Nu faller de

Av: Jag

01 10, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, växter

48 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

De senaste dygnens stormvindar fick vinet att strössla altangolvet med sina rodnade blad. Jag undrar vad det är som gör att de helst lägger sig med baksidan uppåt.

”Så fall, våra blad, fall mjukt och lätt,
vi väver ett täcke så varmt och så tätt,
vi väver ett täcke åt marken.

Skaldade Elsa Beskow (i Höstvisa).

 

48 kommentarer på “Nu faller de”

  1. Vackert och nästan bara röda löv. Tror inte bladen väljer att lägga sin färgstarka sidan nedåt, det blir nog bara så 😉 Fina rader av Elsa Beskow

    Gilla

    • Jag undrar hur länge Elsa Beskow är levande för oss. Jag läser Hattstugan och Solägget för barnbarnen. ”Ett täcke åt marken” är en så vacker tanke.
      .
      Att det är röda löv beror på att det är det röda vinet i förra inlägget som har strippat. Några få blad har torkat och gulnat. Jag undrar ändå om det inte handlar om hur bladet är format, kanske hur det snor sig när det faller.

      Gillad av 1 person

  2. Snygg matta fick du! Att bladen landar med ovansidan ned kan kanske ha att göra med aerodynamik. Även dun landar med utsidan ned.

    Gilla

    • Det fick jag! Först är de dekorativa när de hänger som gardin och sen blir gardinen en höstmatta att glädjas åt. Ja, det är det jag funderar på om det har något med den genomgående bladnerven och skaftet att göra.

      Gilla

  3. Vackert lövtäcke men regndroppar.

    Gilla

  4. Nu sätter färgerna igång. Snygg matta ni fick på altanen.

    Gilla

  5. Snyggt mot den mörka altanen! Nu kommer jag säkert att titta på fallna blad och på vilken sida dem landade. Intressant fråga. Hösten går inte att förneka längre. Det syns inte bara utan det känns också.

    Gilla

  6. Väldigt vacker höstmatta.

    Gilla

  7. Haha som med mackan …smöret ned 😀 Mycket vacker färggrann höstbild, jag gillar den mjuka rosa färgen och den härliga lövkompotten 🙂

    Gilla

  8. Så otroligt vackert, med goda ord och innebörd i en bild! Du är en stjärna på vinhimmeln – det är då helt klart!
    Varmröd kram!

    Gilla

  9. Ja det är märkligt, varför de flesta löv hamnar upp och ner. Vacker bild med den bruna färgen på underlaget och de små regnpärlorna som får bilden att ge en känsla av saknad över den tid som varit.

    Gilla

    • Altangolvets mörka färg ger en bra kontrast åt de fallna vinlöven. Varje höst blir jag lika fascinerad av hur vinbladen dekorerar mitt uterum helt utan min medverkan. Först enstaka blad som avtecknar sig mot de grånade bräderna som pregnanta utropstecken, sedan ett tunt lager med abstrakt konst och till sist en färggrann lövkompott (Annicas ord). Regnet gav bladen liv och ja lite vemod kanske man kan läsa in i bilden. Tack, Lena!

      Gilla

  10. Vacker bild! Men jag tycker att det är vemodigt med fallande löv som säger tydligt att snart är det vinter.

    Gilla

    • Tack, Christina! Jag som älskar vintern är glad ju närmare vi kommer den. Men som jag brukar säga, november kunde vi hoppa över.

      Gilla

  11. Hösten är vacker i sina färger,
    rött, grönt, gult och orange.
    Varför de med baksidan upp väljer,
    hm kanske för att de har varit på dans? 🙂

    Skämt å sido, underbar bild.

    Gilla

    • Tack, Stina! Höstfärgerna är underbara och nu börjar de märkas i naturen. Haha, kanske har de det, varit på dans!

      Gilla

  12. När bladen har singlat hela vägen ned från grenen till marken, och hur bladet sedan intar sin position har nog att göra med slumpen. Det verkar som inte du heller fick svar på alla dina frågor när du var liten?!
    och förblev frågevis livet igenom. sluta aldrlig fråga mrs.J.

    Gilla

  13. Fina färger! Och fint med regndroppar på! 🙂

    Gilla


Lämna en kommentar