Havsflodhästen

Högt uppe på klipporna vid Hoburgen på södra Gotland spanar jag ut över havet och jag tror inte mina ögon: Den  kravlar upp ur vattnet helt ovetande om att flodhästar inte lever i hav!

27 kommentarer på “Havsflodhästen”

 1. En långväga gästarbetare eller en rymling från Kolmården. Visst är det en havsflodhäst i sten.
  Vacker strandbild.

  Gilla

 2. Häftig stenflodhäst!

  Gilla

 3. Men vad du har nu hittat. Cool. 🙂

  Gilla

 4. Åh vad jag gillar ditt foto! Vatten, vågor, stenar och grönt 🙂 Så snyggt!!!

  Gilla

 5. Det är ju helt otroligt vad man kan hitta … nej, jag menar möta! förstås. En havsflodhäst är ganska ovanligt och vad knubbig den är. Kul att du för en gångs skull också ”ser” nånting, ha..ha… Himla fin bild!

  Gilla

  • Haha, där fick jag! Den är allt bra ovanlig och det måste vara en driftig och nyfiken en som ger sig på att simma ända hit. Den var ganska stor när jag fotade den på stående på stranden. Från klippavsatsen såg jag att fler än jag nog kunde se hur den kom upp ur vattnet. Tack, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 6. En havsflodhästarnas mest äventyrliga forskningsresande! Snart utkommer en tjock bok om expeditionen där Östersjöns alla spännande märkvärdigheter visas upp och beskrivs i detalj.

  Gilla

  • Ja, nyfikenhet är nog en forskningresandes största drivkraft. Jag lovar att bevaka boksläppet och köper in en trave till alla mina bloggvänner.

   Gilla

 7. Jag lyckas inte helt och hållet se flodhästen men vattnet på bilden och de gröna nyanserna är fantastiskt vackert. För övrigt tacksam över att du inte blev arg för att jag i min rubrik pekade ut dig som sexist i mitt senaste inlägg..

  Gilla

  • Tack, Anna, Du har nog ett högst normalt förhållande till flodhästar och då ser du dem inte fria i havet. Vad gäller utpekandet så är det smällar man får ta när man kör med ett namn som jag.

   Gilla

 8. Härlig bild. Häftigt med flodhästen! 🙂

  Gilla

 9. Fin bild. Liknar verkligen en flodhäst! Som naturen kan skapa!

  Gilla

 10. En fantastiskt vacker bild!

  /Skvitt

  Gilla

 11. Men åh så häftig, den ser verkligen ut som en flodhäst. Vackert fångat med havet och du har verkligen blick för de där figurerna omkring dig!

  Gilla

 12. En förstenad mossbevuxen flodhäst. Häftiga färger på bilden. Det ser kallt ut…brrr.
  // Kao

  Gilla

  • Det är nog inte det varmaste badvattnet just där, vid Hoburgen. Färgerna var häftiga för att algerna lyser genom vattnet när jag tog bilden uppifrån en klippavsats.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: