Dags att skaffa ett förhållande

Av: Jag

23 10, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, träd

26 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:360
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Så är det. Det är bara att ge sig hän. Jag skäms lite grann att jag har skrivit att jag inte har något förhållande till dessa vackra träd, att jag inte har några i min närhet, men antingen är jag blind eller har kort minne. De finns ju här, står på parad längs vägen som leder till mitt lilla torp. Jag har väl inte varit färdig för att släppa dem inpå mig bara. Men nu så.

eklov

ekgrenar

 

26 kommentarer på “Dags att skaffa ett förhållande”

 1. Nu fick jag ett förhållande som jag inte tänkt på förr – den till träden! De står där med stammen och grenar med blad eller icke blad och ger mig styrka och möjligheter – i mångfaldens rik! Jag tackar dig!

  Gilla

  • Vad roligt, Tove och varsågod! Jag har haft förhållanden till många träd, men inte till ekar, har saknat dem. Men, som jag skriver, de fanns närmare än jag trodde.

   Gilla

 2. Ekar är fantastiska träd, deras knotiga grenar och ”guppiga” löv som har en otrolig färgskala genom lövsäsongen och deras ståtliga kronor. Vilken tur att du äntligen blev redo att släppa dem inpå livet.

  Gilla

 3. Det är nu som träden är som vackrast. Man börjar komma dom in på livet. De blottar sin själ, för oss att få se.
  Underbara träd.

  Gilla

  • Jag tackar å trädens vägnar. Jag tänkte på det på väg hem till stan nyss: träden är just nu definierade och inte en del av en massiv grönska. De träder fram i form och färger och det är bara för oss att njuta.

   Gillad av 1 person

 4. Det var ju på tiden att du fick ett förhållande till dessa vackra träden. Fina bilder!

  Gilla

  • Tack, Chrisitina! Ja, det var verkligen på tiden att jag fattade att det var ekar som stod där längs vägen och inte vilka träd som helst.

   Gilla

 5. Hihi! Vackra bilder! Och vackra träd! Och så bra att du nu har ett förhållande med dem. 😉

  Gilla

 6. Träd är vackra ..älskar dem än mer nu på hösten..som du vet så fotograferar jag ofta träd..och jag fascineras av dem speciellt i skogen där man nästan kan höra att de andas ..de det susar i trädtopparna.Fina bilder.
  Kram

  Gilla

  • Tack, tant Otto! Ja, jag vet att du ofta tar fina bilder på fina träd under dina promenader. Jag har ju massor med andra träd omkring mig i stan och på landet men hade fått för mig att jag saknade ekar. Men nu vet jag bättre.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Det var tur att du inte bara hittade ekar utan dessutom fick ett förhållande. Hoppas verkligen att du kramade träden hårt. För mig är eken kungen i trädsläktet. Väldigt vackra bilder!

  Gilla

  • Haha ja, det är lite märkligt hur jag har kunnat undgå att se vad jag har så nära inpå mig en del av året. Men så är det kanske, plötsligt vaknar man – och blir förtrollad. Nu har jag koll på de flesta träden, men måste hitta nya kastanjer, Vet ju var de finns längre bort men vill hitta några på promenadavstånd. Ekar är mäktiga och vackra men även askar och kastanjer. Och lönnar.Tack så mycket, Kristallina!

   Gillad av 1 person

 8. Helt klart älskvärd varelser. 😀

  Gilla

 9. Ett odödligt förhållande mellan träd och människa. Har du eller brukar du krama om träden.
  Lukta på barken. Lägg kinden mot det skrovliga.
  Det är det som kallas för trädkramare. Jag ger träden en kram så långt mina armar når.

  Gilla

 10. Härligt!!! Och många gånger finner vi förhållanden om vi öppnar upp och välkomnar det vi möter 🙂 Superhärligt inlägg!! Ha det gott!

  Gilla

 11. Träd är rätt stillsamma personligheter och mycket trivsamma att umgås med eller bara så där som en i mängden och lyssna till hur alla dessa kronor susande samtalar.

  Gilla

  • De gör inte stort väsen ifrån sig utom kanske någon gång när det stormar. Nu var det speciellt eksläktet som jag hade missat att umgås med och komma nära och det ska jag försöka reparera.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: