XY

Av: Jag

26 11, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, skuggor, vinter

44 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

44 kommentarer på “XY”

 1. Droppen hänger liksom på en skör tråd. Fast det inte är någon tråd. Matematik på hög nivå. Jag minns när jag läste X&Y i Svenska Mad, på sexti och sjuttiotalet.

  Gilla

  • Nej, ingen tråd men ett klänge, tror jag till vinet som växer i pergolan. Det ringer någon liten klocka om X oh Y som inte är matte.

   Gilla

 2. Perfekt tajmat.

  Gilla

  • Ja. Och ännu perfektare om man betänker att den lilla inte ville fastna på foto, svårt att hitta fokus p.g.a. storleken och genomskinligheten. Såg du rubriken på väggen?

   Gilla

 3. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ —-ja du vet 🙂
  Stor kram!

  Gilla

 4. En fantastisk bild som ger massor av associationer! Metkrok, metmask? Vem krokar vem? Och att fastna på en rostig krok, vad betyder det? Droppen bidrar med skönheten. Och fokuset på kroken, med oskarp bakgrund. Fint!

  Gilla

  • Tack, snälla Carita! Jag själv är förtjust i ljuset, skuggorna och färgerna i bilden. X och Y var ett plus, vinrankorna bildade mönstret i bakgrunden. Droppar är älskliga, tittar man nära är de som kristallkulor.

   Gilla

 5. Ser X et och Y eyt..vacker liten droppe på skör liten gren..fint fotograferat..svårt att fokusera på så litet motiv men du lyckades..du är en bra fotograf.
  Jag har ingen särskild ro att fotografera ..men hoppas att inspirationen kommer tillbaka snart igen för jag saknar att fokusera på olika motiv.
  Nu sist fastnade några av mina lussebuller som jag bakade med barnbarnen alltid något.
  Kram

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket, tant Otto! Synd att du inte har ro, men du har mycket att tampas med just nu med oron för din mamma. Jag har länge använt fotandet som avledning, till och med när pappa låg och dog tog jag paus från vakandet och gick ut på sjukhusbalkongen och fotade. Eller när jag var på hemväg från svåra besök hos mamma. Hoppas att du får inspirationen tillbaka. Låter mysigt med bakandet!
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Ja fotograferandet ger en anledning att tänka på något annat. Att leta vackra motiv kan uppsluka ens tankar helt och ge energi att fortsätta med annat i livet som suger musten ur en.
    Kram

    Gilla

    • Det är väl just det att man har fokus på något helt annat, där koncentrationen samlas. Jag tycker att just fotandet är en så bra avledning då man kommer ut i naturen och rör sig samtidigt. För mig kan det plötsligt vara väl långt hem igen ibland. Men ofta finns motiven ganska nära.

     Gillad av 1 person

 6. Så vackert med den lilla droppen på hänget!

  Gilla

 7. Underbar bild på droppen. Det behövs lite vackert att titta på när man är på väg ner. Har haft lite berg o dalbana ett tag. Men snart blir det bra igen.
  Kramar från Minton och mej.

  Gilla

 8. Kul bild, först såg jag inte xy. Det första jag tyckte mig se var en rostig fiskekrok 🙂

  Gilla

 9. Den här bilden bär verkligen ditt signum! Tystlåten men likafullt magnifik i sin enkla komposition.

  Gilla

 10. X och Y…ja, är det livets kromosomer som gömmer sig i bakgrunden tro? och livets vatten som hänger på en skör ”tråd”. Vackra färger som för tankarna till rost och järn.

  Gilla

  • Blått och brunt, ja det är en tilltalande färgkombination, tycker jag, minns ett halsband jag trädde i de färgerna. Roligt med de associationer som bilden väcker; livets vatten, kromosomer, metkrok, Svenska MAD…

   Gillad av 1 person

 11. I det lilla ryms det stora. 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: