Mera sol i tillvaron

Nu så. Det blev en bildserie i alla fall. Några fler bilder av tappra solrosor på en kolonilott. Mig gav de en glad stund i novemberförmiddagens skumhet.

 

24 kommentarer på “Mera sol i tillvaron”

 1. Underbar serie. Solrosor är vackra även på vintern. Du som är kvälls och nattmänniska, får hålla koll på supermånen. Jag kan se den från balkongen just nu. Lyser väldigt starkt. Bör ses efter midnatt i morgon. Men då måste det vara molnfritt.

  Gilla

  • Tack, vännen! Jag har tidigare inte sett solrosor med kronbladen kvar på vintern, men nu har vi ju inte haft snö så länge. Jag tänkte just på månen, får kolla in den. Men jag vet inte om jag är så bra på att fota månar. Hoppas i alla fall att det blir molnfritt.
   Nu blir det bastu!

   Gillad av 1 person

 2. Så vackra bilder på solrosorna. Blombladen är genomskinliga och ljuvliga.

  Gilla

  • Tack, Anki! Det är vackert med de tunna gula kronbladen mot snön. De lyser upp. Jag blev så glad när jag fick syn på dem, helt uppsluppen.

   Gilla

 3. Väldigt fin serie av slukande men ack så vacker solros!

  Gilla

 4. Jättefina bilder, som en flicka med långt hår och midsommarkrans och som tittar under lugg..

  Gilla

 5. Väldigt vackra bilder på de slokande solrosorna, bladen vrider sig så vackert på rad och så tydliga nerverna blir i både kronbladen och de andra bladen. Hittar ingen speciell favorit, utan de är alla fina var och en på sitt sätt.

  Gilla

  • Det var en sån där riktigt rolig upptäckt när jag såg solrosorna ha sina kronblad kvar. Jag så något gult på avstånd och trodde inte mina ögon. Jag brukar kalla det mina gyllene stunder, stunder av lycka och hänförelse. Precis som du skriver så var de dramatiska, hade en helt annan skepnad än de pigga solrosorna på sensommaren med sina slokande tecknade kronblad och bladen som hängde i rader. Mycket speciellt.

   Gillad av 1 person

 6. Mycket symboliskt i dessa tider.

  Gilla

 7. Har aldrig sett slokande solrosor, tyngda av en snöhatt. Himla fin serie. Går varje dag förbi solrosor som har tappat sina kronblad för länge sedan.

  Gilla

 8. Underbart vacker serie!!

  Gilla

 9. Det skulle kunna bli en originell vintermössa om man stickade den med din solros som förebild.

  Gilla

  • Ja, nog skulle den bli originell alltid. Inget för mig, jag bär aldrig mössa, fäller upp huvan istället när det behövs.Men såg du att det var en hel serie och inte bara en solros?

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: