Fängslande

Av: Jag

16 07, 2016

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, foto, fotografi, foton, himmel, photography, photos, sommar

43 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:21mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Hemma igen efter intensiva dagar på Gotland. Medan jag återhämtar mig och försöker få någon ordning på alla foton får ni betrakta dessa fängslande bilder.

Min kameralagning var tyvärr förgäves, kameran gav upp igen, så snabbt var jag tvungen att inhandla en ny, en Nikon D5500. Den är ganska lik den jag hade och hade jag haft mer tid på mig hade det kanske blivit en annan. Men den är behaglig i handen och lite lättare, vilket betyder mycket för mig.

Taggtråden

43 kommentarer på “Fängslande”

 1. Verkligen en fängslande bild. Tråkigt med den gamla lagningen. Jag har också en D5500 (bra kamera). Dock har jag batterigrepp och mitt 18-300 zoom på, så den väger en hel del.
  Krya bilder. Dock vill jag inte hamna bakom lås och bom där.

  Gillad av 1 person

  • Tack, vännen! Det var stressigt att behöva handla kamera så snabbt och förmodligen till överpris, men nu glömmer vi det, jag är nöjd så här långt. Men jag har svårt för att vänja mig vid inställningen till närfoto, det är omständligt. Jag kan tro att ditt stora objektiv väger en del. Jag hade med mig mitt 18-200 på Karlsö.
   Jag tror att du nog skulle trivas bakom murarna det är idag ett vandrarhem!

   Gillad av 2 personer

   • Dagens kameror är fullmatade med teknik. Det är inte helt lätt att lära sig dom till fullo, tyvärr. Dock är den vinklingsbara skärmen ett stort plus.
    Aha, ett vandrarhem.

    Gilla

    • Ja, fängelset i Visby hamn är numera ett vandrarhem, centralt och bra. Dock har jag inte varit på insidan. Ja, det stämmer, det finns många finesser och funktioner i kamerorna nuförtiden, men närbildsfunktionen var snabb och lätt att ställa in på min förra. Den vinklingsbara skärmen har jag inte riktigt bekantat mig med ännu.

     Gillad av 1 person

 2. Så tråkigt med din kamera 😦 Vilken tur att du hade möjlighet att införskaffa en ny så snabbt 🙂
  Det gäller att hålla sig på rätt sida om stängslet som du har fotat 😀

  Gilla

  • Ja, jag hade råd, hade nog tänkt byta upp mig ett tag, men det gick lite för fort, det blev nästan panik, haha, Se mitt svar till RC om muren och taggtråden!

   Gillad av 1 person

 3. Haha ett vandrarhem…så lurad man kan bli 🙂

  Gilla

 4. Har själv D700 och den är väldigt bra. Fick väl läsa instruktionsboken ett antal gånger, finns hur mycket som helst men jag har lärt mig det grundläggande, det räcker. Är ju amatör, inget proffs:)

  Gilla

  • Det är väl det. Jag är notorisk dålig på att läsa instruktionsböcker, har någon sorts allergi mot dem. Amatörer är väl många av oss.

   Gilla

 5. Välkommen hem! Tråkigt med den gamla kameran, men skönt att du hann skaffa en ny. Trevligt att dom har gjort om det till ett vandrarhem, och kul att dom har låtit taggtråden sitta kvar uppe på muren.

  Gilla

  • Tack, Susan! Jag vilar ut, resor är ansträngande. Jag är glad att jag hann skaffa den nya kameran och är i stort sett nöjd. Jag tyckte att det var jättekul att de hade låtit exteriören vara som förut. När åker du?

   Gillad av 1 person

   • Det är roligt att åka iväg och uppleva nya saker, men det är skönt att komma hem och vila ut, och landa i alla nya upplevelser 🙂 Skönt att du är nöjd med kameran, vad hade du för någon innan? Jag åker om en vecka, så är det inte länge kvar, ska bli så roligt 🙂

    Gilla

    • För mig är själva resan väldigt ansträngande. Jag har behov av att vila ordentligt mellan aktiviteterna men under den här resan hade jag inte riktigt tid med det så jag överansträngde mig ordentligt. Idag har jag bara vilat i soffan.
     .
     Jag hade Nikon D60 tidigare, en enkel instegskamera och det här är väl snäppet över.
     .
     Förstår att du längtar efter att komma iväg på din resa!

     Gillad av 1 person

 6. Attans. Det var snabbt marscherat med inköp av ny kamera. Nåväl allt har en bäst före tid. Nu har du en ny att leka med. Jag har två spegellösa kameror för de är lätta kameror. En av de är dessutom tyst också.
  Du kommer nog snart in i alla finesser.. Och kan fängsla oss i fortsättningen med. 😍

  Gilla

 7. Din bild tar mig en vecka tillbaka i tiden. Vi besökte då Berlin och bekantade oss med de förhållanden som varit verklighet med den staden i flera årtionden. Fortsätter härifrån min vandring bland dina bilder. Ha det gott.

  Gilla

  • Berlin skulle jag gärna återvända till. Det måste vara ca 25 år sedan jag var där, ganska kort efter murens fall, då skillnaderna mellan väst och öst var iögonfallande. I Berlin finns många bilder och många minnen att vandra bland.
   Detsamma, Oops!

   Gilla

 8. Fin bild allt annat är redan skrivit. Sköt om dej.

  Gilla

 9. Så tråkigt med din kamera men någon gång ger alla upp. De jobbar rätt mycket. Har tagit över 10.000 bilder nu och det är bara en tidsfråga. Gillar bilden som väcker tankar och känslor.

  Gilla

  • Ja, så är det ju, det kom bara lite olämpligt. Jag är nöjd med det mesta på den nya men inte närbildsfotograferingen. Det känns som om jag inte kan ta de foton jag brukar.
   .
   Taggtråd och murar brukar sätta igång en hel del.

   Gillad av 1 person

 10. Verkligen en fängslande bild. Synd på din kamera. Den du köpt nu har jag en likadan. Har dock kompletterat med ett tameron teleobjektiv 70-300mm samt ett macro. Jag gillar min Nikon skarpt. Lycka till med din 🙂

  Gilla

  • Tack, Christina! Jag hade räknat med att jag behövde byta, men nu blev det lite bråttom. Mitt tele är lite mindre – 200 och macro behöver jag skaffa mig.

   Gilla

 11. Trist med kameran, men jag hoppas att du är nöjd med ditt nya val. Läckra fängslande bilder dock.

  Gilla

 12. Effektfullt med den vackra ”oskyldigt blå” himlen ovanför.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: