändes speciella. Jag måste erkänna att jag inte heller är uppe så tidigt vanligtvis. Men den här rodnaden kom ganska sent, kanske för att bergen är i vägen?

   Gillad av 1 person

 10. Himla snyggt med bild nr 1, fin färg och fina siluetter 🙂

  Gilla

 11. Oj, vilka himlar. Ser ut som oljemålningar av t. ex. Turner och del andra målare från tidigt 1800-tal.

  Verkligen snyggt!
  /Skvitt

  Gilla

 12. Sagolikt vackra himlar är det! gryningen gillar jag nog bäst.

  Gilla

 13. Underbart vackra bilder 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: