Kärt besök

Av: Jag

09 11, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, fåglar, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, träd, vinter

45 kommentarer

Bländare:f/6.4
Focal Length:86mm
ISO:125
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

Man får vara snabb i svängarna när flocken av sidensvansar kommer på besök. De sitter gärna i högsta björken där de har bra utsikt. Därifrån gör de utfall mot frukt- och bärträden i grannskapet. De stannar inte länge så man får avbryta vad man håller på med, umgås med dem en stund och fascineras av deras flykt.

45 kommentarer på “Kärt besök”

 1. Väldig vackra bilder på Sidensvansarna. Var det verkligen så många som syns på den övre bilden, tycker det ser liiite trångt ut där på grenarna.

  Gilla

  • Trångt var det, men de var ännu fler, satt i flera träd. Det var mäktigt när de flög omkring från träd till träd och när de tog till flykten när något störde dem. Tack, Anita!

   Gillad av 1 person

 2. I hagtornet och sidensvans är helt klart mina favoritbilder här. Sidensvansen är en otroligt vacker fågel och en av få jag känner igen dessutom. Det känns lite som en föraning av juletider när den kommer tycker jag (jo, jag längtar efter julen redan). Vackert fångat och de är nyckfulla som du skriver, det gäller att vara snabb med kameran när de kommer.

  Gilla

  • Det är även mina favoriter. Jag var inomhus och använde min kompaktkamera, hade jag gått utomhus så hade de flugit sin kos. Hagtornet står utanför köket och därför kunde jag komma lite närmare, björken står på granntomten. Det retfulla är att de ofta sitter högst upp i den högsta björken. Jag fotade vid två tillfällen och den andra gången glömde jag släcka ljuset i köket med den följden att blev ljusufon i alla de bilderna, haha. Tack för bildberöm, Lena! Ja, det är vackra fåglar och jag är så glad över den gången jag räddade en av dem och kunde fota dess uppvaknande.

   Gilla

 3. Jösses – har hela Svergiebeståndet hamnat hos er?? 🙂 Bra fångat!

  Gilla

 4. Fantastiska bilder på sidensvansen som är så vacker. Det är väldigt många i år har sett flera träd med massor av sidensvansar
  Har ett rönnbärsträd utanför köksfönster och det var fullt idag.

  Gilla

  • Tack så mycket, Anki! Jag läste någonstans att rönnbäret är favoritbäret. Lustigt att det är så hos er också, men det är säkert så som med fjärilar, de har sina år.

   Gillad av 1 person

 5. Aldrig sett så många på en gång. De är ju så vackra. Underbara bilder och bild ”sidensvans” är helt fantastisk. Kan jag titta lääänge på.

  Gilla

  • Till oss kommer de ofta i stora flockar, men det är inte alltid man hinner få dem på bild. Riktigt så här många har de dock inte varit förr om åren. Roligt att du tycker om bilderna. Tänk dig den bilden med ett bär i fågelnäbben, de som ofta fotar fåglar fotar dem så, haha. Det är det där med att orka stå och hålla kameran tillräckligt länge, att vänta ut dem, det är där det brister, men man får var glad ändå. Tack så mycket, Kristallina!

   Gilla

 6. Kort är njutningen av det spröda kvittret de där fåglarna åstadkommer. Sidensvansar – vilket namn!

  Gilla

  • Läste någonstans att namnet knappast kan syfta på stjärten, utan att det nog är tofsen på huvudet som åsyftas. ”Sirrririllirilliprri, srilrillrillri, srilrill, srrriiirrr” låter de enligt Joar Tiberg (Fåglar i förorten – med Finnskogen och södra Indien). Ett pillrande litet klockspel.

   Gillad av 1 person

 7. Wow, vilket stort gäng! Så många sidensvansar har jag aldrig sett. Måste ha känts lite speciellt. Underbara bilder på en mycket vacker fågel.

  Gilla

  • Tack så mycket, RC! Det kändes speciellt, jag var hänförd. Särskilt när de flög omkring från träd till träd. De var många fler än vad som syns på bilden.

   Gillad av 1 person

 8. Wow… har aldrig sett en endaste en. Och du har en hel träd full av dem. Otroligt söta de är. Och vackra bilder.

  Gilla

 9. Så många fina i siden med svans! Underbar samling du bjuder oss på! Verkligen!
  Kram

  Gilla

 10. Fick lust att titta in när jag såg dig hos Tove. Har också nyligen haft finbesök av sidensvansar. Blir glad av dem, men var inte lika framgångsrik med kameran som du.
  Ha en fin dag!
  Mia

  Gilla

  • Så roligt att du tittar in, Mia. Det är ju så med sidensvansar att ofta så hinner man inte med. Nu stannade de här något längre än de brukar och jag lyckades få dem på bild genom fönstret. Detsamma!

   Gilla

 11. Åååååå så fint du har lyckats fånga de vackra sidensvansarna på bild. Det är en underbart fin fågel. Jag har sett den några gånger och verkligen beundrat den. Före fototiden. Bild 2 där den tittar åt sidan är så klar och fin

  Gilla

  • Det verkar vara en fågelfavorit för många. Roligt att du gillar bilderna, Christina! Det blev många bilder tagna och en hel del var misslyckade så jag är glad att jag kunde få några som gick att visa.

   Gilla

 12. Ja sidensvansarna tar man inte där man nyss sett dem! Jag kom på ett gäng igår men innan jag hann få fram kameran hade dragit iväg långt bortom närmaste björk. Så grattis till att du var kvickare och fick ett riktigt anslående foto! 🙂

  Gilla

  • De är lättskrämda och hittar alltid någon annan björk att sitta i. De sitter förtretligt högt också. Jag höll mig inomhus just för att inte skrämma dem, vis av erfarenheten. Då kunde jag ta många bilder, men genom glas blir inte alltid så bra. Takutsprånget var också i vägen och så förstörde jag rätt många bilder genom att glömma släcka lampan. Men några hyggliga blev det. Tack, Bebest!

   Gilla

 13. Vacker fågel, lika vackert fångad på bild. Har inte förstått hur snyggt tecknade de är!

  Gilla

 14. Här skulle min kommentar hamna. Så smått på iPhone…😅 Hoppas du mår bra och får en fin helg. Kram

  Gilla

 15. Å, så fina! Bra att stanna upp och passa på 👍Trevlig helg!
  EDIT: Det här är Madonnans kommentar som hamnade på fel ställe och som jag flyttade hit där den hörde hemma.

  Gilla

 16. Helt rätt. Man måste vara snabb när sidensvansarna kommer förbi.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: