3 x regn

Av: Jag

18 06, 2016

Etiketter:, , ,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, sommar, växter

49 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:320
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Regnaklejor

Droppion

49 kommentarer på “3 x regn”

 1. Oj så regntyngt gräs i den första stora bilden, helt magisk med alla dessa droppar. Den gröna färgen är så vacker. Och så dessa aklejor som är så speciella. Det sista är väl en pionknopp? Oavsett är det vackra färgkontraster i bilden. Här öser regnet idag, så jag lär väl inte komma utanför dörren, och lika bra är väl det med tanke på tvätthögen som hånler på tvättställningen.

  Gilla

  • Tack, Lena! Ja, mycket droppar var det. Jag tog en liten promenad i regnuppehållet i går kväll. Tur det, för i dag är det som du skriver, det öser ner. Jag gick ner till aklejorna som nästan blommat över i stan p.g.a. torkan men här på torpet är de så fräscha och nu nytvättade. Och det är massor av dem i år, hundratals. Ja, den tredje bilden är en pionknopp, den slår nog ut snart. Lycka till med tvätthögarna! Regnet var mycket mycket välbehövligt för övrigt, men allting med måtta, det kan väl hålla upp mellan varven.

   Gillad av 1 person

   • Kul att aklejorna mår fint vid torpet, här är som du säger torrt som fnöske så regnet är välkommet. Det kunde ju regna på nätterna och vara uppehåll på dagtid! Och tack, ska bara laga middag först så ska jag se om jag inte kan jaga bort den där tvätthögen.

    Gilla

    • Jag är lite förälskad i akljeor, de har så många olika uttryck. Att det inte går att regissera regnet! Men en annan sak, man har varnat för vattenbrist så vi får tänka att det fylls på där det behövs.

     Tvätta kläder är nåt jag gör när jag känner att jag måste ha gjort något under dagen. Är bortskämd med egen tvättstuga så det är inte ett dugg betungande. Stryker gör jag bara just när jag behöver kläderna. Maken går skrynklig. Men att gå iväg till en tvättstuga skulle vara nåt helt annat.

     Gilla

 2. Så vackert det är att fota när det nyss regnat! Fina bilder du fångat.

  Gilla

 3. Så vackra och trollbindande bilder.
  Du är verkligen en mästerlig fotograf.
  Här har det tyvärr inte varit så mycket regn.
  Skulle behövas massor, med tanke på brandfaran.
  Man får nöja sig med en skur här och en skur där.
  Underbar bildserie.

  Gilla

  • Tusen tack, min vän! Jag var ut en sväng alldeles nyss igen i regnet, men kameran fick inte komma fram så många gånger för att inte bli för våt. Nu ökar regnet på igen, det är nästan hällregn och vi får hoppas att det hjälper mot torkan och vattenbristen. Tack än en gång, RC!

   Gillad av 1 person

 4. Fint! Den första med alla dropparna var väldigt fin.

  Gilla

 5. Så underbart vackra foton du visar! Jag sitter här helt förundrad och och skakar sakta på huvet i stum beundran och hänförelse!

  Gilla

  • Så glad jag blir, Bebest! Tack så väldigt mycket. Jag ska avslöja en sak för dig: jag ville se om jag skulle kunna ta en bättre bild än den första med dropparna, men insåg att då skulle jag få vänta. Bestämde mig för att den var bra nog. För nu.

   Gilla

 6. Så underskönt. Men jag fattar inte vilket gräs jag ser på översta bilden. De vackra runda vattendropparna drar totalt allt intresse till sig!

  Gilla

  • Tack, MrsUniversum. Jag måste erkänna att det inte var så lätt för mig heller att se det. Jag tog flera sådana bilder, men jag tror nu att det faktiskt är sparrisen som är droppbäraren. Jag klättrade upp på verandaräcket och fotograferade i toppen. Gräsbilderna ser annorlunda ut.

   Gillad av 1 person

 7. Så vackra bilder med alla droppar på 🙂

  Gilla

 8. Fantastiska bilder på regndroppar. Gräset är magiskt . Kan du skicka lite regn till mej för det är så torrt. Vi fick en skvätt i veckan men det märks inte i rabatterna.
  Ha en skön kväll.

  Gilla

  • Tack, Anki! Om det nu är ett gräs, men ja, dropparna är runda och fina. Jag tror att jag skickade redan i går för i natt slutade det att regna. Hoppas att ni får lite vatten!
   Trevlig söndag!

   Gillad av 1 person

 9. Vackra bilder 🙂

  Gilla

 10. Alla tre är helt underbara men jag föll direkt för första bilden. Tack vare bakgrunden som små smaragder som speglingen förstärker. Så vackert som helst. Här fanns tyvärr inget uppehåll… ännu 😉

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Det är alltid roligt med droppar men de har inte alltid rätt ytspänning för att hänga så här, tror jag. Idag skiner solen så jag hoppas att det torkar upp lite grann så att vi får gräset klippt. Det var midjehögt och ligger ner på stora ytor så frågan är om gräsklipparen klarar av det. Hoppas att ni får lite sol också, lagom är bäst.

   Gillad av 1 person

 11. Oh då underbart.

  Gilla

 12. Så otroligt vackra bilder. Helt enkelt underbara! ❤

  Gilla

 13. Vilka vackra bilder, helt magiska. Det ser nästan inte äkta ut! 😀

  Gilla

 14. Mumma kardemumma så fina foton!
  Gillar de två översta bäst!
  Regndroppar i grönt måste vara skönt för de stressade att titta på i typ ett väntrum.
  /kram

  Gilla

 15. Full poäng!

  /Skvitt

  Gilla

 16. Vackra bilder med regndropparna! 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: