Vinteräpplen

Av: Jag

04 11, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, fruktobär, höst, personer, photography, photos, snö, vinter

47 kommentarer

Bländare:f/5
Focal Length:40mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Svalt förvarade

appelplock

47 kommentarer på “Vinteräpplen”

 1. Tog hand om mina förra helgen 🙂

  Gilla

 2. En väldigt vacker bild med alla äpplen som ligger och vilar på det frostiga underlaget. Kanske lite mycket att ta hand om men det finns väldigt mycket man kan göra av äpplen 🙂

  Gilla

 3. Det var en äppelår. De samlas fint på marken.
  Är det du på bilden?

  Gilla

 4. En vacker men lite sorglig bild (den övre) med alla dessa äpplen som ligger på marken under snöpudret. Det har varit ett mycket gott äppelår i år och jag antar att det inte är lätt att hinna med att skörda all denna frukt. Det ser ut att vara lite kämpigt att få ned äpplena på det andra fotot, och vilka underbara vantar kvinnan (du?) har.

  Gilla

  • Jag har för länge sen tvingats acceptera att jag inte kan ta hand om all frukt. En del blir kompost, men fåglarna är väldigt bra på att ta hand om dem, det gläder mig. Idag kom sidensvansarna. Nej, det är inte jag på bilderna, jag fotograferar. Hon befriar mig från en del av skörden och ja, vantarna är vackra. Hon messade mig nyss: fallfrukten är torkad i ugn och de fina äpplena ligger inbäddade på balkongen och väntar på att ätas upp. Nyss åt jag ett äpple till dessertost. Aroman är verkligen ett dessertäpple.

   Gilla

   • Kul att kunna dela med sig till andra som blir glada, vare sig det är människor eller djur. Själv är jag ingen äppelfantast, jag har alltid tyckt bättre om päron.

    Gilla

    • Ja, det är roligt. Grannen har också varit och plockat lite. Våra päron är goda, men totalt ohållbara. I år var vi borta när de mognade så de damp i backen. Jag brukar torka dem i ugn och det blir underbart gott pärongodis. Mycket gillat av de små.

     Gilla

     • Här i trakten har det knappt blivit några päron i år, lustigt med tanke på hur mycket annan frukt det blev.
      Trist att inte hinna med sin frukt, men naturen går sin egna väg.
      Det lät gott, att torka dem i ugnen, det har jag inte testat med päron. Jag kan tänka mig att det är populärt som snacks.

      Gilla

 5. Så fina äpplen som ligger där och väntar på att någon ska plocka upp dem. De ser dessutom väldigt goda ut. Fick en hel del äppelmos av min grannes mamma. Jag tackar äppelåret 😀

  Gilla

  • I morgon torkar jag de äpplen som min väninna plockade åt mig. Hon stod där i snögloppet och skulle plocka hem till sig, men överraskade även med en kasse till mig, hon vet att mina axlar inte riktigt gillar sånt jobb. Tack, A! Vad bra att du har fått äppelmos, det är så gott!

   Gillad av 1 person

 6. Många läckra äpplen som tappat greppet. De bara väntar på att förgylla någons gom. Mums.

  Gilla

 7. Varmt färgade äpplen vilar svalt ….
  Kram

  Gilla

 8. Trots vemodet att så många äpplen går till spillo så är det ju omöjligt att ta hand om alla när det blir så många. Visst har det väl varit ovanligt mycket äpplen i år? Vi har haft mängder på våra två små träd. Bilden med alla äpplena är i vart fall väldigt fin !

  Gilla

  • Så är det ju. Vissa år mustar vi men just nu har vi kvar av både mos och must. Jag försöker bjuda ut till folk jag känner men de flesta verkar inte ha tid, många är jäktade och köper äpplen i stället för att plocka obesprutade. Jag ska ta itu med att torka en del, men tyvärr säger mina axlar nej efter en stund. Det har nog varit ett bra äppelår i år. Vi har sammanlagt fem äppelträd i stan och på landet, så nästa år kanske jag letar upp en sajt där jag bjuder ut äpplena till den som vill plocka. Tack, Christina, äpplen gör sig bra på bild!

   Gillad av 1 person

 9. De äpplen som är över här, mumsar trastarna i sig.
  Resten av de fallna äpplena låter jag förmultna till ny jord, nästa år.
  Är det mrs.J. på bilden?!

  Gilla

  • Precis så, gott om trastar har vi och igår besökte sidensvansarna äppelrestaurang Aroma. Ryktet hade gått om dess delikata frukt. Och resten blir kompost, precis som hos dig, Ms Babs.
   .

   Nej, jag visar inga andra bilder på mig än skuggbilder. Och står det inget så är bilderna tagna av mig, så jag har inte kunnat ta denna bild. Det är min goda väninna som gillar mina äpplen och gärna kommer och plockar. Det var ruggigt och kallt i snöslasket men hon var väl klädd med vantar och allt och jag tyckte att det blev en rolig bild eftersom det handlar om vinteräpplen. I morgon kommer sommarflickan och vinterflickan och då ska vi plocka ihop lite äpplen till dem. Särskilt den yngre vill gärna smaska på äpplena.

   Gilla

 10. A dark outfit, still, it is so ‘colorfruit’! 🙂
  (PS: Hi Jag. It seems that your gravatar doesn’t have your blog address. Just saying. 🍸 )

  Gilla

 11. Underbar bild! Så här ser det ju ut på många platser – brytningen mellan höst och vinter – det fanns så många äpplen att man inte hann med!

  Gilla

  • Tack, Carita. Så ser det ut. Jag har bilder med riktigt snöinbäddade äpplen och det är väldigt vackert. Som julkort.

   Gilla

 12. Snart kommer kanske älgarna och får sej en gratisfylla på de jästa äpplena?
  // Kao

  Gilla

 13. Mycket gott där! 🙂 I vinter kommer rådjuren att uppskatta äpplena.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: