Lökkupoler

Av: Jag

17 09, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, höst, natur, naturkonst, photography, photos, växter

37 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:40mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Berätta en saga…

37 kommentarer på “Lökkupoler”

  1. Är det månne en avbildning av Röda torgets lökkupoler?
    Kul arrangemang.

    Gilla

  2. Vackert när ljuset faller på och färgar dem.

    Gilla

  3. Kupolbarnen har en hel del att berätta men det beror på om någon vill lyssna *skratt*
    Jättefin bild!
    /kram ❤

    Gilla

  4. Lyckokupoler!
    I skogen bakom husknuten bodde det en gång en liten liten Kung. Han hade ett vidsträckt rike och ett palats med gyllene kupoler och var så rik att ingen i världen kunde mäta sig med hans förmögenhet, men han var ensam, så ensam. Palatset ekade tomt och kungen satt på sin tron och fantiserade om ett liv och palats fyllt med glädje och sång, människor och liv.
    En dag kom en gammal trollkarl förbi palatset och såg hur sorgsen kungen var, trots att han till synes hade allt han kunde önska sig och bestämde sig att ge honom ett förslag. Om han gav alla sina rikedomar skulle trollkarlen ge honom lycka. Kungen funderade hit och dit och bestämde sig till slut att lita på den gamla trollkarlen, han skulle ge honom alla sina rikedomar om trollkarlen kunde göra honom lycklig.
    Trollkarlen svingade sitt spö och alla kungens rikedomar försvann ner i en säck som han knöt ihop och så gav han sig av, det enda han lämnade kvar var de gyllene kupolerna till palatset. De skulle kungen plantera vid en liten bäck som rann bakom slottet och där skulle lyckan gro.
    Kungen började genast gräva nere vid bäcken för att plantera sin lycka, men under tiden han grävde så insåg han att lyckan var något han redan hade inom sig och inte var något han behövde trolldom för att plantera. Så han packade ett litet knyte med det viktigaste och gav sig av ut i världen för att finna sin lycka.
    Kupolerna lämnade han kvar på en stenmur där slottet stått och vem vet, kanske de har magiska krafter ännu?

    Otroligt vacker bild i färg form och komposition.

    Gillad av 2 personer

    • Underbar saga, Lena! Där har du en karriär. Sagoberättande fotograf! Det märks att du har vanan inne. Tack för att du tog dig tid att berätta denna långa sedelärande saga: Lyckan har vi inom oss, den är helt oberoende av gods och guld. Bilden blev jag nöjd med, det här var en av dem som krävde tålamod och jag tog olika bilder två olika dagar. Höll på att tröttna, hade inte mycket ork, men se, då hittade jag ljuset och platsen. Tack så väldigt mycket, Lena!

      Gilla

      • Ha ha ha, njaaa jag vet inte det ja, men nog berättar jag sagor här hemma det gör jag. Jag har en figur som heter Rune Blåsväder som sonen gillar. Fint att du inte tröttnade innan du hittade rätt, bilden är mycket vacker och tack så mycket för sago-berömmet!

        Gilla

  5. Väldigt vackra, guldskimrande kupoler! Du fick verkligen utdelning för ditt tålamod att testa ljuset i två dagar.

    Gilla

  6. Allt är sagt om dessa fina kupoler. Snygga

    Gilla

  7. Så läckra…ser nästan ut som fikon. Snyggt fotat! Passar bra med det bruna nu när det är höst 😉

    Gilla

    • Tack, Annica! Lite fikonlika är de allt. Jag valde ut dem som mest liknade en lökkupol, normalt är fröhusen bulligare. Ja, nu tror jag att vi kan säga att hösten är igång, om än lite trevande.

      Gillad av 1 person

  8. Du har inte trollat med kupolerna men jag tror man säga att du krollat med dem. 😉
    Du ska veta varje gång jag ser en krollilja tänker jag på de exceptionellt vackra foton du har tagit av dem från blomma till fröställning! Detta foto vänder inte uppochner på det!

    Gilla

    • Nej, inte trollat och krollat har de gjort själva, som sig bör som fröställningar till den liljan. Roligt att du minns och gillar mina krolliljebilder! Det började i parken här intill och så småningom såg jag mina egna på torpet också. Tack för bildberöm, Bebest!

      Gilla

  9. En vacker bild som man kan se mycket symbolik i. Fina färger, passar med bloggens också 🙂

    Gilla

  10. Så fin bild!! Väcker många tankar . Om du inte skrivit lök……. så hade jag fått fantisera om allt möjligt. Kul bild. Vacker!

    Gilla

  11. Nu är det fjärde gången jag checkar in dina lökkupoler mrs.J.
    Och vad jag fortfarande ser är Istanbul och Haga Sofia.
    ..berättelsen börjar med två vandrare som kommer gående in i staden genom en av portarna..fortsättning följer.

    Gilla


Lämna en kommentar