Frukostfågeln

Jaha, då var det dags igen. En liten fågel som förirrat sig in på glasverandan och inte hittar ut. Dunsar mot fönstren i sina fåfänga försök. Det blir till att agera räddaren i nöden, i morgonrock, mitt i frukosten, men först några foton. Hmm. Det är inte det lättaste, som den flaxar. Men förevigad blev den innan den slutligen hittade vägen ut. Det är bara det att när jag kom tillbaka från min promenad så var den där igen, dunsande mot fönstren. Jag får kolla i morgon om den är kvar, den gömmer sig bakom all bråte. Envis pilfink.

pilfinken

pilfink4

pilfind5

pilfink6

pilfink3

– Snälla, släpp ut mig!

36 kommentarer på “Frukostfågeln”

 1. Kul med fåglar! Det blev verkligen fina bilder på Pilfinken!
  Kram Karin

  Gilla

 2. Stackars liten men vilket tillfälle att få fina bilder. Hittade en i trapphuset (2-våningshus) och fick hämta en sopkvast för att leda ut den genom dörren. Den var ganska svag redan efter allt flaxande. Väldigt fina bilder, hoppas den hittade ut igen.

  Gilla

 3. Så söt! Ser verkligen ut som han säger det på sista bilden! 🙂

  Gilla

 4. Söt liten krabat. Den ville kanske bli inbjuden till din frukost. En härlig bildserie.

  Gilla

 5. Tur att den hittade ut..vi får in småfåglar på jobbet ibland och det är ett evigt flaxande innan vi får ut dem.

  Gilla

  • Ja, nu verkar den ha lärt sig hur man tar sig ut och inte bara in. Men först dunsade den bara mot rutorna och jag var rädd att den skulle göra sig illa.

   Gillad av 1 person

 6. Jättesöt pilfink och bra bilder på den. Man kan riktigt se hur den vädjar om friheten.
  // Kao

  Gilla

  • Ja, jag tyckte att den talade till mig, men den var väldigt rädd. Bilderna är tagna i de korta stunder den vilar, men annars så flaxade den och försökte komma ut genom rutan. Tack, Kao!

   Gillad av 1 person

 7. Det var en envis rackare, jag hoppas den hittat ut idag. Fina bilder du hann få innan du hjälpte den ut.

  Gilla

 8. Fin svansföring hen har dock. Och ser faktiskt lugn ut.

  Gilla

  • Svans kanske inte är rätt ord, stjärtfjädrar brukar man tala om så… haha, whatever! Hen var ganska skärrad men vilade en kort stund mellan varven.

   Gillad av 1 person

 9. Vackert fotat på vacker fågel!

  Gilla

 10. Stackare. Men vilken tur att du fanns där som räddare i nöden. Så fina bilder du har fått på den. Jag har tyvärr en hel del fåglar som flyger in i fönsterna utifrån så det tjongar om det. Vissa klarar sig och flyger vidare men några bryter nacken. Tror de blir omdömeslösa efter att ha ätit jästa bär från träden.

  Gilla

  • Tack, Christina. Jag kom inte alltför nära den eftersom den var så pass rädd. Nu hoppas jag att den har lärt sig var man kommer ut, eftersom det verkar som om den flyger in upprepade gånger. Det händer ibland att fåglar flyger in i fönstren även här, jag räddade en sidensvans för två år sedan, den bildserien har du nog sett. Det är möjligt att det är bären som är boven. Stora glasrutor är nog också väldigt förvillande. Jag har ofta persienner på glänt och då händer det inte.

   Gilla

   • Det är bara på hösten vi har det problemet så jag tror att det är bären som jäser och fåglarna blir fulla.

    Gilla

    • Aha, det kanske är så. Men den sidensvansen som jag tog hand om flög in i fönstret i mars så då finns det fler skäl.

     Gilla

 11. Så söt! Har aldrig sett en pilfink göra en solfjäder av stjärtfjädrarna så där. Är det för att den är rädd, tror du?

  Gilla

  • Himla söt. Jag vet alldeles för lite om fåglar för att kunna svara på det, men flaxandet kanske var skälet, den hann kanske inte samla ihop stjärtfjädrarna mellan flaxen.

   Gillad av 1 person

 12. På ett sett är det ju lite lugnare och mer skyddat från otjänligt väder inomhus men å andra sidan är det ont om vatten och mat. Om nu pilfinken har har hittat vägen in och ut, har den möjligheter att få det hyfsat i vinter men det är ju inte säkert att den senare hittar passande föda i det närmaste grannskapet heller. Att bli stationär torpvakt kan ha sina fördelar men även utmaningar och risker.

  Gilla

  • Ska bli spännande att se när vi far ut igen om den är på besök. Vi kanske får en hel koloni med fåglar som inneboende, fortfarande är det gott om äpplen. Sen får de hitta vägen till grannen, tant E, som matar fåglarna på vintern.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: