Ljus i is

Av: Jag

14 11, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, is, photography, photos, vinter

32 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:50mm
ISO:2500
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Lagom till den där dagen då far är rar och mor ror (allt i land) fixade vädret en ljuslykta att ställa på trappan till alla pappors ära.

Jag hade försökt tömma en hink som stod ute, men en isskiva satt som en propp och lossnade inte. Där stod hinken upp och ner en vecka eller så och när jag sen kastade ett öga på den fann jag denna vackra skapelse. Vattnet hade långsamt runnit längs kanterna, frusit till och bildat väggar till den isplatta som fanns från början. Jag ville ha en isskiva att fota, men fick en islykta. Man tackar.

 

32 kommentarer på “Ljus i is”

  1. Naturen har åter fixat något vakert.

    Gilla

  2. Stämningsfullt i dessa tider!

    Gilla

  3. Alla sätt är bra, utom dom dåliga. Mycket lyckad islykta. Underbart vacker bild.

    Gilla

  4. Naturen fixar och du fångar i härligt samarbete och det blir stämningsfullt – ser några figurer 🙂
    Kram

    Gilla

    • Man blir barnsligt glad över såna här fynd, helt oplanerad lyx, tycker jag. Säkert kan man hitta även figurer om man försjunker i glöden. Tack, Tove.

      Gilla

  5. Så elegant och vackert!

    Gilla

  6. Oerhört läckert foto! 🙂

    Gilla

  7. Vilket snyggt, läckert foto. Gillar också de ingjutna löven. Naturen levererade igen. Så perfekt och snyggt hade ingen kunna göra det.

    Gilla

    • Det var ingjutna löv jag ville komma åt när jag försökte få ut isplattan ur hinken. Jag har fotat sådan i några gånger, har några här på bloggen. Råkade förstöra den is jag hade i zinkbaljan. Så jag var lite sur när jag inte fick ut den där envisa isen. Sen blev jag desto gladare! Tack, Kristallina, det är bara synd att det tinar så fort.

      Gillad av 1 person

  8. Snyggt blev det och ett harmoniskt ljus till detta också/ kram

    Gilla

  9. Vilket vackert fenomen det blev att fota!

    Gilla

  10. Men så fint det blev! ❤

    Gilla

  11. Fin ljuslykta..jag gjorde en sådan islykta en gång med apelsinskivor i. Hällde vatten i en hink och och satte en till hink däri.

    Gilla

  12. Åh, den är fantastisk, så läcker bild med både varmt och kallt och snygga färgkontraster med det mörkt stålblågrå och löven och ljusen.

    Gilla

    • Roligt att du tycker om den. Det var en sån där jätteglad överraskning att få syn på den, bära den i iskalla händer, fixa med ljusen och sedan fota den med jämna mellanrum. Is och ljus, det är bara så vackert.

      Gilla

  13. Mycket mycket vackert – gillar dina bilder!

    Gilla


Lämna en kommentar