Vi hade i alla fall tur med vädret

Av: Jag

13 08, 2016

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, fordon, foto, fotografi, foton, photography, photos, sommar

69 kommentarer

Bländare:f/5.4
Focal Length:24.4mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

69 kommentarer på “Vi hade i alla fall tur med vädret”

 1. Vilka häftiga bilder på regnet.

  Gilla

 2. Kunde inte bli mer regn i olika situationer. Häftigt tänkt att fota detta 🙂 Jag hade nog mest suttit och surat.

  Gilla

  • Jag hade ingen anledning att sura. Jag menar vad jag skriver, fast jag skojade till det. När vi for till Gotland var det stålande sol på fastlandet. På havet var det regn och dimma och det regnade tydligen på Gotland. När vi kom fram hade regnet slutat och sen sken solen i åtta dagar till. Regnet kom på hemresedagen och det gjorde absolut ingenting, Gotland behövde regn. Jag har fotat regn genom bilrutan tidigare och tycker att det är roligt.

   Gillad av 1 person

 3. Att ta regnbilder från bilen är ett tacksamt nöje. Kul bildserie. Filmen ”Vi hade i alla fall tur med vädret” är en höjdar komedi.

  Gilla

  • Tack, RC. Ja det är en rolig komedi och vi hade ju verkligen tur med vädret, men förutom det en toppensemester på Gotland. Regnbilder är roligt att ta genom bilfönstret, jag åker ju med som passagerare och kan göra det.

   Gillad av 1 person

 4. Väldigt effektfull serie. Regn är kul. Det är verkligen bilder i min smak. Och ingenstans att fästa blicken. Man blir ju dizzy. 😉😉😉

  Gilla

 5. Surrealistisk och vacker. Var tvungen att kolla igen.

  Gilla

  • Kul att du gillar dem! Ja, lite surrealistiska blev nog vissa av bilderna, haha.

   Gilla

   • Jag har en del favoriter, mannen med ansiktet är en, men jag min s inte de andra då jag inte kan se bilderna när jag skriver kommentaren. Och jag har extra dålig hjärnbark. Glömmer saker på sekunden. Därför blev jag aldrig akademiker. Fattar inte ens hur jag kunde lära mig svenska men varken tyska eller engelska och italienska har jag misslyckats med. Stor sorg. 🙁

    Gilla

    • ”Rain man” höll inte på att komma med först men sen sa han att han ville bli betittad. Mina egna favoriter är ”Regnfärger”, ”Regnaura” och ”Regnkonst”.
     .
     Tråkigt med minnet. Jag har trott att det var åldern som gjorde sig påmind när du har nämnt det tidigare. Det måste vara väldigt tråkigt om du hade velat lära dig flera språk och inte klarade av det p.g.a. minnet.

     Gilla

 6. Helt underbara regnbilder, snyggt 🙂

  Gilla

 7. Jag har sett den filmen med många tokiga skratt typiskt en svensk campingsemester med ungar i släptåg.
  Bästa scenen, för mig personligen, är när den gamle mannen sitter i en eka mitt i sjön. Han fick nog.
  Den du kallar för spökchaufför är mest tilltalande.

  Gilla

  • Den scenen måste jag erkänna att jag inte minns. Men vår semester var toppen, regnet pågick under resdagarna. Spökchaufför gillar jag också.

   Gilla

   • Det gör inget om det regnar bara man är rätt klädd, så brukar det ordna sig.

    Gilla

    • Det blir bara besvärligare att fotografera om man inte har en regnsäker kamera. Och på Gotland finns massor som vill in i kameran.

     Gilla

     • Det finns ett bra sätt att skydda en kamera från regn och det är att använda ett paraply. Man sätter liksom fast handtaget under armhålan…stadigt.

      Gilla

      • Det är möjligt att det går om man bara ska ta någon bild. Men mina axlar och nacke och armar skulle inte tacka mig om jag tog flera hundra bilder på det sättet.

       Gilla

 8. Jag gillar också regnauran, men jag själv hade beskurit den så att den vita lastbilen inte var med. Den vill stjäla min uppmärksamhet.
  Jag fick kämpa hårt i skolan och plugga hårt, men när jag skulle referera som kom inte ihåg så mycket. Gud vad det retade mig. Det gör den egentligen än idag.
  Jag blir så irriterad på alla dessa minnesmästare som försöker lära ut hur man kan förbättra minnet. Att hänga saker på redan välkända minnesobjekt osv. Det blir ju ännu mer saker att minnas på. Har testat så klart, men det blev bara mer att försöka minnas.
  Helt klart de som har bra minne kan naturligtvis inte förstå dem som inte har det. Precis som jag kanske inte kan förstå varför kan inte folk måla en vägg. Eller virka och sticka. Eller varför vissa kan inte ta bra bilder. Eller varför kan jag inte hålla ordning runt om mig själv fast det är vad jag vill men har aldrig odiskat och nej jag har ingen diskmaskin.

  Gilla

  • Jag håller med om beskärningen, men det finns en tanke bakom. Bilden är redan beskuren i högerkanten och nertill och jag ville inte beskära för hårt. Och bilen hör lite till, det handlade om bilar.
   .
   Måste ha varit besvärligt i skolan. Alla har väl sina knep, mitt minne är nog lite fotografiskt, tror jag, jag minns hur det såg ut där det stod om jag läste något och kan återkalla det. Men att hänga upp, nej det skulle inte funka för mig utan bara röra till det.
   .
   Men nog förstår du väl att alla inte har bildseende eller att det kanske inte blir så bra om de målar en vägg? Vi är alla olika med olika förmågor, vissa kan vi utveckla och andra inte.

   Gilla

   • Ju det är ju så att hans jobb är just bilarna. Då kanske skulle jag ändra rubriken till jobbande aura.

    Mellanakten minns jag nu inte. Inget svar.

    Det är just min poäng. Att när man kan saker, eller när det ligger saker naturligt i en så tror man lätt att så är det även för andra. Att måla en vägg vad är det svårt med det? Men tydligen är det svårare än jag ser det. Osv. Osv…

    Gilla

 9. Ojoj! Verkar ha kommit en hel del regn hos er! Men rena bilar har ni! Roliga bilder. 🙂

  Gilla

  • Tack, Bibbi! Nej, hos oss har vi inte haft så mycket regn. Bilderna ät tagna i färjekön i Visby hamn. Nåt ska man göra när man väntar, haha. Annars sken solen hela tiden vi var där.

   Gillad av 1 person

 10. Ja det där var ju en härlig serie våta drömmar! Helt suveränt!

  Gilla

 11. Mycket är skrivet redan…men läckra bilder 🙂

  Gilla

 12. Härliga semesterbilder! …Typ.

  Gilla

 13. Så underbart att ni fick stå i kö! Vilka fantastiska, roliga, annorlunda, läckra bilder det blev! De gillar jag skarpt och man tittar länge på dem! Supersnyggt allihopa!

  Gilla

  • Tack, snälla Kristallina! Det var faktiskt roligt att stå i kö och fånga in skeendet omkring och se om något intressant dök upp som kunde bli bra i kameran kryddat av regnet. Roligt att du gillar bilderna!

   Gillad av 1 person

 14. Applåd för dessa fina regnfoton – verkligen härliga detaljer!
  regnet det bara öser kram!

  Gilla

 15. Underbara bilder! Och kreativt!

  /Skvitt

  Gilla

 16. Fin serie på regnet via rutan, det ger väldigt effektfulla bilder. Mina favoriter är regnabstrakt och färgtunnor!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: