Närgånget

Av: Jag

16 06, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, natur, naturkonst, photography, photos, sommar, växter

40 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Har ändrat rubriken från Ståndaktiga. Kaktusar av den här sorten är till största delen inte taggiga. Deras yta är len och lite vågig, skön att känna på. Taggarna är lätta att se och undvika. Jag beundrade även här mönster och nyanser, många nyanser av grönt.

Edit: Och där tog jag som många andra fel. De här som ser ut som kaktusar är törelväxter, euforbia.

40 kommentarer på “Närgånget”

  1. Närgånget blir ofta väldigt bra. Här är ju ett exempel på det.

    /Skvitt

    Gilla

  2. Fint och taggigt..

    Gilla

  3. Ståndaktiga och alltid i försvarsställning. Fascinerande att det är en enda växt med så många gröna nyanser.

    Gilla

  4. Vilket fantastiskt mönster de bildar så som du fotat dem. Riktigt läckert, det ser nästan ut som om det vore av textil. Gillar färgskalan också, den är riktigt härlig!

    Gilla

  5. Vackra färger och vackert mönster. Jag skulle inte vilja ramla in i där, när man blivit lite rund om sulorna.
    Önskar dig en fin fredag.
    ps. Här regnar det. Härligt! ds.

    Gilla

    • Kaktusarna tackar. Nej, den får man hålla sig på avstånd ifrån såvida man inte är där med kameran.
      .
      Då fick du ditt önskade regn. Här regnar det också och det hindrar gräsklippning och annat behövligt pyssel i trädgården. Detsamma!

      Gillad av 1 person

  6. Vackert mönster på Kaktusarna. Närbilder blir ofta spännande . Gräsklippning och trädgårds pyssel finns kvar när regnet upphört. Ha en skön fredag ät något gott och koppla av. Kramar

    Gilla

    • Tack, Anki. Ja, närbilder har jag svårt att låta bli att ta, det var just mönstret som tilltalade mig och färgnyanserna.
      .
      Jodå, allt finns kvar men gräset är midjehögt och svårt att gå i, särskilt när det är blött. Jag skulle ändå inte orka göra något mer än på sin höjd kruka några växter som jag tog med från stan, men gräsansvarig är lite frustrerad. Tack för omtanken, Anki och detsamma!
      Kram

      Gilla

  7. Ser ut som små insekter som kryper på bladen. Fina färger! Dessa rosa inslag är det från marken eller …
    /kram

    Gilla

    • Det är ju egentligen inte blad utan som stammar, de är höga de här rackarna. Ja, där ser man vad man kan se, haha! Ja, det måste vara marken, det var i en park med röd beläggning.

      Gillad av 1 person

      • Förstod nästan att det var något rött på marken. Såg på TV4 Fakta en gång om ett barn som hade ramlat i en kaktus. Pappan fick bära in henne i en enda arm för hon var så full av taggar. Och innan läkarna kom på hur de skulle få bort alla taggar på bästa och smidigaste sätt. Taggarna satt överallt och riktigt överallt/ kram

        Gilla

        • Oj, stackarn! Jag tänkte på det när jag såg en annan kaktus nära en trottoar. De här är i en park där man inte normalt kliver in till dem, men barn är ju barn.

          Gillad av 1 person

          • Det var stora taggar som satt tätt överallt på kroppen. Tänk det gick inte att ligga eller stå eller någonting pga. att det gjorde fruktansvärt ont. Tur att vi slipper dessa kaktusar i vårt land. Fina att se på är de trots allt/ kram

            Gilla

            • Har nu läst att de här är törelväxter och de är giftiga. Riktiga kaktusar, de som finns i Amerika är inte giftiga utan sticks bara. Kaktusar och törelväxter har vi i våra blomkrukor och de verkar vara inne just nu igen.
              .
              Det måste ha varit hemskt för barnet och dess föräldrar.

              Gillad av 1 person

  8. Euforbia! Inte kaktus. Taggarna är typiska för succulenta törelväxter och skiljer sig helt från kaktusarnas taggar. Vackra färger har de och tillsammans blir de ju konst i klass med något av de moderna mästarnas verk.

    Gilla

    • Ajdå, har jag fel här också. Gemene man kallar allt sånt för kaktusar. Tack, Bebest!
      .
      Har nu börjat läsa och förstår att de är så lika att man tar fel. Kaktusar och kaktusliknande törelväxter är suckulenter och många är väldigt lika varandra.

      Gilla

  9. Härlig bild 🙂

    Gilla

  10. Fin färg och form!

    Gilla

    • Jag fastnade för den här bilden när jag såg resultatet. Den gör mig glad. Milda färger men ändå ett ganska tufft uttryck.

      Gilla


Lämna en kommentar