Insektssommar

Av: Jag

28 08, 2016

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, insekter, natur, photography, photos, sommar

33 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:35mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Blombock

Bockar

33 kommentarer på “Insektssommar”

 1. Spindelbilden är häftig! Blombockarna tycks ha det trevligt. Snyggt fångade insekter.

  Gilla

  • Tack, RC! Det blev lite roligt när man inte ser den tunntunna tråden. De vackra tegelröda blombockarna ser till att folk kan fortsätta beundra dem.

   Gillad av 1 person

 2. Ajj för den flygande albino spindeln. Snyggt fångat. Även de andra är fina.

  Gilla

  • Ajdå, en spindel igen! Ber om ursäkt. Jag hade den tredje bilden som etta först men det blev galen färg på bloggbakgrunden så jag bytte. Men du får vara glad att jag inte fotade den som var i badrummet i går och som jag räddade ut. Den var säkert 10 cm stor och kvick som bara den. Till och med jag tycket att den var lite läskig.

   Gilla

   • Håret reser på nacken att läsa om äventyret i badrummet. Märkligt dock att jag kan också fota spindlar och då klarar jag att lägga in bilden, men sen går jag inte tillbax och kollar.

    Gilla

    • Nu är jag ju lite dum som skriver det just till dig, haha! Jag började undra om någon hade råkat importera spindeln för att den var så stor. Jag lyckades på andra försöket att fösa in den i en liten ask och bar ut den i trädgården.
     .
     Ja, det är ju märkligt att du kan fota dem och hantera bilden!

     Gilla

 3. Fina bilder på dina sommargäster. Jag har bara getingar i mängder. lite fjärilar tidigare. Har haft besök av en bålgeting som tyvärr var lite snabb så jag fick ingen bild. Den var väldigt vacker och stor.

  Gilla

  • Tack, Anki! Jag har inte fotat så mycket insekter i sommar, har haft fullt upp med annat och så hade jag ju så mycket bilder från resorna. Men när du säger gäster så hade jag ju nattgäster häromkvällen, de bor i kameran än så länge, får ta och kika på dem. Synd att du inte hann fånga den stora snyggingen!

   Gilla

 4. Så läckert krabbspindeln hänger i luften, men jag gillar nog blombockarna som vänslas bäst!

  Gilla

  • Tack, Lena! Ja, det var den tredje bilden som skulle bli inlägget först, men som jag skrev ovan så blev bloggbakgrunden rysligt rosalila så jag ändrade. I och för sig går ju få in på bloggen längre, men ändå.

   Gillad av 1 person

   • Det är trist det där att de flesta väljer att inte gå in på bloggarna för att få helhetsintrycket. Jag ogillar den nya läsaren förutom att jag använder den till att se vilka nya inlägg som dyker upp och om jag inte är hemma att ta en snabbtitt.

    Gilla

 5. Spindeln är häftig ..men jag gillar inte spindlar. Men denna som du fångat på bild ser gullig ut. På jobbet har vi superstora spindlar som då de kommer gåendes på golvet hörs som om de hade högklackat på sig…hua!
  Inatt har vi haft en äcklig spyfluga surrandes runt oss hela natten..ett närgånget ihärdigt surrande ..Blää! Tror att den bet mig för det stack till..och sen gjorde det ont..fast det kan ha varit en mygga oxå.

  Tack för dina fina insektsbilder.
  Kram

  Gilla

  • Tack själv, tant Otto! Högklackade spindlar låter lite för häftigt, tycker jag. Flugor som snor runt en hör till det mest irriterande, ni får skaffa en flugsmälla!
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Vilken underbar spindelbild utan trådar! Blombockarna är riktigt vackra. De har jag alltid tyckt om men inte sett en enda i år. Kan inte gå skogspromenader. De glömde klippa promenadstigen som nu är fullt med fästingar.
  Väldigt snygg bildserie!

  Gilla

  • Ajdå, så tråkigt att promenadstigen var oröjd! Så slarvigt. Tack, Kristallina, jag tyckte att spindelbilden blev lite festlig, den lilla spindeln svävar i det gröna. Sen gillar jag själv skärpan och tydligheten i den tredje bilden. Känns som om jag har lärt mig att ta närbilder med den nya kameran.

   Gillad av 1 person

 7. Häftiga bilder! Kul med Spiderman som tycks flyga på bilden 😀

  Gilla

 8. Spindeln är jättefin där den tycks sväva fritt i luften.
  Jag gillar spindlar 🙂
  // Kao

  Gilla

 9. Så fina bilder på insekterna! Jag tycker att det är så svårt att fånga dem på bild. Läste om badrumsspindeln. Jag har också en hel del som kommer in i huset den här årstiden. Vissa är lite jobbiga att fånga för de sticker iväg så fort. Jag brukar också alltid släppa ut dem jag fångar. De är ju nyttodjur.

  Gilla

  • Tack så mycket, Christina! Idag hade jag en ny stor spindel i det andra badrummet. Ja, de gör ju nytta, några kan stanna inne men inte de allra största och inte för många.

   Gilla

   • ha, ha……..ja lagom är bäst 😀 När jag tog ut en blus från garderoben häromdagen och skulle sätta den på mig så hoppade en stor spindel ut. Då blir det lite väl läskigt. Annars är jag inte rädd för dem.Inte här i Sverige i alla fall. På semester i länder där man borde sett massor av spindlar och kanske även farliga , har jag inte sett en enda. Det är nog tur. De sprutar nog med något farligt giftmedel på rummen……

    Gilla

    • Det är precis då när man inte är beredd som man blir lite skraj. Jag minns heller inte spindlar på hotell i främmande länder, men i Frankrike där jag var au pair fick jag jaga stora håriga spindlar, det ingick i jobbet, haha.

     Gillad av 1 person

 10. Jättesnygga foton! Du får krypen att se så levande ut att man tror de ska klättra ut ur bildskärmen!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: