Värmestugan

Av: Jag

17 10, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, fåglar, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos

52 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:2800
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

En riktig värmestuga tycks vår skruttiga glasveranda ha blivit den senaste tiden. Den envisa pilfinken visade visst vägen för fler. Idag var det den här talgoxen som flaxade omkring. Infravärmen såg jag vara bäst att stänga av.

52 kommentarer på “Värmestugan”

 1. Ännu en gäst på besök. Ryktet tycks ha spridit sig. Fin liten filur du har fångat på bild.

  Gilla

 2. Vad söt och vacker den är. Hade jag varit fågel hade jag också letat mig till infravärme.

  Gilla

 3. En så jättefin bild på talgoxen.

  Gilla

 4. Men oj, ännu en liten gäst. Otroligt vacker bild på talgoxen, men så tokigt att de flyger in där. Hoppas att det hjälper nu när du stängt av infravärmen.

  Gilla

  • Tack, Lena! Det är lite tokigt när de inte riktigt vet hur de ska ta sig ut igen. Men kanske bör man inte lägga sig i utan låta det vara. Jag är bara rädd att de ska göra sig illa. Infravärmen ville jag stänga av för att de inte ska flyga mot den och grillas, men det är möjligt att de gillar att det är lite varmare också. Det är rökaren i familjen som vill ha den på.

   Gilla

 5. Fin bild på den vackra talgoxen. Jag uppskattar alla våra fågelbesök men självklart inte om dom riskerar att skada sig. Vi har en öppen altan med just nu skitiga fönster… Trots det så flög det in en talgoxe i fönstret häromdagen. Tack och lov överlevde den och återhämtade sig efter en stunds vila.

  Gilla

  • Tack, Nattsyrran. Jag blir så förvånad att det händer så många gånger den här hösten att fåglar tar sig in på glasverandan. Det har hänt två gånger under alla år vi har bott här tidigare. Då får gärna hälsa på bara de vet hur de ska ta sig ut också. Den här talgoxen dunsade flera gånger mot rutan i sina försök att komma ut. Jag inbillar mig att vore glasverandan försedd med spröjsade fönster så skulle de inte tro att de gick att ta sig ut igenom, men vårt gamla torp har någon tidigare ägare försett med en glasveranda med stora rutor. Skönt att er talgoxe klarade krocken.

   Gillad av 1 person

 6. Så fint de fåglar du fotat inne hos dig har stjärten! Superfin bild. Ja, det blir bara till att öppna vinterpensionat för alla fåglar och hänga dit fågelfat med mat och taljbollar. Det blir väl en trevlig vinter 😀 De vill ju bo hos dig och värma sig lite. Det måste du väl unna dem 😀

  Gilla

  • Tack, snälla Christina! Haha! Ja, det skulle jag kunna göra men vi far snart till stan och är inte här så mycket på vintern, kanske efter jul . Söka skydd kan de göra ändå på glasverandan, men mat får de äta på grannens, tant E:s restaurang.

   Gillad av 1 person

 7. Fin bild!
  Jaså du har gett sommar till fåglarna *skratt*
  /kram

  Gilla

 8. Ps Har kollat och alla uppgifter om mig är korrekta. Kanske du trycker på fel ställe?

  Gilla

 9. En fin en. Full av färg. Väntande på sin räddare!

  Gilla

 10. Vacker liten rackare. Om fåglarna hittar in men också UT så är det ju bara trevligt.
  // Kao

  Gilla

 11. Dessa underbara småfåglar som kommer nu. Har en altan med tak på halva och dom små gästerna har talat om att nu är det dags att öppna restaurangen. hängde ut lite talgbollar och då kom dom. Minton kan ligga på soffan och titta. Han gillar dom.

  Gilla

  • Trevligt att de talar om att de vill att restarurangsäsongen ska börja. Kul att Minton gillar dem! I stan ska jag öppna min servering men här på landet får de flyga till grannen.

   Gillad av 1 person

 12. L’endroit doit être magique pour que des oiseaux s’y réfugient ou sont-ils pris au piège ?

  Gilla

 13. Har tänkt på samma sak… fint med infravärme och inglasat. Min infravärme funkar inte och jag tror det är lika så bra – fåglarna dras ju till värmen och in i bostaden vill jag inte ha dem, hur söta de än är 🙂

  Gilla

  • Det är kanske så. De vill väl ha lite ombonat de också. Men de verkar ha kort minne när de inte hittar ut samma väg som de kom in.

   Gilla

 14. De är lite som möss fåglarna.Letar och undersöker varje möjlighet och sen ger de sig på nästa och glömde varifrån de kom. Jag tror det är ungfåglar som söker sig in. De äldre har redan hunnit lära sig.

  Gilla

  • Jag tror också att det är ungfåglar som kommer på besök. Det blev som jag skrev om i pilfinksinlägget: det blev välbesökt på verandan. Jag borde montera en kamera där. Men jag hoppas att ingen fastnar där när vi åker hem.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: