Äppelträngsel

Av: Jag

09 09, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, fruktobär, natur, photography, photos, sommar

54 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

applen

Även i år står Aromaträdet fullt av himmelskt goda äpplen. Någon har missat att tala om för dem att äpplen inte växer i klasar som druvor gör.

– Gallra! säger vän av ordning.

– Inte kan jag dela på familjer och beröva dem deras trygghet, säger jag.

De ser ut att ha löst det som de vill ha det och växer bäst tätt tillsammans.

 

 

 

54 kommentarer på “Äppelträngsel”

  1. Så ljuvliga äpplen. Svenska giftfria äpplen. Läste häromdagen att ICA hade fått in tonvis med oerhört giftiga äpplen från utlandet som de skulle plocka bort. Jag tycker att de ska plocka bort samtliga utländska äpplen och sälja svensk. Vi har nog tillräckligt med svenska äpplen så det hade räckt åt alla. Jag har bara ett problem med mina 2 äppleträd. Det går ohyra och mask i dem. Tråkigt. Du har tagit en jättefin bild på äppelklasen. En fluga gömmer sig ju också där. Jag hade haft svårt för att gallra bort kompisarna.

    Gilla

    • Ja, man känner sig rik med egen frukt i träden. Nog har vi massor med äppeln i Sverige, det borde räcka till. Tråkigt när träden blir angripna. Förra året hade Aroman skorv, men det påverkar ju bara skalet, inte smaken för övrigt. På Landet har äppelträden i år något som gör att bladen skrumpnar, men de är fulla med frukt ändå. Tack, Christina – det är två bilder, såg du det? Egentligen är det ju så att jag inte orkar/ids gallra. Det blir gott om stora äpplen ändå.

      Gilla

  2. Våra äpplen tror också att de är vindruvor.Ett riktigt äppelår i år !

    Gilla

    • Haha, så det tror de! Massor med äpplen både här och på torpet. Men också ett enormt plommonår, träden har rämnat både hos oss och hos grannarna.

      Gilla

  3. Underbara äppelbilder. De lyser i all sin elegans. Även en liten fluga har fattat tycke för ett av äpplena.
    Smakfulla bilder.

    Gilla

  4. Gott att ha de nära till hands. Det blir mycket äppelpaj och äppelstrudel?

    Gilla

  5. Guld värt, mrs.J. egna äpplen att plocka ned från träden. Äppelmos till gröten i vinter. Mums.
    I år blev det riklig skörd.

    Gilla

  6. Så härligt! Och de ser friska ut också! Vi har en Astrakan Gyllenkrok… gott och mycket frukt – men också väldigt många som möglar.

    Gilla

  7. Vilken underbar färg dom har. Så fina bilder. Ser mängder med äpplen i tädgårdarna nä Minton och jag är ute på promenad. Tyvärr används dom inte utan ligger på gräset.

    Gilla

    • Tack, Anki! de har en jättehärlig färg. Det är många som inte orkar ta rätt på äpplena, men våga fråga om du får plocka. Jag har förr om åren bjudit in många att plocka av mina äpplen. Så glada folk blir!

      Gilla

  8. Ett äpple om dagen förslår inte långt åt en fruktätare som jag. Det blir åtminstone fyra så en sån fin klase passar precis!

    Gilla

  9. De ser verkligen goda ut. Gillar röda äpplen. De flesta äpplen hänger i klasar i år. Läckra bilder, det vattnar i munnen när man tittar på dem.

    Gilla

    • Ja, det verkar vara ett riktigt äppelår. Det sägs ju att man ska gallra för att äpplena ska utvecklas bättre, men de verkar klara sig bra ändå. Aroman är ett delikatessäpple, så gott till Brieost till exempel. Det stod ett körsbärsträd där först, som togs av en storm. Vi köpte trädet med en nioårig krona och det bar frukt på en gång. Jag är så glad att vi satte det. Tack, Kristallina!

      Gilla

  10. Så ljuvliga bilder på färggranna äpplen. Det är så att det riktigt vattnas i munnen. 😉

    Gilla

  11. Så vacker bild på äpplen och så fantastiskt hur dina äpple växer i klasar haha 😀

    Gilla

  12. Och en fluga 😉

    Kram!
    /Skvitt

    Gilla

  13. Åppelvackert, saftig och gott!
    kram

    Gilla

  14. Så vackra foton och helst den största bilden!
    Bra tänkt!
    Ögat ska ha något att tjusas av också och inte bara gommen *ler*
    /kram

    Gilla

  15. Åh! Så goda de ser ut!

    Gilla

    • Blir förvånad över att hitta obesvarade kommentarer på det här inlägget, tre stycken. Undrar vad som hände då. De är supergoda och trädet bjuder på ännu mer frukt i år.

      Gillad av 1 person


Lämna en kommentar