Höjdarbilder

Av: Jag

20 10, 2016

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, personer, photography, photos, silhuetter, träd

24 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

För att slippa oron för att vår stora lönn ska släppa grenar på vårt torp kallade vi på arborister som kom och ”tog bort vikt” och döda grenar. Plånboken lättade också en del.

Min tanke var nog att jag skulle ta höjdarbilder och på ett sätt blev det väl också så, men inte som jag tänkt mig. Jag vet inte hur jag tänkte när jag inte satte på teleobjektivet. Kanske var det en trött dag. Han där uppe i lönnen var ju liten som en talgoxe nästan, trädet är väl minst tjugo meter högt. Motljus och att jag måste hålla mig på stort avstånd för att inte riskera något gjorde sitt till.

Nåja, egentligen tänkte jag nog inte så mycket jag bara knäppte och tyckte att det var en rolig föreställning. Och ett bra sätt att få ner alla löv på en gång. På slutet gjorde han en volt. Finns i mitt minne, inte kamerans.

lonn

Himla högt träd.

arborist

Som en liten talgoxe.

dinglar

Hangman, med sågen som svans.

gungande

Efter volten, på väg ner.

24 kommentarer på “Höjdarbilder”

 1. Höjdarbilder på första parkett. Det var ett rejält stort träd. Kan tänka mig att trädet skulle kunna ställa till med elände. Det räckte väl med plånboken.
  Kul föreställning.

  Gilla

  • Ja, det var kul, men biljetterna var dyra, haha. Det har redan ställt till med elände, det förlorade en enorm gren en höst. En sidogren knäckte lekstugetaket, men vi fick stubbstockar till en sandlåda. Orkade inte rubba grenen själva utan fick ringa efter hjälp, nån som kom och sågade upp den.

   Gillad av 1 person

 2. En akrobat som dessutom gör nytta. Om jag jämför torpets tak med trädet tycker jag att ni gjorde helt rätt. Det kunde ha kostat betydligt mera. Du fångade honom riktigt snyggt oavsett vad du har tänkt dig eller inte.

  Gilla

  • De är fantastiska dessa arborister. Vår fråga var om trädet var säkert, om det hade röta eller om det kunde vara kvar efter ansning. Vi är glada att vi slipper fälla det. Det är gammalt och vackert och dessutom vårt gungträd. Tack, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 3. Bra att hjälp finns att få även om det kostade/ kram ❤

  Gilla

 4. Som att stå och titta på akrobater på en cirkus, jag kan tänka mig att det i ett sånt läge blir att man bara knäpper det man ser av bara farten. Jag hoppas att det inte blev en allt för dyr historia. Kul bilder och vad synd att du inte fångade volten.

  Gilla

  • Ja, så var det och så blev det. Jag flyttade på mig lite för att hitta andra vinklar men det var svårfotat, antingen var det grenar i vägen eller så var han bra högt upp, långt bort. Ja, snopet med volten men det gick så fort. Nog vet de att ta betalt, men det händer ju inte så ofta att man behöver anlita trädsågande akrobater. Och nu känns lönnen tryggare. Tack, Lena!

   Gillad av 1 person

 5. Det är alltid intressant att se kunnigt folk utföra saker som man själv inte behärskar.
  Vi hade rätt många lönnar invid mitt barndomshem. En var stor och välmående. Den hade en krona som var ca 25m i diameter ner till. Fullt så hög var den dock inte.
  Alla lönnarna som skuggade huset är nu borttagna och när den stora skulle fällas var det ett omständligt arbete att först kapa ner de stora sidogrenarna en efter en och frakta bort dem innan man slutligen kunde kapa den återstående stammen. Motorsågarna var för små så man fick såga bort kilar runt om tills stammen såg ut som en blyertspenna. Några arborister var inte anlitade utan det skötte min bror och brorson. Bägge är vana vid skogsarbete.

  Gilla

  • Vi har haft folk från det här bolaget tidigare, förra sommaren i stan där de agerade ”hindra sälgen från att falla på grannen” och det är fascinerande att se. De jobbade lite som du beskriver att dina släktingar gjorde med lönnen. Ska vi ta bort träd här på torpet så anlitar vi grannbonden och det tar säkert några minuter per träd, kanske lite längre med en stor lönn. Hans skogsmaskiner är oerhört snabba och effektiva. Utvecklingen går framåt.

   Gilla

 6. Vad kul att se honom hängande i trädet . Som att gå på cirkus. Fy vad läskigt det ser ut. Det var inte ett litet träd precis. Vad fint du har fångat händelsen. Kan förstå att det också kostade en hel del.

  Gilla

  • Ja, lite så var det, som cirkus och ett jättehögt träd är det. Ja, det kostade men det får det vara värt, det känns säkrare nu. Tack, Christina!

   Gilla

 7. Vilken tur att de finns. Och just skuggbilden är min favorit.

  Gilla

 8. I höjd
  fröjd
  finner
  jag
  nöjd!
  kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: